Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi usturătoare unor tineri din Botoșani, amatori de drifturi pe zăpadă

Publicat

Publicitate

În ultimele două zile, polițiștii rutieri au organizat mai multe acțiuni atât în municipiul Botoșani cât și pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, care au ca principală cauză, nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.000 de lei.

Dintre acestea, 4 sancțiuni, în valoare de peste 30.000 de lei au fost aplicate persoanelor care au efectuat derapaje controlate cu autoturismele, în municipiul Botoșani și 35 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

Publicitate

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au reținut 13 permise de conducere.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

În siguranță, de Sărbătoarea Floriilor! Pompierii din Botoșani vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână

Publicat

Publicitate

Pompierii vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență.

Zilnic, echipajele de pompieri vor fi pregătite să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Duminică, în căminul multor credincioși vor fi aprinse lumânări.

Publicitate

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

§ nu lăsați lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;

§ stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

Publicitate

§ asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

§ așezați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

§ nu puneți lumânările aproape de lucrurile care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;

Publicitate

§ nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cosmin Andrei: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea”

Publicat

Publicitate

Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza până la încheierea actualului mandat alte proiecte importante, fie că vorbim de reabilitarea școlilor, de transport în comun 100% electric, de Teatrul Mihai Eminescu și de multe alte proiecte care sunt în derulare și se vor finaliza în scurt timp”, a declarat Cosmin Andrei.

În ultimii 4 ani, botoșănenii l-au simțit aproape pe primarul Cosmin Andrei. L-au văzut pe șantierele din oraș, l-au văzut că se implică direct în amenajarea parcurilor și a orașului, l-au întâlnit pe stradă și au discutat cu acesta, l-au găsit la piață sau în magazine la cumpărături. Cosmin Andrei este un primar care se implică, un primar care comunică, un primar care este prezent în mijlocul oamenilor.

De fiecare dată le-am spus oamenilor adevărul și le-am explicat care sunt procedurile care trebuie parcurse pentru a finaliza un proiect. Acest dialog deschis cu cetățenii m-a ajutat foarte mult. Atunci când oamenii îți spun „Da, domnule Primar, am înțeles și vă susținem!” nu te mai simți singur în acest efort de a face o schimbare în bine în orașul tău. Simți că faci parte dintr-o comunitate, dintr-o echipă cu cetățenii care sunt alături de tine. Voi menține în permanență această legătură directă cu cetățenii”, a subliniat primarul.

Publicitate

Faptele primarului Cosmin Andrei vor fi garanția pentru ceea ce le spune oamenilor că va face în mandatul următor. Fiecare proiect dus la bun sfârșit înseamnă o schimbare în bine pentru botoșăneni.

Am învățat ca primar că dacă am o majoritate politică stabilă la municipiu și la județ, dacă am un coleg cu care să colaborez în continuare, cum e Lucian Trufin, la conducerea județului, atunci pot face mai multe schimbări în bine în Botoșani. De aceea le spun botoșănenilor care au încredere în mine să voteze PSD la consiliul local și județean și Lucian Trufin președinte al Consiliului Județean pentru accelerarea dezvoltării orașului nostru”, a încheiat social-democratul Cosmin Andrei.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Trei locuri la Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale. Cursurile durează un an

Publicat

Publicitate

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de formare a subofițerilor – învățământ cu frecvență având durata de un an. Înscrierea candidaţilor, inclusiv a celor care urmează să susțină examenul de bacalaureat în anul 2024, se poate face până pe data de 19 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Cererile-tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează olograf în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail contact@jandarmeriabotosani.ro.
Depunerea dosarelor de candidat în volum complet, până la data de 21 iunie 2024 – de Luni până Duminică (cu excepția zilelor de 05 și 06 mai 2024), între orele 08.00 – 16.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani din municipiul Botoșani, str. I.C. Brătianu, nr.110-112, jud. Botoşani.
Toate informațiile necesare candidaților privind înscrierea, condițiile legale, criteriile specifice, desfășurarea probelor de concurs și documentele necesare sunt postate pe site-ul inspectoratului – www.jandarmeriabotosani.ro, secțiunea Carieră – ,,Anunț privind recrutarea candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerul Afacerilor Interne, sesiunea iulie – august 2024″ – 25.04.2024.
Recomandăm celor interesați să citească cu atenție anunțul de concurs, iar în cazul în care au nelămuriri să apeleze numărul de telefon 0231/511533 (interior 24527), între orele 08.00 – 16.00.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală

Publicat

Publicitate

Întrebat la finalul unui eveniment dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns afirmativ. Potrivit acestuia, proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor, scrie alba24.ro. Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

„Da, este similar, dacă vreţi, cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe – era foarte complicat – ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie.

O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Publicitate

Rafila a mai precizat că pentru minore este necesar acordul părinţilor.

„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul, întrebat dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending