Connect with us
Publicitate

Eveniment

ASF a publicat tarifele de referinţă RCA pentru anul viitor. Cel mai mic tarif de referinţă este de 1.055 lei

Publicat

Publicitate

Tarifele de referinţă pentru perioada următoare, calculate de compania de consultanţă KPMG, au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei, relatează mediafax.ro.

Cel mai mic tarif de referinţă RCA este de 1.055 lei, care se regăseşte la categoria de vârstă 51-60 de ani, pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 cmc, în timp timp ce tariful cel mai mare se regăseşte la categoria de sub 30 de ani, pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc.

Noile tarife aduc creşteri pe majoritatea categoriilor, de la 0,4% şi până la peste 6%, faţă de tarifele publicate în februarie 2023, pe unele segmente regăsindu-se chiar şi mici scăderi între 0,6% şi 3,3%, conform calculelor ZF.

Publicitate

Tarifele de referinţă estimate au la bază evoluţia daunalităţii aferentă unei perioade de cinci ani. Publicarea tarifelor de referinţă reprezintă un demers de transparenţă şi nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Majorarea tarifelor de referinţă oferă spaţiu asigurătorilor să majoreze primele efective la care se vând poliţele RCA, însă majorarea tarifelor de referinţă nu înseamnă neapărat şi o majorare a tarifului efectiv de vânzare.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Concert prepascal de pricesne în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Concești

Publicat

Publicitate

Duminică, 28 aprilie,  în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și cântări religioase specifice Postului Mare, intitulat sugestiv „Duminica la Florii”.

În cadrul evenimentului au cântat Grupul vocal „Datina străbună” al Școlii Gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” din Broscăuți, coordonat de prof. Marilena Ciucur, Corul de copii și tineri al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, coordonat de pr. Alin Constantin Aroșoaie, Corul „Haris” al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, dirijat de prof. Răzvan Sarafim, Sorina Avasiloaei și Denisa Georgiana Sănduleac.

„O duminică a Floriilor cu adevărat specială, cu o încărcătură spirituală și emoțională intensă, pe care am trăit-o cu bucurie alături de oamenii dragi de la mine din sat, oameni minunați pe care îi admir și respect pentru toată implicarea și susținerea lor”, a declarat interpreta Denisia Georgiana Sănduleac.

Publicitate

„O bucurie să fiu părtașă la un eveniment așa frumos într-o perioadă atât de semnificativă pentru creștini! Mulțumim pentru implicare și dăruire!”, a mărturisit Sorina Avasiloaei.

Citeste mai mult

Eveniment

Magazinele Lidl din România vor fi închise în zilele de 5 și 6 mai 2024

Publicat

Publicitate

Unul dintre principiile după care Lidl se ghidează în relația cu angajații este menținerea unui echilibru între viața personală și cea profesională. Astfel, pentru a petrece mai mult timp împreună cu cei dragi de sărbători, și anul acesta, Lidl România le oferă angajaților din cele peste 350 de magazine două zile libere, în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții își vor putea face cumpărăturile în magazinele Lidl până sâmbătă, 4 mai, inclusiv, activitatea fiind reluată marți, 7 mai.

Demersul face parte din strategia mai amplă a retailerului de a oferi echipei sale cele mai bune beneficii și cele mai bune condiții de muncă. Pentru Lidl România, bunăstarea celor peste 12.000 de angajați este esențială, iar, în acest moment, conform unor analize proprii, este retailerul alimentar care oferă cele mai mari pachete salariale și de beneficii din piață.

Program magazine Lidl

Publicitate

Concret, în perioada 29.04.2024 – 07.05.2024, orarul magazinelor Lidl din țară se va modifica astfel:

  • De luni, 29.04, până vineri, 03.05: 07:00 – 22:00;
  • Sâmbătă, 04.05 – program unitar în toate magazinele din țară: 07:00 – 18:00;
  • Duminică, 05.05, și luni, 06.05: ÎNCHIS*;
  • Marți, 07.05 – orar de funcționare prelungit: 07:00 – 22:00.

Totodată, *magazinele din: Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Sovata, Sfântu Gheorghe, Covasna și Târgu Secuiesc, care au beneficiat de un program personalizat în perioada 31.03 – 01.04, pentru a celebra Paștele Catolic, vor fi închise doar pe data de 05.05, iar pe data de 06.05 vor funcționa cu program redus, respectiv 09:00 – 17:00.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Produsele lactate comercializate pe piața din România, verificate de inspectorii ANSVSA

Publicat

Publicitate

Inspectorii sanitari veterinari au efectuat 996 de controale, în intervalul 16 – 29 martie a.c., pentru depistarea unor practici frauduloase la produsele lactate comercializate pe piața din România, în urma acestora fiind aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 703.200 de lei.

De asemenea, au fost reţinute oficial şi puse sub sechestru peste 14 tone de produse lactate.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), transmis luni AGERPRES, controalele au fost realizate în depozite alimentare autorizate, unităţi de reambalare a produselor lactate, platforme logistice/terminale de distribuţie care aprovizionează lanţurile de unităţi de tip supermarket/hypermarket, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică, pieţe en gros, magazine alimentare amenajate în incinta unor pieţe şi/sau complexuri comerciale şi în unităţi de tip supermarket/hypermarket.

Publicitate

Potrivit ANSVSA, cu ocazia acestor controale au fost verificate şi loturile de produse alimentare obţinute prin procesarea laptelui şi/sau a unor produse lactate provenite din state membre UE/ţări terţe, care au fost reambalate în unităţi din România, autorizate sanitar veterinar pentru desfăşurarea activităţii de reambalare, modul de marcare şi etichetare.

“Ca urmare a neregulilor constatate şi a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, s-au aplicat 101 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 703.200 de lei. Totodată, au fost emise patru ordonanţe de suspendare a activităţii, două ordonanţe de interzicere a activităţii şi s-a dispus măsura de reţinere oficială/ sechestru pentru o cantitate de 14.443 de kg de produse lactate”, se precizează în comunicatul autorităţii.

Printre neregulile constatate se numără: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind ambalarea, etichetarea şi depozitarea; purtarea echipamentelor de protecţie sanitară incomplete de către personalul ce manipulează produse alimentare; utilizarea mijloacelor de transport neautorizate sanitar veterinar pentru transportul de produse alimentare.

Publicitate

De asemenea, au fost recoltate 148 de probe din lactate şi produse lactate în vederea efectuării analizelor de laborator pentru determinarea parametrilor fizico-chimici, în scopul verificării conformităţii cu înscrisurile de pe etichete, identificarea speciei de provenienţă a laptelui utilizat pentru fabricarea acestor produse, precum şi pentru decelarea adaosurilor de grăsimi de origine vegetală şi a proteinelor de soia.

“Din rezultatele analizelor efectuate produselor lactate, au rezultat următoarele neconformităţi, în special în ceea ce priveşte analiza parametrilor fizico-chimici, diferenţe procentuale raportate la declaraţiile privind valorile de pe etichetă de către producător: procent mai mic de grăsime faţă de cel declarat; procent de cloruri/sare mai mare faţă de cel declarat; procent de substanţă uscată mai mic faţă de cel declarat; procent de proteină mai mic faţă de cel declarat; neconcordanţe privind specia de la care provine laptele, raportată la informaţiile de pe etichetă”, se arată în comunicat.

Inspectorii ANSVSA vor sancţiona toţi operatorii economici care nu respectă normele şi cerinţele de igienă pentru a preveni apariţia riscurilor privind siguranţa alimentară, au mai transmis reprezentanţii ANSVSA.AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Programul casieriilor Modern Calor în perioada sărbătorilor de Paște

Publicat

Publicitate

S.C. Modern Calor S.A. Botoșani aduce la cunoștința clienților săi, programul casieriilor pentru perioada 01– 08 mai 2024:

 

  Str. Vârnav

Publicitate

(lângă Școala nr. 7)

Direcția de Taxe și Impozite Locale Uvertura Mall
01 mai ÎNCHIS ÎNCHIS ÎNCHIS
02 mai 07:00 – 13:00 ÎNCHIS 10:00 – 13:00
03 – 07 mai ÎNCHIS ÎNCHIS ÎNCHIS
08 mai 07:00 – 17:00 8:30 – 16:30 10:00 – 17:00

 

Biroul Relații cu Publicul din Str. Vârnav (lângă Școala nr. 7) va fi închis în perioada 01 – 07 mai 2024, urmând ca acesta să-și reia activitatea de miercuri 08 mai.

Eventualele sesizări pot fi comunicate pe email la adresele: office@moderncalor.ro, relatii.clienti@moderncalor.ro .

Publicitate

În această perioadă facturile pentru energia termică pot fi plătite la bănci (în funcție de programul propriu al acestora), on-line, prin accesarea site-ului www.moderncalor.ro, secțiunea Clienți, PayPoint sau aplicația un-doi Centru de plăți.

Pentru urgențe de ordin tehnic, ce țin de funcționarea sistemului de furnizare a apei calde sunt disponibile numerele de telefon: 0231.537.100 – tasta 1 sau 0231.515.959 – tasta 1.

Sectoarele de producție și distribuție ale S.C. Modern Calor S.A., inclusiv formațiile de intervenție, vor funcționa însă, în toată perioada, cu program continuu.

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending