Connect with us

Eveniment

Aproape o sută de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile

Publicat

Publicitate

În perioada 31 decembrie 2024 – 02 ianuarie 2025, pompierii botoșăneni au avut 84 de misiuni.

Acestea au vizat:

▪ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 55 situații;

▪ 25 alte intervenții (asigurare măsurilor p.s.i. pe timpul unor manifestări cu public numeros, transport persoane supraponderale, deblocare uși, prevenirea izbucnirii unor incendii în urma producerii unor accidente );

▪ stingerea a patru incendii produse în locuințe / gospodării, astfel:

– 31 decembrie 2024, la un bloc din localitatea Darabani. La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Darabani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea izolația peretelui exterior și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la întreaga fațadă, acoperișul blocului, dar și la apartamente. Suprafața afectată a fost estimată la aproximativ 20 de metri pătrați. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Publicitate

– 31 decembrie 2024, în municipiul Botoșani, unde o afumătoare a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii militari din Botoșani au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se exindă la casă și alte clădiri din apropiere.

– 02 ianuarie 2025, în localitatea Orășeni Deal, unde acoperișul unei cabane din lemn a luat foc în urma unui scurtcircuit. Incendiul a fost stins de pompierii militari de la Detașamentul Botoșani.

– 02 ianuarie 2025, la o casă din localitatea Brăești, unde s-a aprins funinginea depusă pe pereții interior ai coșului de fum. Incendiul a fost stins de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, înainte de a produce pagube materiale.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Narcis Ilaș a semnat un nou contract, valabil patru ani, cu FC Botoșani

Publicat

Publicitate

Echipa de fotbal FC Botoșani a anunțat, vineri, prin intermediul site-ului oficial, prelungirea pe o perioadă de patru ani a contractului jucătorului Narcis Ilaș, împrumutat în sezonul trecut la Ceahlăul Piatra Neamț.

‘Revenit în această vară la FC Botoșani, după împrumutul la divizionara secundă Ceahlăul Piatra Neamț, jucătorul Narcis Ilaș a semnat un angajament valabil pe 4 ani. În această vară, prin felul în care s-a pregătit în cele două stagii de pregătire centralizate ale echipei de la Putna și din Austria, Narcis Ilaș l-a convins pe antrenorul Leo Grozavu că merită să facă parte din lotul pe care acesta mizează în această a 13-a aventură consecutivă a ‘roș-alb-albaștrilor’ în prima ligă. Mult succes ‘Combi’, și la cât mai multe realizări în acest sezon în tricoul ‘roș-alb-albaștrilor”, precizează sursa citată.

Născut pe 27 martie 2007, Ilaș este un produs sută la sută al școlii botoșănene de fotbal, având și selecții la loturile naționale de juniori.

Narcis Ilaș, care este un jucător polivalent, evoluând atât în flancul drept, cât și în cel stâng, a fost integralist în meciul cu Farul Constanța, scor 1-1, din prima etapă a Superligii.

În această vară, FC Botoșani i-a mai transferat pe Sebastian Mailat (Sepsi OSK), Andrei Dumiter (FC Voluntari), Riad Suta (NK GOSK Gabela). De asemenea portarii Giannis Anestis și Luka Kukic și-au prelungit contractele cu FC Botoșani
AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Fondurile europene pentru România explodează: 60,2 miliarde de euro în perioada 2028–2034

Publicat

Publicitate

România va beneficia de 60,2 miliarde de euro din fonduri europene în perioada 2028–2034, cu aproape 14 miliarde de euro mai mult decât în actualul buget UE.

Comisia Europeană a publicat recent propunerile defalcate de alocări de fonduri europene pentru statele membre în următorul buget multianual 2028-2034.

Potrivit documentului, țara noastră va primi de 60,2 miliarde euro. Cele mai multe fonduri vor fi alocate pentru Polonia (123,3 miliarde de euro), Franța (90,1 miliarde de euro), Spania (88,1 miliarde de euro), Italia (86,6 miliarde de euro), Germania (68,4 miliarde de euro).

Grecia va primi 49,2 miliarde de euro, Ungaria – 37,3 miliarde de euro și Portugalia – 33,5 miliarde de euro.

Publicitate

România va primi 60,2 miliarde de euro fonduri europene

Dintre din cele 60,2 miliarde de euro, 54,6 miliarde de euro reprezintă alocarea generală, un miliard de euro sunt fonduri pentru migrație, pentru securizarea frontierelor și pentru securitate internă, iar 4,6 miliarde de euro sunt alocate pentru Fondul Social pentru Climă.

În actualul buget multianual, România a avut alocate 46,8 miliarde euro, dintre care 15,8 miliarde au fost pentru agricultură.

Propunerea de buget înaintată de Comisia Europeană urmează să fie negociată cu statele membre și cu Parlamentul European.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Academia de Poliție a rămas fără acoperiș, după furtună. Sindicatul Europol reclamă corupția și solicită anchete penale

Publicat

Publicitate

O clădire a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București a fost puternic afectată de furtuna de cod roșu de joi după-amiaza. Vântul puternic a decopertat toată clădirea și a rupt mai mulți copaci din zonă. De asemenea, mai multe săli au fost inundate. 

Sindicatul Europol a reacționat după furtuna violentă, acuzând public o „radiografie brutală a dezastrului administrativ și moral” din interiorul celei mai importante instituții de formare a ofițerilor de poliție din România: Academia de Poliție.

 

Sindicatul Europol reclamă corupția și solicită anchete penale și demisii

„Așa arată dezastrul tolerat cu bună știință: corupția și incompetența au făcut praf Academia de Poliție. Imaginile apărute în urma furtunii violente din această seară sunt o radiografie brutală a dezastrului administrativ și moral care a domnit ani la rând în Academia de Poliție.

Acoperișuri „reabilitate” luate pe sus de vânt, fațade prăbușite și ape infiltrate în încăperi care ar fi trebuit să găzduiască viitorii ofițeri ai acestei țări – toate acestea nu sunt efectele unui fenomen meteo extrem, ci ale unui sistem putred.

Ne amintim foarte bine – și suntem convinși că și voi vă amintiți – de semnalele trase de Sindicatul EUROPOL încă din urmă cu aproape doi ani, când am publicat fotografii, documente și sesizări privind lucrările de mântuială făcute la Academia de Poliție pe zeci de milioane de lei. Am spus atunci că firmele „abonate” la bani publici și-au bătut joc de cea mai prestigioasă instituție a MAI, executând reabilitări de “fațadă” la propriu și la figurat. Am avertizat că vor veni consecințe. Iată-le!

Publicitate

Este revoltător că în tot acest timp, în ciuda dovezilor clare și repetate, nimeni nu a fost tras la răspundere. Cei care au permis – prin indolență, complicitate sau interes – ca astfel de lucrări să fie efectuate cu zilieri necalificați și materiale de proastă calitate au fost mutați în posturi călduțe, cu statut și influență.

Dacă nici acum nu vor exista consecințe penale și măsuri ferme împotriva celor responsabili, atunci putem spune fără echivoc că această instituție este sacrificată cu bună știință pe altarul interesului clientelei politice. Nu din lipsă de bani, ci din lipsă de onoare, de profesionalism și de voință de a reforma un sistem infestat de interese și impostură.

Academia de Poliție nu trebuie să fie un monument al eșecului, ci un simbol al integrității și excelenței. Cerem public demisia celor responsabili care au girat și validat aceste lucrări realizate și recepționate în 2023, precum și declanșarea imediată a unor anchete penale.

Până nu va exista o curățenie reală în sistem, orice discurs despre reformă în MAI rămâne o glumă proastă pe spatele contribuabililor și al viitorilor polițiști”, au transmis reprezentanții Europol, pe pagina de Facebook.

MAI a demarat o evaluare tehnică și administrativă la Academia de Poliție

MAI a demarat o evaluare tehnică și administrativă la Academia de Poliție din București, după avariile cauzate de vremea rea.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, a informat public despre acest eveniment încă din momentul în care s-au desfășurat intervențiile operative, respectând obligațiile legale de comunicare și transparență. Informațiile transmise atunci au reflectat, cu acuratețe, situația de fapt. Ministerul Afacerilor Interne tratează cu maximă seriozitate orice semnal referitor la posibile disfuncționalități sau nereguli.

În acest sens, a fost demarată deja o evaluare tehnică și administrativă rapidă, cu scopul de a identifica exact cauzele care au condus la producerea incidentului, dar și eventualele responsabilități”, transmite MAI.

MAI menționează că vor fi făcute publice rezultatele imediat ce procesul de verificare va fi finalizat.

Citeste mai mult

Eveniment

Focar de rabie la o bovină în comuna Hudești. Ce măsuri au luat autoritățile

Publicat

Publicitate

Ca urmare a confirmării unui focar de rabie la o bovină din comuna Hudești, prefectul județului, Dan Nechifor a convocat astăzi, o ședință extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor Botoșani, în vederea aprobării, aplicării și implementării măsurilor și restricțiilor dispuse prin Planul de măsuri privind combaterea RABIEI pe teritoriul județului Botoșani

 

Acesta cuprinde următoarele măsuri ce trebuie luate de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, unitățile administrativ-teritoriale și toate instituțiile cu atribuții în domeniu:

 

☑️stabilirea zonei cu potențial rabigen (8 km)

☑️identificarea și confirmarea cazurilor de rabie prin teste de laborator și depistarea originii bolii

Publicitate

☑️delimitarea de zone afectate în care se aplică măsurile de control ale bolii

☑️reducerea numărului de animale cu potențial ridicat de infectare și răspândire a bolii din zonele rabigene

☑️catagrafia câinilor și pisicilor din localități

☑️imunoprofilaxia antirabică prin vaccinarea carnivorelor domestice și sălbatice

☑️respectarea legislației în vigoare, precum și a regulilor de recoltare, ambalare și transport al probelor pentru diagnosticul rabiei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending