Connect with us

Eveniment

Aperitive de Revelion: 16 idei inedite și rapide, pentru masa de Anul Nou 2022

Publicat

Publicitate

Pregătește ceva diferit pentru masa de Revelion 2023. Musafirii sigur se vor aștepta la platouri cu mezeluri, legume și niște piftie, dar poți să îi surprinzi plăcut cu niște preparate delicioase care nu sunt greu de făcut.

Tocmai de aceea trebuie să-i surprinzi plăcut și să le oferi altceva. Ouă umplute cu brânza ceddar, cârnăcorii cu bacon, pateurile cu carne sau rulourile de somon cu brânză sunt doar câteva idei care pot da un gust bun petrecerii de Revelion 2022.

1. Ouă umplute cu brânză Cheddar

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 2 linguri de brânză Cheddar rasă
  • 1/2 ceașcă de maioneză
  • 1 lingură de muștar
  • 4 felii de bacon

Mod de preparare:

Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.

Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate. Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore.

Publicitate

Poți decora ouăle umplute cu Cheddar și bacon cu câteva frunze de pătrunjel. Acestea se servesc reci, la antreu.

2. Cârnăciori înveliți în bacon, la cuptor

Ingrediente:

  • cca 70 g zahăr brun
  • 450 g bacon, tăiat felii
  • câteva bucățele de cârnăciori afumați

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Învelește fiecare cârnăcior în câte o felie de bacon, prinde-o cu o scobitoare și pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a băga totul în cuptor, presară niște zahăr peste preparat. După 30-40 de minute, gustarea este gata.

3. Pateuri cu carne

Ingrediente:

  • 2 foi de plăcintă
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare kosher
  • 3/4 căni de lapte integral
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 piept de pui rotisat
  • 1/4 cană de parmezan ras
  • 1 cană de buchețele de broccoli tăiate mărunt
  • 1 ou

Mod de preparare:

Topește untul într-o cratiță la temperatura medie, adaugă făina și amestecă mixul timp de 1-2 minute. Adaugă treptat laptele și continuă să amesteci și să fierbi compoziția timp de 6 minute. Îndepărtează cratița de pe foc și incorporează sarea, piperul, parmezanul, pieptul de pui tăiat mărunt și bucățelele de broccoli, pe care le-ai pregătit dinainte într-un vas cu aburi.

Decupează foile de plăcintă astfel încât să le poți așeza în forme de brioșe și să ai și „căpăce” pentru fiecare. Unge o tavă compartimentată special pentru brioșe și tapeteaz-o cu făină. Așază foile de plăcintă în fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui și broccoli și acoperă-le cu alte foi de plăcintă.

Bate oul cu o lingură de apă într-un bol mic, cu ajutorul unei furculițe și unge mini-pateurile cu amestecul obținut. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.

4. Ciuperci umplute cu parmezan

Ingrediente:

  • aproximativ 20 ciuperci champignon, mari (proaspete)
  • 2 cepe albe, tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se curață ciupercile, se spală bine și se desfac piciorușele. Pălăriile se lasă într-un castron cu apă până la utilizare, iar picioarele acestora se toacă mărunt. Într-o tigaie se adaugă uleiul, ceapa, usturoiul și picioarele ciupercilor și se călesc împreună, până când se înmoaie și zeama lăsată de acesea se evaporă. Când sunt gata se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.

Între timp se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Se adaugă peste compoziția preparată anterior și se amestecă bine. Se unge o tavă încăpătoare cu ulei. Se scurg pălăriile de apă și se asează în tavă. Se presară deasupra sare și piper, apoi se umple fiecare ciupercă cu compoziția de mai sus.

Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minunte. Când sunt aproape gata se scoate tava și se presară parmezanul peste ciuperci. Se adaugă iar la cuptor până când parmezanul se topește și începe să se rumenească.

Sfat: Pentru a verifica dacă ciupercile s-au copt, se înțeapă marginea acestora cu o furculiță. Dacă furculița intră ușor în ele înseamnă că sunt gata.

Se servesc ca atare, cu pâine proaspăt preparată în casa, sau pot fi servite ca garnitură pentru fripturi.

5. Rulou cu somon și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1 lingură mărar proaspăt și tocat sau o linguriță de mărar uscat
  • 4 foi de tortilla
  • un somon afumat, tăiat fin
  • 16 frunze de spanac
  • 16 felii de ardei gras roșu

Mod de preparare:

Amestecă mărarul cu crema de brânză. Pune câte 50 g din compoziție pe fiecare tortilla, apoi câte un sfert din somon. Acoperă cu 3-4 frunze de spanac și 4 felii de ardei roșu. Rulează foile de tortilla, strângându-le tare, și învelește-le în folie alimentară. Bagă-le în frigider pentru cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, înainte de servire.

6. Frigărui cu piept de pui

Ingrediente:

  • 4 buc. piept de pui fără os și piele, tăiat cubulețe
  • 450 g bacon feliat
  • cca 100 g sos de barbecue

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 130 de grade Celsius. Învelește fiecare cub de carne în câte o felie de bacon, prinde-l cu o scobitoare sau bețișor de frigărui și cufundă în sosul de barbecue. Bagă frigăruile în cuptor. După 20 de minute scoate tava, toarnă sos barbecue peste frigărui și bagă-le înapoi în cuptor, tot pentru 20 de minute.

7. Aperitiv ușor cu paste tortellini

Ingrediente:

  • tortellini cu aromă de brânză (gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj)
  • dressing italian
  • câteva roșii cherry
  • câteva măsine fără sâmburi
  • brânză tăiată cubulețe
  • 6 bețișoare de frigărui

Mod de preparare:

Pune tortellini în dressing și bagă vasul în frigider peste noapte. A doua zi înfige în frigărui pastele, măslinele, roșiile înjumătățite și brânza. Poți adăuga și alte ingrediente, după preferințe.

8. Mini-lasagna cu ciuperci și mozzarella

Ingrediente:

  • 340 g carne tocată de curcan
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 230 g ceapa tocată
  • 100 g ciuperci tocate
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • cca 400 g sos de tomate
  • 3 lingurițe oregano uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • cca 350 g brânză ricotta semi-degresată
  • cca 350 g brânză mozzarella dată pe răzătoare
  • 24 bucățele de aluat

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Pune o tigaie la foc mediu, iar după ce s-a înfierbântat, pune în ea sarea, piperul, carnea, ciupercile și ceapa.

Amestecă în compoziție în jur de 10 minute, până când carnea e gătită, după care pune usturoiul și amesteca încă 30 de secunde. Adaugă sosul de tomate și 2 lingurițe de oregano.

Lasă să fiarbă la foc mic în jur de 10 minute, după care îndepărtează de foc. Într-un bol mare amestecă brânză ricotta cu sare și puțin piper, busuioc și restul de oregano. Lasă deoparte.

Pulverizează spray de gătit în hârtiile de brioșe, pune-le în forma specială, apoi pune câte o foaie de aluat în fiecare, umple pe jumătate cu ricotta și jumătate cu carne.

Urmează alte foi de aluat, ricotta pe fiecare, apoi puțin sos de tomate (daca ți-a mai rămas) și mozzarella. Dă la cuptor pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit de tot.

9. Foietaj cu măsline și lapte

Ingrediente:

  • 350 g aluat foietaj
  • 15 măsline verzi umplute cu ardei
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură lapte

Mod de preparare:

Întinde aluatul de foietaj într-un dreptunghi (32x15cm) cu o grosime de 3mm. Taie-l pe lungime în două bucăți de 18 și 14 cm. Pune-le la rece timp de 10 minute. Așează bucata mai mică de aluat pe o tavă presărată cu făină. Așează pe ea, pe latura de 14 cm, 5 măsline cap la cap, pornind de la 1.5 cm de margine.

Formează încă două rânduri (la 2 cm distanță unul de celălalt) cu restul măslinelor. Unge toată suprafața aluatului în jurul măslinelor cu galbenușul bătut cu lapte. Acoperă cu cealaltă foaie de aluat și presează ușor pe toată suprafața astfel încât să lipești bine în jurul măslinelor. Pune totul la frigider timp de 20 minute.

Încinge cuptorul la 200 C/ gaz treapta 6. Nivelează marginile aluatului, apoi taie fâșii pe lungime, astfel încât să rămână măslinele în secțiune. Așează foietajele pe o tavă cu hârtie de copt și coace-le timp de 5-6 minute. Scoate-le pe un grătar să se răcească.

10. Sandvis cu somon și hrean

Ingrediente:

  • 250 g somon afumat rupt fâșii
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 lingurițe hrean ras
  • ierburi aromate
  • 4 felii pâine de secară
  • ou fiert

Mod de preparare:

Amestecă crema de brânză cu hreanul și întinde-o pe feliile de pâine prăjită. Adaugă fâșii de somon și ierburi aromate și ou. Servește cu felii de lămâie.

11. Brioșe cu carne, brânză și ceapă

Ingrediente:

  • 400 g carne de vită, tocată
  • 1/3 cană brânză Cheddar rasă
  • 1/2 cană sos barbeque
  • 1 pachet aluat de plăcintă sau aluat foietaj
  • 2 linguri ceapă tocată foarte mărunt
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu unt sau ulei o tavă pentru brioșe. Într-o tigaie încăpătoare pune carnea de vită și gătește-o până devine maronie. Adaugă ceapa și sosul barbeque și mai las-o câteva minute pe foc. Asezonează totul cu sare și piper, după gust.

Tapetează cu aluat fiecare formă de brioșe și adaugă o linguriță din compoziția de carne în fiecare briosă. Adaugă tava la cuptor pentru 12 minute. Presară apoi brânza Cheddar peste brioșe și adaugă totul la cuptor pentru încă 3 minute, sau până când aluatul este copt.

Scoate tava din cuptor și lasă briosele să se „odihnească” timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe un platou și servește-le imediat. Le poți servi atât ca aperitiv dacă ai musafiri, cât și ca fel principal.

12. Bezele din brânză cu busuioc

Ingrediente:

  • 60 g brânză Gruyere rasă
  • 60 g faină
  • 2 ouă
  • ¼ linguriță sare
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • 60 g unt
  • 120 ml apă
  • ½ linguriță cu busuioc uscat
  • boia de ardei (dulce sau iute, după gust)
  • praf de usturoi

Mod de preparare:

Pune pe foc apa cu untul, busuiocul, un praf de usturoi și unul de boia și lasă să se înfierbânte. Pune făina dintr-o dată și amestecă vârtos. Ține pe foc până compoziția se desprinde de pe pereții vasului, apoi dă deoparte. Lasă 5 minute și incorporează, pe rând, ouăle, amestecând foarte bine după fiecare, apoi brânza Gruyere. Umple un cornet de patiserie cu această compoziție și formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.

Presară deasupra parmezan și coace-le la foc mai mare 10 minute, apoi redu flacăra și mai lăsa-le 10-12 minute sau până căpâtă bezelele de brânză o culoare aurie și apetisantă. Scoate-le și lasă-le 3-4 minute, apoi servește-le fierbinți.

13. Mini tarte cu telemea

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 ou
  • 300 g de făină
  • 150 g de unt
  • O lingură cu vârf de parmezan ras
  • 2-3 linguri de smântână lichidă
  • sare
  • cimbru uscat

Pentru umplutură:

  • 250 g de smântână
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • o linguriță de muștar de foarte bună calitate
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g nuci
  • 2 ouă
  • 200 g de brânză sărată (telemea uscată)

Mod de preparare:

Untul și făina pentru blat se amestecă cu mâna. În aluatul nisipos se pune parmezanul, cimbul, sarea și oul. Se amestecă bine și se adaugă smântâna. Se framăntă puțin aluatul și se lasă la rece 30 de minute. Din aluat se întinde foaie care se pune în formele de mini tarte sau într-o forma clasică de tartă. Ceapa verde tocată mărunt se călește câteva minute în ulei încins. Adaugă usturoiul mărunțit și călește încă două minute. Dă deoparte.

Când ceapa s-a răcit bine se adaugă muștarul și smântâna. Amestecă bine. Adaugă brânza mărunțită cu furculița sau dată prin răzătoare. Bate ouăle și adaugă-le în compoziția de brânză. Omogenizează bine. Pune nucșoară măcinata și piper. Strivește cu sucitorul nucile până se mărunțesc cât să ajungă la dimeniunea boabelor de mazăre. Pune nucile în amestecul pentru umplutură și pune crema în găoacele de aluat.

Coace aceste mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde, în cuptorul bine încălzit, la foc moale pentru 25-30 de minute. În varianta de mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde se fac repede, dar într-o tava clasică coacerea durează cu circa 10-15 minute mai mult. Aceste mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde sunt la fel de bune și reci și calde.

14. Rulouri cu spanac și brânză

Ingrediente

  • 1 un pachet de foi pentru lasagna
  • spanac tocat (decongelat și bine scurs)
  • brânza ricotta
  • cca 100 g parmezan
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță usturoi zdrobit
  • 1/2 linguriță amestec italian
  • sos pentru pizza
  • cca 230 g mozzarella rasă
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Încige cuptorul la 176 grade Celesiu. Amestecă spanacul cu ricotta, parmezan, ou, usturoi și mix italian. Potrivește de piper și sare.

Șterge foile de lasagna cu prosoape absorbante de bucătărie, apoi întinde-le pe foi pergament. Înjumătățeste-le pe lățime. Pune pe fiecare câte 2-3 linguri din mixul cu ricotta, apoi rulează-le astfel încât să ajungă în partea în care nu este umplutura.

Taie apoi fiecare foaie în două și pune rulourile într-o tava gresată. Acoperă-le cu sosul pentru pizza și cu mozzarella. La final pune o folie peste tava și bag-o în cuptor pentru 18-20 de minute sau până când brânza s-a topit. Servește rulourile calde.

15. Chifteluțe de somon la cuptor

Ingrediente:

  • 300 g file de somon
  • 1 ou
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câteva fire ceapă verde
  • câteva fire pătrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare:

Mai întâi desfacem pielea de pe file dacă aceasta există apoi tăiem fileul în bucăți mai mici și le punem în vasul robotului de bucătărie. Pornim robotul și mărunțim carnea de somon. Nu îl mixăm mult fiindcă se va face pastă.

Adaugăm oul, usturoiul pisat, sarea, piperul, sosul de soia, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt. Sare nu puneți foarte multă fiindcă și sosul de soia este sărat. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline modelăm chifteluțele și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu le faceți foarte mari fiindcă vor rămâne crude la mijloc.

16. Tartine cu pastă de ton

Este o rețetă extrem de simplă. Totul se poate face în 5 minute. Pasta de ton din conservă va fi un aperitiv delicios și foarte ușor de făcut. Este o pastă de pește rapidă potrivită pentru aperitive și tartine.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 2 conserve de ton bucăți în suc propriu sau chiar în ulei
  • o jumătate de lămâie
  • o jumătate de pachet de unt
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • o ceapă mică
  • măsline pentru ornare
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se scoate tonul din conservă după ce se scurge apa/uleiul. Apoi se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă untul si se amestecă bine până se face o pastă omogenă. Se stoarce lămâia și se amestecă în continuare, apoi sarea și piperul. Gustați în permanență pentru a putea regla cât de sărată iese pasta. la final adăugați ceapa tăiată foarte mărunt și uleiul de măsline.

Amestecați până se omogenizează. Apoi puneți câteva felii de pâine la prăjit și te tăiați în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat. Puneți pasta de ton pe bucățelele de pâine prăjită și ornați cu măsline. Sigur o să primiți aprecieri de la musafiri.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Peste 300 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. LISTA cu locurile de muncă comunicată de AJOFM

Publicat

Publicitate

Peste 330 de locuri de muncă sunt libere în această săptămână la nivelul județului Botoșani, au anunțat responsabilii din zona forțelor de muncă. Datele au fost centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici și făcute publice la începutul acestei săptămâni.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

DENUMIRE JOB DENUMIRE ANGAJATOR ADRESA ANGAJATOR
INGINER TEXTILE, PIELARIE ROMED SRL STR.ION PILLAT, Nr. 27A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0040231537200
INGINER CONSTRUCTII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE ALERO SRL STR.NAŢIONALĂ, Nr. 21, LOC.BOTOSANI, Telefon:0744556520
INGINER CONSTRUCTII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE TOTAL INVEST GRUP SRL STR.Str. ION PILLAT, Nr. 9, G1, LOC.BOTOSANI, Telefon:0733021913
PROIECTANT INGINER INSTALATII TEHNO INSTAL NORD SRL STR.Str. PRIMĂVERII,

Nr. 11, A, Ap. 12, LOC.BOTOSANI, Telefon:0728984158

INGINER/SUBINGINER TEHNOLOG PRELUCRARI MECANICE SC UPSS SA STR.Str. ETERNITATII,

Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:516881

INGINER ÎN INDUSTRIA ALIMENTARA LACTO SOLOMONESCU SRL STR.PRINCIPALA, Nr. F.N., LOC.MIRON COSTIN, Telefon:0728882280
MEDIC SPECIALIST SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI STR.MARCHIAN, Nr. 11,

LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/518812

ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI,

Publicitate

Nr. 75, MUN., LOC.DOROHOI, Telefon:231613240

FARMACIST DR.MAX S.R.L. STR.AEROPORTULUI,

Nr. 53, COM., LOC.BOTOSANI, Telefon:0213017474

INSPECTOR DE SPECIALITATE ÎN ADMINISTRATIA PUBLICA DIRECTIA SERVICII PUBLICE STR.Pietonalul transilvaniei, Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:0726291827
TRANSLATOR TOTAL INVEST GRUP SRL STR.Str. ION PILLAT, Nr. 9, G1, LOC.BOTOSANI, Telefon:0733021913
MAISTRU CONSTRUCTII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE ALERO SRL STR.NAŢIONALĂ, Nr. 21, LOC.BOTOSANI, Telefon:0744556520
TEHNICIAN ELECTRONICA CONTED SA STR.Str. 1 DECEMBRIE 1918, Nr. 8, LOC.DOROHOI, Telefon:0760685644
TEHNICIAN ELECTRONICA VIDEOLED SMART SECURITY SRL STR.CURCUBEULUI, Nr. 11, 11, B, Ap. 3, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0745508714
TEHNICIAN ELECTRONICA VIDEOLED SMART SECURITY SRL STR.CURCUBEULUI, Nr. 11, 11, B, Ap. 3, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0745508714
TEHNICIAN ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SI TRICOTAJELOR GT COMPANY SRL STR.Calea NAŢIONALĂ,

Nr. 30, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534833

TEHNICIAN DENTAR DARE TO SMILE SRL STR.Mihai Eminescu,

Nr. 37, LOC.CATAMARESTI-DEAL, Telefon:0754022991

BRANCARDIER SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI, Nr. 75, LOC.DOROHOI, Telefon:231613240
ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI, Nr. 75, LOC.DOROHOI, Telefon:231613240
ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI, Nr. 75, LOC.DOROHOI, Telefon:231613240
AGENT DE VÂNZARI HIGH TECH TOOLS S.R.L. STR.SOARELUI, Nr. 1536 A, LOC.CURTESTI, Telefon:0728040101
AGENT DE VÂNZARI MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
ELECTRICIAN ILUMINARE SCENA TEATRUL MIHAI EMINESCU STR.B-dul MIHAI EMINESCU, Nr. 48, LOC.BOTOSANI, Telefon:0741614358
PROGRAMATOR AJUTOR CA CONNECT SRL STR.DOBOSARI, Nr. 79H, LOC.BOTOSANI, Telefon:0785265911
ANALIST AJUTOR CA CONNECT SRL STR.DOBOSARI, Nr. 79H, LOC.BOTOSANI, Telefon:0785265911
TEHNICIAN PENTRU SISTEME DE DETECTIE, SUPRAVEGHERE VIDEO, CONTROL ACCES VIDEOLED SMART SECURITY SRL STR.CURCUBEULUI, Nr. 11, 11, B, Ap. 3, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0745508714
RECEPTIONER DE HOTEL MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
GESTIONAR DEPOZIT CASA PAINII SRL STR.Calea NATIONALA, Nr. 121A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0748118565
BUCATAR IANYS BUSINESS SRL STR.aleea dumbrava,

Nr. 4, LOC.DOROHOI, Telefon:0748117774

BUCATAR MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
BUCATAR VICTORIOUS BUSINESS S.R.L. STR.CUZA VODA, Nr. 4, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0747081800
PIZZAR IANYS BUSINESS SRL STR.aleea dumbrava,

Nr. 4, LOC.DOROHOI, Telefon:0748117774

PIZZAR MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, MUN., LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
OSPATAR (CHELNER) IANYS BUSINESS SRL STR.aleea dumbrava,

Nr. 4, LOC.DOROHOI, Telefon:0748117774

OSPATAR (CHELNER) VICTORIOUS BUSINESS S.R.L. STR.CUZA VODA, Nr. 4, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0747081800
GOSPODAR ASOCIATIA DE PROPRIETARI NR.11 STR.col. V. Tomoroveanu, Nr. 4, LOC.BOTOSANI, Telefon:0734908729
CAMERISTA HOTEL MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
VÂNZATOR EDIMAR COMPANY SRL STR.Str. VIILOR, Nr. 7, B, Ap. 4, LOC.BOTOSANI, Telefon:0740214137
INFIRMIER/INFIRMIERA SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI,

Nr. 75, LOC.DOROHOI, Telefon:231613240

ÎNGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI,

Nr. 75, LOC.DOROHOI, Telefon:231613240

ZIDAR ROSAR-TENCUITOR ALERO SRL STR.NAŢIONALĂ, Nr. 21, LOC.BOTOSANI, Telefon:0744556520
ZIDAR ROSAR-TENCUITOR D&D CONSTRUCT SRL STR.1 MAI, Nr. 1A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0743794621
ZIDAR ROSAR-TENCUITOR TOTAL INVEST GRUP SRL STR.Str. ION PILLAT, Nr. 9, G1, LOC.BOTOSANI, Telefon:0733021913
FIERAR BETONIST D&D CONSTRUCT SRL STR.1 MAI, Nr. 1A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0743794621
FIERAR BETONIST TOTAL INVEST GRUP SRL STR.Str. ION PILLAT, Nr. 9, G1, LOC.BOTOSANI, Telefon:0733021913
DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) D&D CONSTRUCT SRL STR.1 MAI, Nr. 1A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0743794621
DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) TOTAL INVEST GRUP SRL STR.Str. ION PILLAT, Nr. 9, G1, LOC.BOTOSANI, Telefon:0733021913
FAIANTAR D&D CONSTRUCT SRL STR.1 MAI, Nr. 1A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0743794621
INSTALATOR RETELE TERMICE SI SANITARE SC MONTAJ-VARTO INSTALATII SRL STR.savenilor, Nr. 27, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0750173372
ZUGRAV ALERO SRL STR.NAŢIONALĂ, Nr. 21, LOC.BOTOSANI, Telefon:0744556520
ZUGRAV D&D CONSTRUCT SRL STR.1 MAI, Nr. 1A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0743794621
SUDOR PRODALCOM SA STR.A. S. PUŞKIN, Nr. 129, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534672
LACATUS MECANIC PRODALCOM SA STR.A. S. PUŞKIN, Nr. 129, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534672
OPERATOR LA MASINI-UNELTE SEMIAUTOMATE SI AUTOMATE MOBILIER DELAGRAVE S.R.L. STR.1 DECEMBRIE, Nr. 87, LOC.DARABANI, Telefon:0757596095
FREZOR UNIVERSAL SC UPSS SA STR.Str. ETERNITATII,

Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:516881

STRUNGAR UNIVERSAL SC UPSS SA STR.Str. ETERNITATII,

Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:516881

STRUNGAR LA STRUNG CARUSEL SC UPSS SA STR.Str. ETERNITATII,

Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:516881

MECANIC AUTO REC SRL STR.Calea NAŢIONALĂ,

Nr. 163, MUN., LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/631235

MECANIC UTILAJ HIGH TECH TOOLS S.R.L. STR.SOARELUI, Nr. 1536 A, LOC.CURTESTI, Telefon:0728040101
MECANIC INTRETINERE SI REPARATII UTILAJE DIN INDUSTRIA TEXTILA, CONFECTII SI INCALTAMINTE GT COMPANY SRL STR.Calea NAŢIONALĂ,

Nr. 30, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534833

ELECTRICIAN ÎN CONSTRUCTII ELSACO POWER SRL STR.Str. RĂZBOIENI,

Nr. 3B, LOC.BOTOSANI, Telefon:0728027530

ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII CONTED SA STR.Str. 1 DECEMBRIE 1918, Nr. 8, LOC.DOROHOI, Telefon:0760685644
ELECTROMECANIC GT COMPANY SRL STR.Calea NAŢIONALĂ,

Nr. 30, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534833

COFETAR NATURAL DEEA CAKES S.R.L. STR.NAŢIONALĂ, Nr. 79, MUN. , A, Ap. 6, LOC.BOTOSANI, Telefon:0755211485
PATISER NATURAL DEEA CAKES S.R.L. STR.NAŢIONALĂ, Nr. 79,  A, Ap. 6, LOC.BOTOSANI, Telefon:0755211485
PATISER PRINCESS CAKES IASI S.R.L. STR.Muşatini, Nr. 36, LOC.HLIPICENI, Telefon:0754921174
CROITOR RBT BOUTIQUE S.R.L. STR.MATEI CORVIN,

Nr. 10, LOC.DOROHOI, Telefon:0736900096

CONFECTIONER, PRELUCRATOR ÎN INDUSTRIA TEXTILA FPS FLEXIBLES ROMÂNIA S.R.L. STR.Calea NATIONALA,

Nr. 1F,LOC.BOTOSANI, Telefon:0314/057777

CONFECTIONER, PRELUCRATOR ÎN INDUSTRIA TEXTILA MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
CONFECTIONER, PRELUCRATOR ÎN INDUSTRIA TEXTILA RBT BOUTIQUE S.R.L. STR.MATEI CORVIN,

Nr. 10, LOC.DOROHOI, Telefon:0736900096

BRODER MANUAL-MECANIC ROMED SRL STR.ION PILLAT, Nr. 27A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0040231537200
CONFECTIONER ARTICOLE DIN PIELE SI ÎNLOCUITORI ROMED SRL STR.ION PILLAT, Nr. 27A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0040231537200
CONTROLOR CALITATE GT COMPANY SRL STR.Calea NAŢIONALĂ,

Nr. 30, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534833

OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL ÎMBRACAMINTE DIN TESATURI, TRICOTAJE, MATERIALE SINTETICE CONTED SA STR.Str. 1 DECEMBRIE 1918, Nr. 8, LOC.DOROHOI, Telefon:0760685644
OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL ÎMBRACAMINTE DIN TESATURI, TRICOTAJE, MATERIALE SINTETICE DAGAMITEX S.R.L. STR.NAŢIONALĂ, Nr. 32, MUN., LOC.BOTOSANI, Telefon:0740113388
OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL ÎMBRACAMINTE DIN TESATURI, TRICOTAJE, MATERIALE SINTETICE GT COMPANY SRL STR.Calea NAŢIONALĂ,

Nr. 30, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231/534833

OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL ÎMBRACAMINTE DIN TESATURI, TRICOTAJE, MATERIALE SINTETICE LTP BALKAN S.R.L. STR.NAŢIONALĂ, Nr. 3, LOC.BOTOSANI, Telefon:0231708050
OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL ÎMBRACAMINTE DIN TESATURI, TRICOTAJE, MATERIALE SINTETICE ROMED SRL STR.ION PILLAT, Nr. 27A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0040231537200
OPERATOR CONFECTII ÎMBRACAMINTE DIN PIELE SI ÎNLOCUITORI DAGAMITEX S.R.L. STR.NAŢIONALĂ, Nr. 32, LOC.BOTOSANI, Telefon:0740113388
PREGATITOR-LANSATOR CONFECTII ROMED SRL STR.ION PILLAT, Nr. 27A, LOC.BOTOSANI, Telefon:0040231537200
SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE SANCOS SRL STR.COM.CONCESTI, Nr. fn, LOC.CONCESTI, Telefon:0785939780
SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE SPITALUL MUNICIPAL DOROHOI STR.BLD. VICTORIEI,

Nr. 75, LOC.DOROHOI, Telefon:231613240

Conducător auto transport rutier de mărfuri SC UPSS SA STR.Str. ETERNITATII,

Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:516881

MACARAGIU SC UPSS SA STR.Str. ETERNITATII,

Nr. 2, LOC.BOTOSANI, Telefon:516881

SPALATOR VEHICULE HÎRTIE ANCA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ STR.HUŢANI, Nr. 17, SAT H, LOC.HUTANI, Telefon:0740497286
MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET ALERO SRL STR.NAŢIONALĂ, Nr. 21, LOC.BOTOSANI, Telefon:0744556520
MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET EDIL MURIGIPS GMNI SRL STR.FLĂMÎNZI, Nr. FN, ORAS FLAMANZI, Telefon:0758643177
MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET TOTAL INVEST GRUP SRL STR.Str. ION PILLAT, Nr. 9, G1, LOC.BOTOSANI, Telefon:0733021913
MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR CONTED SA STR.Str. 1 DECEMBRIE 1918, Nr. 8, LOC.DOROHOI, Telefon:0760685644
MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR FPS FLEXIBLES ROMÂNIA S.R.L. STR.Calea NATIONALA,

Nr. 1F, LOC.BOTOSANI, Telefon:0314/057777

MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR ARLEMNS PRODUCT SRL STR.1, Nr. 529, LOC.STAUCENI, Telefon:0743806179
MANIPULANT MARFURI SANCOS SRL STR.COM.CONCESTI, Nr. fn,  LOC.CONCESTI, Telefon:0785939780
AJUTOR BUCATAR IANYS BUSINESS SRL STR.aleea dumbrava,

Nr. 4, LOC.DOROHOI, Telefon:0748117774

AJUTOR BUCATAR MARIOSPRODCONF SRL STR.ION LUCA CARAGIALE, Nr. 11, MUN., LOC.BOTOSANI, Telefon:0752216503
AJUTOR BUCATAR VICTORIOUS BUSINESS S.R.L. STR.CUZA VODA, Nr. 4, LOC.MUNICIPIUL BOTOSANI, Telefon:0747081800
PORTAR LACTO SOLOMONESCU SRL STR.PRINCIPALA, Nr. F.N., LOC.BOTOSANI, Telefon:0728882280

Citeste mai mult

Eveniment

Consumatorii de droguri ar putea fi internați fără consimțământ în spitale și centre de tratament. Lege la Parlament

Publicat

Publicitate

Consumatorii de droguri ar putea fi internați fără consimțământ în spitale și centre de tratament. Un proiect de lege ce introduce posibilitatea internării nevoluntare și a tratamentului de specialitate, în anumite cazuri, a consumatorilor dependenți de droguri, a fost depusă la Senat, scrie alba24.ro.

Actul normativ, semnat de 17 parlamentari social-democrați și unul de la minoritățile naționale, completează în acest sens articolul 22 din Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, potrivit Agerpres.

Potrivit proiectului, ”prin derogare de la prevederile art. 53 din Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr.487/2002, în cazul consumatorului și consumatorului dependent se instituie internarea nevoluntară și tratament de specialitate în următoarele situații:

  • a) comportamentul pacientului reprezintă un pericol iminent de vătămare pentru el însuși sau pentru alte persoane
  • b) pacientul nu are capacitatea psihică de a înțelege starea de boală și necesitatea instituirii tratamentului medical
  • c) pacientul suferă de o tulburare psihică gravă și judecata îi este afectată, iar neinternarea ar putea antrena o gravă deteriorare a stării sale
  • d) pacientul este minor sau pus sub interdicție”.

Cum se va face internarea nevoluntară

”Internarea nevoluntară poate fi percepută ca o formă ce încalcă drepturile pacientului, însă în cazul în care persoana reprezintă un pericol pentru sine sau pentru alții, poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară”, arată inițiatorii.

În aceste situații, familia, medicul de familie, medicul curant psihiatru, organele abilitate (reprezentanți ai administrației publice locale, poliție, jandarmerie, pompieri, procuror, instanță de judecată civilă), în cazul în care consideră oportună necesitatea internării printr-o cerere scrisă, aceasta trebuie datată (data, ora) și semnată, va conține date de identificare ale persoanei care întocmește cererea, calitatea acestei persoanei, datele de identificare ale pacientului, expunerea detaliată a argumentelor ce au dus la necesitatea acestui act.

Potrivit inițiatorilor, România are nevoie de o schimbare radicală a abordării consumului de droguri, inspirată de modelele statelor în care aceste politici și-au dovedit eficiența, și anume sprijinirea consumatorilor pentru a accesa îngrijire bazată pe tratamente de reabilitare, servicii de reducere a efectelor nocive și alte servicii medicale și sociale.

Publicitate

”Este esențială sprijinirea persoanelor consumatoare să acceseze servicii specializate și, astfel, să fie redus numărul deceselor, respectiv al spitalizărilor”, susțin aceștia.

AICI, lista unităților sanitare în care se organizează centre de sănătate mintală și pentru prevenirea adicțiilor. În Alba, centrul va fi la Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: O femeie de 46 de ani, din Albești, a ars de vie în locuința sa care a fost mistuită de un incendiu

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, în această seară, într-o gospodărie din localitatea Albești. O anexă, lipită de casă, a fost cuprinsă de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești, cu trei autospeciale de stingere, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și echipaje de poliție.

Aceștia au constatat faptul că anexa ardea în totalitate. Întrucât existau informații că proprietara era în interior în momentul izbucnirii incendiului, pompierii au început căutările concomitent cu acțiunea de stingere. Din nefericire, femeia, în vârstă de 46 de ani,a fost găsită decedată în anexă.
Cazul a fost preluat de Poliție.

Citeste mai mult

Eveniment

APIA Botoșani eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervenției „DR 06 – Bunăstarea animalelor”

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează că începând de astăzi, 03 martie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervenției DR 06 – Bunăstarea animalelorpachetul a) porcine sau pachetul b) păsări, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții pentru anul de angajament 2025.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2025, pentru DR 06 Bunăstarea animalelor, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru plățile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2025.

Precizăm faptul că la APIA CJ Botoșani s-au depus cereri de plată pentru Intervenția DR 06 – Bunăstare animale, Campania 2025, după cum urmează: 3 beneficiari au depus cereri pentru pachetul a) -porcine și 9 beneficiari pentru pachetul b)-păsări.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Reamintim fermierilor ca potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, cu modificările și completările ulterioare, ordin care stabilește condițiile în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

Publicitate

În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Toate convențiile încheiate între sunt postate pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending