Connect with us
Publicitate

Actualitate

APIA primește cereri inițiale anuale de solicitarea ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Publicat

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de  15 decembrie 2022 se depun la centrele judeţene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului,cererile iniţiale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru  serviciile  ce urmează a fi prestate începând cu 01 ianuarie până la 30 iunie 2023 inclusiv, cereri avizate de către ANZ.

Conform H.Gnr. 1423/29.11.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1158/29.11.2022,valorile maxime ale ajutoarelor de stat pentru perioada 01.01-30.06.2023 sunt următoarele:

Pentru serviciile de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei:

Publicitate
  1. a) 15 lei/cap pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline şi ecvine;
  2. b) 5 lei/cap pentru rasele de animale din speciile ovine, caprine şi porcine.

 

   Pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale:

  1. a) 40 lei/cap în cazul controlului performanţelor producţiei de lapte şi 20 lei/cap în cazul controlului producţiei de carne pentru rasele de animale din speciile taurine şi bubaline;
  2. b) 7,5 lei/cap în cazul controlului performanţelor producţiei de lapte, 2,5 lei/cap în cazul producţiei de carne, 1,5 lei/cap în cazul producţiilor de lână pentru rasele cu lână fină şi 2 lei/cap în cazul producţiei de pielicele pentru rasele de animale din speciile ovine şi caprine;
  3. c) 5 lei/cap în cazul controlului performanţelor de producţie la rasele de animale din specia porcine.

 

Publicitate

   Cererea iniţială aferentă perioadei 01.01-30.06.2023 pentru efectuarea serviciilor de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei, completată de către solicitanţii prestatori ai serviciilor va fi  însoţită de următoarele documente:

  1. a) dovada că solicitantul este persoană juridică, conform legislaţiei în vigoare;
  2. b) acreditarea solicitantului pentru întocmirea şi menţinerea registrului genealogic al rasei pentru care solicită ajutorul de stat, eliberată de ANZ;
  3. c) lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale serviciilor de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei, avizată de ANZ, care va cuprinde: denumirea întreprinderii, adresa, CUI/CIF/CNP, după caz, codul CAEN, numărul unic de identificare a întreprinderii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), numărul contractului de prestări servicii încheiat între prestator şi beneficiar, rasa şi numărul de animale care fac obiectul serviciilor, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri, iar în cazul întreprinderilor noi, se va menţiona “întreprindere nou-înfiinţată”;
  4. d) copia contractului între deţinătorul registrului genealogic şi prestatorul serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, în cazul în care acesta este altul decât deţinătorul registrului genealogic, din care să rezulte contribuţia părţilor la realizarea obiectivelor programului de ameliorare;
  5. e) lista activităţilor, inclusiv lucrările şi tarifele acestora pentru serviciile de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei, pentru perioada de aplicare, avizată de ANZ.

 

     Cererea iniţială  aferentă perioadei 01.01-30.06.2023 de solicitare a ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, completată de către solicitanţii prestatori ai serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale va fi însoţită de următoarele documente:

Publicitate
  1. a) dovada că solicitantul este persoană juridică, conform legislaţiei în vigoare;
  2. b) acreditarea solicitantului pentru  prestarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, eliberată de ANZ;
  3. c) lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, avizată de ANZ, care va cuprinde: denumirea întreprinderii, adresa, CUI/CIF/CNP, după caz, codul CAEN, numărul unic de identificare a întreprinderii la APIA, numărul contractului de prestări servicii încheiat între prestator şi beneficiar, rasa şi numărul de animale care fac obiectul serviciilor, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri, iar în cazul întreprinderilor noi, se va menţiona “întreprindere nou-înfiinţată”;
  4. d) copia contractului între deţinătorul registrului genealogic şi prestatorul serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de animale sau adeverinţă eliberată de ANZ, în cazul în care acesta este altul decât deţinătorul registrului genealogic, din care să rezulte contribuţia părţilor la realizarea obiectivelor programului de ameliorare;
  5. e) lista activităţilor, inclusiv lucrările şi tarifele acestora pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, pentru perioada de aplicare, avizată de ANZ.

 

Documentele prezentate în copie vor purta sintagma  „conform cu originalul”, însușite prin semnătura solicitantului și vor sta la baza operării/verificării datelor în aplicațiile electronice de gestionare a ajutorului de stat și la efectuarea verificărilor administrative ulterioare.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer din Roma, beat la volan, scos din trafic de polițiștii botoșăneni

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 30 de ani, din comuna Roma, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule și fiind sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

  

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Orașele Săveni și Ștefănești rămân în continuare fără apă. Mai multe comune au aceeași soartă. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează că sistarea temporară a furnizării apei potabile, inițial programată până la data de astăzi, 05 noiembrie 2024, va fi prelungită până la data de 07 noiembrie 2024, orele 20:00, din cauza  lucrărilor gestionate de Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești. Lucrările vizează reparații și modernizări importante la rețelele de apă, fiind necesare pentru a asigura calitatea serviciului pe termen lung.

Ca urmare, apa potabilă va fi furnizată cu presiune redusă (sistare în unele zone) către consumatorii din orașul Ștefănești, orașul Săveni, respectiv din comunele: Românești, Santa Mare, Călărași, Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durnești, Mihălășeni, Hlipiceni, Avrămeni, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.

Ne cerem scuze față de utilizatorii afectați și le mulțumim pentru înțelegere!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un bărbat din Havârna, prins cu portbagajul mașinii plin cu pește

Publicat

Publicitate

Depistat de polițiști în timp ce conducea fără permis, o mașina plină cu pește pentru care nu deținea documente

Polițiștii din Darabani au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Havârna, un autoturism condus de un bărbat, de 69 de ani, din aceeași localitate.

 

Publicitate

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea exercitarea dreptului de a conduce autovehiucle, suspendată, din luna septembrie a.c.. Mai mult decât atât, acesta transporta cantitatea de 138 de kg de pește, pentru care nu deținea documente legale de proveniență sau transport.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

Publicitate

 

Întreaga cantitatea de pește a fost supusă confiscării.

 

Publicitate

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din municipiul Botoșani, suspectat de consum de droguri, depistat de polițiști în trafic

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit luni pentru control, pe Bulevardul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate .

Întrucât acesta avea un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul din dotare pentru depistarea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv.

 

Publicitate

Ulterior, acestuia i-a fost reținut permisul de conducere, conform prevederilor legale, fiind informat cu privire la faptul că documentul îi va fi restituit în termen de cel mult 72 de ore,  dacă, în urma probelor biologice prelevate, rezultatul analizelor toxicologice va stabili absența din organism a substanțelor psihoactive,

 

În cazul în care rezultatul analizelor toxicologice va fi pozitiv, se vor demara cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending