Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ambiții mari pentru FC Botoșani: Vrea să ajungă în cupele europene

Publicat

Publicitate

FC Botoșani vrea ca în acest an să ajungă din nou în cupele europene, unde să facă o surpriză cât mai frumoasă, poate mai bună decât cea din anii precedenți.

După primele 21 de etape, echipa de pe Municipalul de la Botoșani se află pe poziția a patra a clasamentului din România ceea ce le dă speranțe mari jucătorilor antrenați de Marius Croitoru.

Căpitanul Enriko Papa spune că toată lumea de la FC Botoșani speră să prindă competițiile continentale, mai ales în condițiile în care  deoarece traversează o formă foarte bună.

„Gândul nostru este să prindem play-off-ul, să mergem cât mai sus și, de ce nu, să mergem în Europa. Avem o echipă foarte bună, jucăm foarte bine, trebuie să muncim acum în cantonament. Dacă nu au plecat mulți și nu au venit mulți, e bine”, a declarat pentru site-ul oficial al lui FC Botoșani, Enriko Papa..

Acesta a vorbit și despre situația sa, în contextul în care îi va expira contractul la finalul acestui sezon. „Suntem toți împreună, știm jocul, am făcut o familie frumoasă și trebuie să continuăm așa. Eu vreau să-mi văd de treba mea, să joc cât mai bine la Botoșani, mai am contract până în vară și vedem după.

Mi-a zis și mister Valeriu (n.r. Valeriu Iftime) din vară (n.r. despre prelungirea contractului), dar ei știu ce fel de om sunt eu. Dacă îmi dau cuvântul, e gata pentru mine”, a declarat Enriko Papa pentru site-ul oficial al lui FC Botoșani.

Publicitate

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Județul Botoșani, învăluit în ceață. Meteorologii au prelungit avertizarea de COD GALBEN

Publicat

Publicitate

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Meteorologii au actualizat prognoza și au prelungit Codul galben de ceață până la ora 11:00, pentru județul Botoșani.

Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri..

 

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie

Publicat

Publicitate

Sfântul mare mucenic Dimitrie face parte din rândul ucenicilor lui Hristos care au uitat de propriile lor suferinţe când L-au mărturisit pe Dumnezeu înaintea oamenilor. Ei L-au iubit atât de intens pe Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi s-au identificat atât de adânc cu suferinţa Lui, încât au reprodus în viaţa lor, aproape identic, drama Răstignitului pe Cruce.

Sfântului Mc. Dimitrie s-a încreştinat chiar din copilărie, prin grija părinţilor, care erau oameni de vază în oraşul Salonic, tatăl său fiind guvernatorul acestei cetăţi. Fiul lor a fost instruit pentru a deveni militar în armata romană dar şi educat în spiritul virtuţilor evanghelice, confirmându-i-se un statut moral desăvârşit.

După moartea tatălui său, împăratul Maximilian, fiind impresionat de calităţile sale militare, l-a desemnat pe Dimitrie guvernator al oraşului Salonic. În această calitate el imprimă oraşului un duh de viaţă creştină, fapt pentru care autorităţile romane au declanşat o anchetă împotriva sa. În timpul procesului, proconsulul Dimitrie şi-a mărturisit identitatea de creştin în cuvintele: „Eu cred adevărului şi nu mă lepăd de Hristos pentru toate măririle lumii”.

Urmează întemniţarea sa. În oraş exista un luptător puternic numit Lie, care nu putea fi biruit. Foarte mulţi tineri creştini erau siliţi de autorităţile romane să se lupte cu el în pieţe şi circuri, spre delectarea mulţimilor şi uneori chiar a împăratului. Un tânăr, Nestor, dorea înfrângerea lui Lie şi eliberarea tineretului creştin de acest păgân uriaş.

De aceea apelează la sprijinul duhovnicesc al Sf. Dimitrie aflat în închisoare. După ce Nestor a fost binecuvântat pe frunte cu semnul Sf. Cruci, Sf. Dimitrie i-a zis: „Pe Lie îl vei birui şi pe Hristos îl vei mărturisi”. Binecuvântarea Sfântului îi dă puteri tânărului Nestor care îl învinge pe uriaşul Lie. Împăratul, aflând că victoria lui Nestor asupra lui Lie se datorează şi Sf. Dimitrie, dispune condamnarea la moarte. Soldaţi romani au pătruns în temniţă în dimineaţa zilei de 26 octombrie anul 296 şi l-au străpuns cu suliţe iar în ziua următoare l-au decapitat şi pe Nestor.

Trupul Sf. Dimitrie a fost îngropat iar pe mormântul său s-a zidit o frumoasă biserică în oraşul Tesalonic, unde şi astăzi, într-o raclă de argint se păstrează moaştele sale.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Protest: Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare. Ce revendicări au

Publicat

Publicitate

Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare, în contextul alegerilor parlamentare și prezidențiale. Vineri, polițiștii au protestat în fața Guvernului, pentru restanțele salariale și cer actualizarea unor sporuri, indemnizații și prime, scrie alba24.ro.

”Suntem mai decişi ca niciodată să blocăm cu adevărat alegerile din primul tur de alegeri prezidențiale. Dacă am amenințat acest lucru la alegerile locale și am înțeles situația de la momentul respectiv, ne-am săturat de promisiuni.

Așteptăm ca Guvernul să rezolve prin Ordonanță de Urgență aceste probleme și îi asigurăm cumva de faptul că nu vom păzi secțiile de votare. Este o promisiune pe care le-o asigurăm. Avem determinarea și hotărârea din partea colegilor polițiști.

Să nu asigurăm faza la secțiile de votare. Singura atribuție specifică a Poliției Române, în preajma alegerilor este doar asigurarea evenimentelor electorale”, a spus un reprezentant SNPPC, potrivit antena3.ro.

Sindicaliștii prezenți la protest susțin că au avut multe promisiuni din partea guvernanților, că puține s-au realizat și că vor continua protestele.

Solicitările protestatarilor

Protestatarii susțin că Legea 360 îi vizează doar pe cei care au lucrat în condiții de muncă normale.

Publicitate

Aceștia solicită Guvernului:

  • acordarea restanțelor salariale rezultate din neaplicarea integrală a Legii-cadru 153/2017
  • actualizarea cuantumului sporurilor, indemnizațiilor și primelor la valorile aflate în plată de la 1 iunie 2023
  • eliminarea discriminărilor privind grupele de muncă și salarizarea precară a personalului contractual
  • promovarea actului normativ care să elimine inechitățile din sistemul pensiilor militare de stat
  • reglementarea în mod just și predictibil a drepturilor rezerviștilor – parte a Forțelor Armate, alături de cadrele militare active și de voluntarii militari –, prin actualizarea soldei/salariului gradului militar/profesional în raport cu  personalul în activitate.

Citeste mai mult

Eveniment

Concursul interjudețean „Răsună Toaca la Smârdan”, a X-a ediție. Trofeul a ajuns la Suceava

Publicat

Publicitate

Duminică, 20 octombrie, la biserica Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” Smârdan, Protopopiatul Darabani, s-a desfăşurat cea de-a X-a ediție a Concursului interjudețean de bătut toaca „Răsună Toaca la Smârdan”.

Ajunsă la cea de-a X-a ediție, competiția, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-a desfăşurat în prezenţa membrilor juriului: părintele Costică Pînzariu, protopopul Protoieriei Darabani – preşedintele juriului, prof. Răzvan Gabriel Sarafim de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi – membru şi prof. Paula Gavriluţă de la Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești – membru.

Iniţiativa concursului a apărut în urma unei participări la un eveniment similar, în anul 2014, în localitatea Victoria – Făgăraș, organizator fiind pr. Octavian Smădu. Însă și mulţumirea adusă de ediţiile anterioare au făcut ca de această dată, părintele paroh Andrei – Silviu Grigore, sprijinit de familie şi de enoriaşi, să aducă în biserica parohială zeci de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani, care să-L slăvească pe Dumnezeu prin sunet de toacă. Activitatea a fost organizată în colaborare cu Școala profesională „Sfântul Apostol Andrei” Smârdan, reprezentată de către director unității, prof. Alina Grigore.

Evenimentul care a avut loc în biserica parohială a debutat prin cuvântul de bun venit adresat tuturor participanţilor şi a continuat cu o demonstrație realizată de Sofia Grigore.

Participanţii au bătut toaca cu priceperea şi măiestria izvorâte din experienţa, vârsta sau parohia de origine şi, în urma jurizării, evaluaţi conform vârstei, au fost recompensaţi pentru prestaţia lor cu diplome, medalii și un premiu special din partea juriului.

Concursul s-a bucurat și de prezenţa participanţilor sosiţi din judeţul Suceava, Parohia Dumbrăveni, îndrumați de către Pr. Vasile Ioniță, zonă cu o bogată tradiţie, dar şi cu rezultate remarcabile în acest domeniu, atât la nivel judeţean, cât şi internațional. Totodată, și din Parohia Ionășeni, Vârfu Câmpului, cel mai mic participant Ilcu Arian în vârstă de 2 ani, care a obținut Premiul I, pr. Butescu Valeriu, și bineînțeles, din Parohia Smârdan.

Publicitate

Trofeul concursului a fost acordat tânărului Andrei Filip Caliniuc, din clasa a VI-a din Parohia Dumbrăveni, iar premiul special al juriului a fost acordat lui Gabriel Iliuță Mihalache, clasa a IV-a, din Parohia Smârdan. Intonate printre evoluţiile copiilor participanţi s-au numărat şi pricesne creştin-ortodoxe, interpretate de Sofia Elisabeta Grigore.

Toaca este o formă de rugăciune adusă lui Dumnezeu, o lucrare care punctează timpul și îndreaptă atenția oamenilor de la cele trecătoare la cele veșnice. De asemenea, ea este o cale pentru ca oamenii să se înalțe spre Dumnezeu și, totodată, să se apropie unii de ceilalți. Toaca este o chemare, adresată tuturor, care îi face conștienți pe copiii și pe tinerii de astăzi asupra faptului că în lucrurile simple se găsește bucurie multă, pace și o ocazie binecuvântată de a petrece un timp de calitate, ziditor de suflet, au precizat organizatorii evenimentului.

La finalul evenimentului, organizatorii au mulțumit sponsorilor, colaboratorilor, ostenitorilor și tuturor celor care au sprijinit desfășurarea acestei activități și care au dorit să rămână anonimi în jertfa lor.

Publicitate

Foto cu caracter ilustrativ

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending