Connect with us
Publicitate

Eveniment

Aproape trei mii de români și-au programat copiii cu vârste între 5 -11 ani pentru vaccinare anti-COVID

Publicat

Publicitate

În perioada 13-20 ianuarie, au fost programaţi în platforma naţională 2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani pentru a fi imunizaţi împotriva noului coronavirus, informează alba24.ro. Precizarea a fost făcută joi de către ăreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică, dintre care şase în Bucureşti, câte unul în fiecare sector.

„Mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi deciziile DSP-urilor judeţene. Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Publicitate

Potrivit acestuia, calendarul de livrare pentru dozele de vaccin pediatric anti-COVID a fost modificat, astfel încât toate cele 114.000 de doze programate vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie.

Acestea vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare şi apoi către centrele de sănătate publică judeţene.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: Tânăr din Botoșani cu permisul suspendat, suprins cu 104 km/h în Dărmănești, la volanul unui Q7 înmatriculat în Anglia

Publicat

Publicitate

Un autoturism Audi Q7 alb, înmatriculat în Marea Britanie și cu volan pe partea dreaptă, a fost filmat și înregistrat  la data de 19 mai 2024, la ora 10:15, de polițiștii Serviciului Rutier Suceava, cu pistolul radar Trucam, circulând cu 104 km/h în localitate, în comuna Dărmănești, pe DN2, în direcția Suceava către Rădăuți.

La volan a fost identificat Alexandru R., de 29 de ani, din comuna Cândești, județul Botoșani.

Conducătorul auto a prezentat poliției un permis de conducere britanic, iar verificările în aplicația E-DAC au arătat că dreptul său de a conduce era suspendat și nu avea permisiunea de a conduce pe drumurile publice, fiind cercetat penal pentru o altă infracțiune rutieră. Testul cu aparatul etilotest a avut rezultat negativ.

Publicitate

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru că circula cu 104 km/h în localitate.

“A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată””, a transmis IJP Suceava.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Supermarketurile, OBLIGATE să accepte returnarea ambalajelor, indiferent dacă aparatele de reciclare sunt funcționale sau nu

Publicat

Publicitate

Hypermarketurile și supermarketurile sunt obligate să accepte returnarea ambalajelor, indiferent dacă aparatele de reciclare sunt funcționale sau nu.

Mai precis, potrivit ministrului Mediului, Mircea Fechet, magazinele trebuie să preia manual ambalajele și să ramburseze contravaloarea PET-urilor la casă, relatează alba24.ro.

Comercianții înregistrați în sistemul de garanție-returnare (SGR) sunt obligați să accepte ambalajele returnate de consumatori, chiar dacă aparatele de colectare a ambalajelor (RVM) sunt defecte.

Publicitate

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere consumatorilor posibilitatea să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției.

Asta indiferent dacă aparatul este sau nu funcțional.

  • Magazinele trebuie să ofere „posibilitatea consumatorilor sau utilizatorilor finali de a returna ambalajul SGR. În vederea restituirii valorii garanției în cadrul oricărui punct de returnare de pe teritoriul României” – HG 1.074/2021.

”Lucrăm deja la un proiect de hotărâre de guvern în care să specificăm foarte clar că, în măsura în care RVM-ul, aşa cum se numesc aceste aparate automate, nu funcţionează, magazinul respectiv este obligat să preia manual acele ambalaje.

Publicitate

Cu alte cuvinte, mergem, ne facem cumpărăturile sau nu neapărat, şi la casa de marcat lăsăm şi pet-urile goale şi primim 50 de bani cash sau ni se scade suma respectivă din valoarea cumpărăturilor.

E un lucru pe care îl voi scrie în hotărârea de guvern ca să fie clar pentru toată lumea”, a subliniat Mircea Fechet, citat de bugetul.ro.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

15 elevi de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, acțiune de mobilitate în Malta printr-un proiect Erasmus

Publicat

Publicitate

15 elevi de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, din care 10 au provenit din medii defavorizate, au participat recent la amplă acțiune de mobilitate în Malta, printr-un proiect Erasmus. Elevii au fost însoțiți de doamnele profesoare Aiacoboae Anca-Simona, Ciubotaru Anișoara și Verniceanu Ionica.

Acest lucru a avut loc în perioada 13-17 mai 2024 când a avut loc a doua mobilitate de grup cu elevii în cadrul Acreditarii Erasmus+ nr. 2020-1-RO01-KA120-SCH-095763, Proiect nr. 2023-1-RO01-KA120-SCH-000133702 în Malta la St. Thomas More College Middle and Secondary School.

Proiectul, care se desfășoară în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, se află în al treilea an de implementare, conform “Acreditării Erasmus” cu nr. 2020-1-RO01-KA120-SCH-095763 obținută în anul 2021 și urmărește să formeze o atitudine de toleranță și sprijin față de grupurile vulnerabile, să dezvolte atât abilitățile de comunicare, gândirea critică, cât și flexibilitatea și adaptabilitatea la cerințele în continuă schimbare ale sistemului de educație românesc, precum și îmbunătățirea performanțelor școlare prin înlesnirea accesului la educație.

Publicitate

Prin participarea la aceste activități, elevii au experimentat cum este să înveți într-o școală cu 46 de naționalități diferite. Elevii au învățat ce înseamnă educația incluzivă, cum să abordeze o atitudine tolerantă și de acceptare față de grupurile vulnerabile din școala lor, au făcut schimb de bune practici legate de modalități de includere ale elevilor proveniți din diferite medii defavorizate, întelegând că indiferent de etnie, religie sau statut economic, toți elevii au șanse egale și dreptul la o educație de calitate.

“Această mobilitate a oferit oportunitatea de a învăța despre sistemul de educație din Malta, despre cultura și obiceiurile locale, cât și de a exersa și a-și îmbunătăți competențele de exprimare în limba engleză”, au transmis profesorii implicați în această acțiune derulată prin programul Erasmus.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Iată de ce ar trebui să pornească de la Botoșani: Peste 550 de tineri din 54 de ţări vor să participe la festivalul George Enescu

Publicat

Publicitate

Peste 550 de tineri din 54 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a participa la festivalul George Enescu, eveniment care va avea loc în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, a anunţat marţi ministrul Culturii, Raluca Turcan, relatează Mediafax.ro.

„Concursul Internaţional George Enescu demonstrează, din nou, că este un far al excelenţei artistice şi un loc de întâlnire pentru cei mai talentaţi muzicieni ai noii generaţii din toată lumea”, a scris, marţi, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ea arată că este remarcabil că 552 de tineri muzicieni din 54 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a participa la acest prestigios concurs, arătând, astfel, „dimensiunea valorii şi influenţei culturale pe care o are acest eveniment la nivel global”.

Publicitate

Raluca Turcan arată că acest concurs, care va avea loc la Bucureşti în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, este o sărbătoare a muzicii şi a culturii, un prilej de a celebra talentul şi dedicarea tinerilor artişti din întreaga lume.

„Ca ministru al Culturii, mă bucur să văd că eforturile echipei de a extinde aria de impact a concursului dau roade şi aşteptăm, cu toţii, cu nerăbdare, să fim martorii performanţelor extraordinare ale acestor muzicieni de excepţie”, a mai scris Raluca Turcan.

Pe de altă parte însă, de aproximativ doi ani de zile, Filarmonica “George Enescu” Botoșani, prin vocea managerului Mirel Manea insistă că acest festival ar trebui să pornească chiar de la Botoșani, din locul de baștină al marelui compozitor român și locul de unde a plecat încă unul din geniile României care s-au născut în județul nostru.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Eveniment37 de minute ago

Lângă noi: Tânăr din Botoșani cu permisul suspendat, suprins cu 104 km/h în Dărmănești, la volanul unui Q7 înmatriculat în Anglia

Economie47 de minute ago

Supermarketurile, OBLIGATE să accepte returnarea ambalajelor, indiferent dacă aparatele de reciclare sunt funcționale sau nu

Educațieo oră ago

15 elevi de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, acțiune de mobilitate în Malta printr-un proiect Erasmus

Culturao oră ago

Iată de ce ar trebui să pornească de la Botoșani: Peste 550 de tineri din 54 de ţări vor să participe la festivalul George Enescu

Economie2 ore ago

Încă un pas pentru Autostrada Moldovei. Senatorul Cristian Achiței: Vot final pe legea pentru finanțarea autostrăzii A7

Educație2 ore ago

Când se vor organiza examenele de CORIGENȚĂ pentru elevii de gimnaziu și liceu în 2024. Perioadele din acest an școlar

Eveniment3 ore ago

(P) Cătălin Silegeanu: Municipiul Botoșani nu este un focar de corupție, nepotism și neglijență, cum am ajuns să fim catalogați

Eveniment3 ore ago

Vârsta de pensionare va CREȘTE la fiecare 3 ani. Nou indicator introdus în lege care ține cont de speranța de viață a românilor

Eveniment3 ore ago

LINII DE GARDĂ la secția exterioară a spitalului județean, la Darabani. Secretarul de stat Horațiu Moldovan, vizită la Botoșani

Eveniment6 ore ago

Dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani

Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending