Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ambiții mari pentru FC Botoșani: Vrea să ajungă în cupele europene

Publicat

Publicitate

FC Botoșani vrea ca în acest an să ajungă din nou în cupele europene, unde să facă o surpriză cât mai frumoasă, poate mai bună decât cea din anii precedenți.

După primele 21 de etape, echipa de pe Municipalul de la Botoșani se află pe poziția a patra a clasamentului din România ceea ce le dă speranțe mari jucătorilor antrenați de Marius Croitoru.

Căpitanul Enriko Papa spune că toată lumea de la FC Botoșani speră să prindă competițiile continentale, mai ales în condițiile în care  deoarece traversează o formă foarte bună.

„Gândul nostru este să prindem play-off-ul, să mergem cât mai sus și, de ce nu, să mergem în Europa. Avem o echipă foarte bună, jucăm foarte bine, trebuie să muncim acum în cantonament. Dacă nu au plecat mulți și nu au venit mulți, e bine”, a declarat pentru site-ul oficial al lui FC Botoșani, Enriko Papa..

Acesta a vorbit și despre situația sa, în contextul în care îi va expira contractul la finalul acestui sezon. „Suntem toți împreună, știm jocul, am făcut o familie frumoasă și trebuie să continuăm așa. Eu vreau să-mi văd de treba mea, să joc cât mai bine la Botoșani, mai am contract până în vară și vedem după.

Mi-a zis și mister Valeriu (n.r. Valeriu Iftime) din vară (n.r. despre prelungirea contractului), dar ei știu ce fel de om sunt eu. Dacă îmi dau cuvântul, e gata pentru mine”, a declarat Enriko Papa pentru site-ul oficial al lui FC Botoșani.

Publicitate

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

APIA Botoșani: 31 iulie 2024, termenul de depunere pentru cererile la plata motorinei din agricultură, trimestru II 2024

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a reamintit astăzi beneficiarilor că până la data de 31 iulie 2024, se depun cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului II 2024 ( 01.04. – 30.06.2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, APIA CJ Botoșani informează că beneficiarii care  și-au asumat angajamente pentru Intervenția DR 06  – „Bunăstarea animalelor” -pachetul a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – Plăți în favoarea bunăstării păsărilor că pot completa și depune online deconturile/documentele justificative aferente trimestrului II al anului 2024, până la data de 31 iulie 2024.

Completarea și depunerea online se face prin accesarea paginii web: www.apia.org.ro utilizându-se ca browser Google Chrome. Astfel, în cadrul paginii APIA, la rubrica Bunăstarea animalelor DR – 06, secțiunea Instrucțiuni completare/depunere, se regăsesc pașii pentru operarea și depunerea online.

Deconturile justificative sunt însoțite în funcție de pachetul solicitat, de documentele prevăzute în Ghidul solicitantului pentru Intervenția DR 06  – Bunăstarea animalelor – pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor, ediția a II- a și în Ghidul solicitantului pentru Intervenția DR 06 – Bunăstarea animalelor – pachet b) Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, ediția a II- a, aprobate prin OMADR nr. 48/2024 și postate pe site-ul oficial al APIA.

“Documentele transmise vor sta la baza verificării datelor în aplicațiile electronice de gestionare a Intervenției DR 06 și efectuării verificărilor administrative ulterioare. APIA asigură toți fermierii de sprijin, implicare și atașament!”, a transmis Directorul Executiv al APIA Botoșani, Elena Lăzăruc.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

În primul semestrul din 2024 numărul infracțiunilor a rămas la Botoșani la fel ca în 2023. A scăzut totuși numărul celor grave

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a anunțat astăzi că în semestrul I din 2024, infracționalitatea sesizată în județul Botoșani s-a menținut la un nivel similar primului semestru al anului trecut, fiind înregistrate  4893 de infracțiuni, remarcându-se însă o scădere privind sesizările penale de natură judiciară (-8,38%).

Polițiștii spun că acest lucru arată preocuparea constantă ale polițiștilor botoșăneni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor precum și pentru menținerea gradului de siguranță a cetățeanului.

Totodată, infracțiunile contra patrimoniului înregistrează o ușoară creștere cu 54 de fapte, de la 1734 la 1788 (+3,11%), însă infracțiunile de furt au înregistrat o scădere de 6,95%, de la 978 la 910, se arată în raportul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

De asemenea, pe linia deservirii și ajutorării comunității, activitatea structurilor de poliție s-a reflectat în 9861 (+1943) intervenții la evenimente, 157 (+55) acțiuni cu efective mărite și 103(+6) participări la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice.

Totodată, au fost efectuate 8795 (+2369) intervenții la solicitările prin SNUAU 112, în urma cărora au fost aplanate 1283 (-131) de stări conflictuale.

“În acest context, subliniem buna colaborare cu instituțiile partenere, Inspectoratul de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani, Biroul Județean de Poliție Transporturi Botoșani, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog, precum și autoritățile locale”, a transmis într-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Actele NECESARE pentru înscrierea la LICEU 2024, după repartizarea computerizată. A doua etapă

Publicat

Publicitate

După repartizarea computerizată, în perioada 25-20 iulie, elevii depun sau transmit dosarele de înscriere la liceele la care-și vor continua studiile, relatează alba24.ro. Pentru înscrierea la liceu sunt necesare mai multe documente.

Potrivit broșurii de admitere la liceu 2024, înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

  • cererea de înscriere
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, conform cu originalul
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a (de la școală)
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale)
  • fişa medicală.

Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere se consideră retraşi. Locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru a doua etapă de admitere în învățământul liceal.

Admitere liceu 2024. Situații speciale

În perioada 31 iulie – 2 august 2024, comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată:

  • situaţii medicale speciale
  • schimburi de elevi
  • redistribuirea candidaţilor gemeni
  • distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu
  • corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Nu se va depăşi numărul maxim de elevi la clasă şi se va respecta, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere.

Publicitate

A doua etapă de admitere în învățământul liceal. Calendar

pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025

Calendar a doua etapă de înscriere liceu 2024

  • 2 august 2024: afișarea locurilor rămase libere (la centrul de admitere)
  • 5 august 2024: înscrierea candidaților la probele de aptitudini/limbă modernă/maternă
  • 6-7 august 2024: desfășurarea probelor de aptitudini/limbă modernă/maternă
  • 8-9 august 2024: afișarea rezultatelor la probele de aptitudini. Rezolvarea eventualelor contestații
  • 12-14 august 2024: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care:
    • au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen
    • au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua
    • care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat
    • candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
    • Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.
  • 19 – 20 august 2024 Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București

Repartizarea elevilor după derularea celor două etape de admitere

După derularea celor două etape de admitere prevăzute în calendar, dacă se mai înregistrează solicitări de înscriere în clasa a IX-a în învățământul liceal de stat ale candidaților din seria curentă, precum și ale candidaților din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024—2025, inspectoratul școlar, prin comisia județeană de admitere/a municipiului București, îi repartizează pe acești candidați, în intervalul 28 august 2024 — până la data începerii cursurilor anului școlar 2024—2025.

Publicitate

Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere; pe absolvenții clasei a VIII-a, care nu au susținut evaluarea națională, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V—VIII.

Citeste mai mult

Eveniment

ANCOM: Risc de roaming involuntar. În localitățile din 29 de comune din Botoșani apar costuri suplimentare la telefonia mobilă

Publicat

Publicitate

În contextul călătoriilor din zonele de graniţă pe perioada verii, ANCOM a avertizat astăzi asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de localităţi din judeţele de graniţă, din care, nu mai puțin de 29 de comune sunt din Botoșani, relatează medafax.ro.

„În contextul călătoriilor de vară şi al altor activităţi în zonele de graniţă ale României, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atrage atenţia utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţele de graniţă. Intrarea în roaming involuntar poate genera costuri suplimentare semnificative pentru apeluri, mesaje şi date mobile, chiar şi în cazul în care utilizatorii nu au trecut efectiv graniţa”, se arată într-un comunicat remis joi de ANCOM.

ANCOM anunţă că a identificat unităţile administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar. Autoritatea va informa primăriile, consiliile judeţene şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii despre UAT-urile incluse în lista cu risc de roaming involuntar pentru a lua măsurile administrative corespunzătoare impuse de legislaţia în vigoare.

Potrivit ANCOM, roamingul involuntar apare atunci când telefonul mobil se conectează automat la reţelele de telefonie mobilă din ţările vecine în timp ce utilizatorii se află în zonele de graniţă ale României. Această situaţie poate apărea atunci când semnalul reţelei de telecomunicaţii dintr-o ţară vecină este semnificativ mai puternic decât cel al reţelei utilizatorului, în zonele cu acoperire slabă a reţelei utilizatorului final (semnal slab sau la limita de sensibilitate) sau în cazurile de indisponibilitate temporară a semnalului din reţeaua utilizatorului final (de exemplu, din cauza unor incidente sau lucrări programate).

Principalul risc asociat cu roamingul involuntar constă în faptul că acesta generează costuri suplimentare, utilizatorii putând fi taxaţi cu tarife de roaming internaţional pentru apeluri, mesaje şi date mobile, chiar dacă nu au trecut efectiv graniţa.

„În special la graniţa cu Republica Moldova, Serbia şi Ucraina costurile suplimentare pot fi substanţiale, deoarece în aceste ţări, care nu sunt membre UE, nu se aplică tarifele de roaming reglementate la nivelul Uniunii”, arată ANCOM.

Publicitate

ANCOM a identificat 356 de unităţi administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar, situate în judeţele de graniţă: Mehedinţi – 33 UAT-uri, Timiş – 31 UAT-uri, Botoşani – 29, UAT-uri, Satu Mare – 28 UAT-uri, Bihor – 26 UAT-uri, Iaşi – 22 UAT-uri, Dolj – 21 UAT-uri, Caraş-Severin – 19 UAT-uri, Suceava – 19 UAT-uri, Giurgiu – 15 UAT-uri, Arad – 15 UAT-uri, Constanţa – 13 UAT-uri, Călăraşi – 13 UAT-uri, Vaslui – 13 UAT-uri, Tulcea – 13 UAT-uri, Galaţi – 11 UAT-uri, Maramureş – 11 UAT-uri, Teleorman – 14 UAT-uri şi Olt – 10 UAT-uri.

Pentru a evalua riscul de roaming involuntar şi pentru a verifica nivelul de semnal din România, ANCOM recomandă utilizarea hărţii interactive disponibile pe Aisemnal.ro.

Iată recomandările ANCOM pentru utilizatori:

Publicitate

-să selecteze manual reţeaua de telefonie mobilă pentru a evita conectarea automată la o reţea străină.

-să verifice setările de roaming ale telefonului şi să dezactiveze roamingul de date în zonele de graniţă.

-să monitorizeze mesajele de bun venit primite de la operatorii străini care informează despre activarea roamingului.

-să verifice tarifele de roaming aplicabile la operatorul lor de telefonie mobilă pentru a anticipa costurile posibile.

Dacă utilizatorii observă că au fost taxaţi pentru roaming involuntar, trebuie să contacteze imediat serviciul de relaţii cu clienţii al operatorului de telefonie mobilă pentru clarificări. În cazul în care problema nu este rezolvată, utilizatorii pot adresa o plângere către ANCOM.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending