Connect with us
Publicitate

Actualitate

ANAF: Anunț pentru firme. Termen limită pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente anului 2023

Publicat

Publicitate

ANAF – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov informează privind termenul limită pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2023, relatează alba24.ro. Acesta este, în funcție de tipul societății raportoare, 29 mai 2024 / 150 de zile de la închiderea exercițiului financiar.

Obligația fiscală este pentru:

  • societățile comerciale
  • societățile/companiile naționale
  • regiile autonome
  • institutele naționale de cercetare-dezvoltare
  • persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România
  • subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, cu excepţia subunităţilor deschise în România de societăţi rezidente în state aparţinând Spațiului Economic European.

ANAF: Termen limită pentru alte entități

Celelalte entităţi au obligația depunerii situațiilor financiare anuale astfel:

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Peste 3.200 de animale și 14.000 de păsări au murit în Vaslui și Galați! Cifrele dezastrului după inundațiile fără precedent

Publicat

Publicitate

Un număr de 3.203 animale, 14.066 de păsări şi 291 de familii de albine au murit în zonele afectate de inundaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi, până la data de 19 septembrie 2024, informează vineri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), informează realitatea.net.
 

Din numărul total de animale, 75 sunt vaci, 27 cai, 1.888 oi, 364 capre şi 564 porci. Suplimentar au mai fost raportate ca mortalităţi şi 159 de câini, 128 iepuri precum şi 291 de familii de albine.

Potrivit monitorizării realizate de Celula de Criză din cadrul ANSVSA, cele mai afectate zone se regăsesc în 28 de localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi, unde există peste 6.500 de gospodării care deţin animale.

Pentru a veni în sprijinul acţiunilor, ANSVSA a mobilizat medici veterinari din cadrul DSVSA limitrofe pentru a desfăşura operaţiunile complexe de ecarisare, neutralizare şi dezinfecţie.

Conform datelor din Baza Naţională de Date – Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (BND), în cele 6.388 de exploataţii din localităţile afectate de inundaţii se regăsesc 10.384 de bovine, 2.002 de ecvine, 107.647 de ovine, 30.281 de caprine, 11.124 de suine şi 80.464 de păsări.

Autoritatea menţionează că toate localităţile afectate de inundaţii sunt acoperite din punct de vedere al acţiunilor sanitar veterinare de câte o Circumscripţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru asistenţă.

Publicitate

În funcţie de concluziile comisiilor de inventariere şi de analiza de risc, DSVSA va dispune măsuri/restricţii sanitar veterinare suplimentare, în vederea asigurării unui status epidemiologic liber de boli infecto-contagioase la nivelul judeţului.

Situaţia mortalităţilor şi a dispariţiilor este în dinamică şi, în funcţie de datele colectate de la medicii veterinari împuterniciţi, vom reveni cu informaţii actualizate.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bătăuș de 38 de ani, din municipiul Botoșani, reținut pentru lovire sau alte violențe 

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul  poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au reținut un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 18 septembrie a.c., în timp ce se afla într-un imobil de locuințe, din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, ar fi lovit victima, un bărbat, de 61 de ani, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

 

Având în vederea modul de comitere a faptei, intensitatea loviturilor și zona vizată de acestea, polițiștii au înaintat dosarul penal către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani,  în vederea declinării competenței și schimbării încadrării juridice în infracțiunea de tentativă la omor.

 

Publicitate

Urmează ca astăzi, persoana bănuită de comiterea faptei să fie prezentată în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Pompierii botoșăneni alături de oamenii din localitatea Slobozia Conachi, județul Galați

Publicat

Publicitate

Pompierii botoșăneni și-au început, în această dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, în localitatea Slobozia Conachi, pentru evacuarea apei și mâlului din locuințe și gospodării și fac tot posibilul pentru a salva și bunurile oamenilor.

O parte dintre pompierii din Botoșani au mai avut astfel de misiuni și știu că în aceste situații, sprijinul moral este la fel de important ca ajutorul material. Pe lângă efortul fizic, aceștia oferă suport emoțional și daruri pentru copii.

Prin acțiunile pe care le desfășoară, cei 32 de salvatori botoșăneni, alături de colegi din alte 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență (AB, AR, BH, BN, BV, CJ, CT, DJ, GR, GJ, HD, IS, MH, MM, MS, OT, PH, SB, SM, SV, TM, TR, VL, BIF) și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, contribuie la efortul comun de a restabili normalitatea în zonele afectate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

Publicitate

 

Informare preventivă

Publicitate

 

În fața naturii dezlănțuite fiecare dintre noi trebuie să știe cum să reacționeze, iar cele mai importante sunt măsurile de protecție, luate din timp. Așadar, aveți grijă să curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. Nu aruncaţi peturi, alte ambalaje sau resturi vegetale în albiile apelor curgătoare și nici în şanţurile sau canalele de colectare a apei.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.

Pe platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă “FII PREGĂTIT” pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteţi proteja în diverse situaţii de urgenţă, generate de fenomene meteo extreme.

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii Liceului Tehnologic Bucecea s-au întâlnit cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog

Publicat

Publicitate

În după-amiază zilei de 19 septembrie, la inițiativa Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani, elevii Liceului Tehnologic Bucecea au participat la o activitate interactivă împreună cu specialiștii în prevenire din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Discuțiile cu elevii au avut ca subiecte consumul de droguri în rândul adolescenților, siguranța școlară și bullying-ul, dar și alte aspecte de interes privind prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională.

Elevii au fost informați cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, modalitățile de prevenire, simptomatologia și semnele asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și sistemul integrat de asistență medicală, psihologică și socială acordată de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani.
De asemenea, li s-a recomandat să se implice în activități adecvate vârstei, să facă sport, să evite anturajele care ar putea avea o influență negativă asupra lor, să comunice deschis cu părinții, profesorii sau persoanele de încredere orice problemă cu care se confruntă pentru a găsi, împreună, alternative în soluționarea acestora.

Activități similare vor fi desfășurate de specialiștii antidrog, jandarmi și polițiști pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, în vederea prevenirii traficului și consumului de droguri în rândul elevilor și asigurării unui climat de siguranță adecvat procesului educațional în școli, în apropierea acestora, precum și pe traseele de deplasare ale elevilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending