Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alexandra Huțu, PSD: „7.5 milioane de euro din Fondul de Mediu pentru iluminatul public a 30 de localități din județ”

Publicat

Publicitate

Alexandra Huțu: „7.5 milioane de euro din Fondul de Mediu pentru iluminatul public a 30 de localități din județ.”

Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) este unul dintre cele mai solicitate programe de finanțare pe care primăriile le accesează. După cele 47 de proiecte aprobate în sesiunile din octombrie 2021 și august 2022, la începutul acestei săptămâni AFM a aprobat proiectele depuse de 30 de unități administrativ-teritoriale botoșănene în sesiunea 30.12.2022-31.01.2023.

Așa cum am afirmat în mai multe rânduri, acest program reprezintă un ajutor real pentru localitățile din județul nostru, mai ales în contextul prețurilor ridicate ale energiei electrice, dar și al creșterii siguranței publice, în special în mediul rural și în zonele periferice ale orașelor. Cele 30 de dosare aprobate la începutul săptămânii vor primi finanțare în sumă totală de peste 37 de milioane lei, adică aproximativ 7,5 milioane de euro. Sunt bani care ajung în județul nostru datorită muncii autorităților locale, de aceea trebuie să felicităm echipele care au accesat aceste fonduri guvernamentale”, a transmis deputatul Alexandra Huțu

Publicitate

Cele 30 de unități administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Programului sunt municipiul Botoșani și comunele Corni, Cotușca, Știubieni, Vârfu Câmpului, Vorona, Cristinești, Avrămeni, Călărași, Vlădeni, Cordăreni, Vorniceni, Lunca, Durnești, Mihălășeni, Rădăuți-Prut, Cândești, Dersca, Mileanca, Suharău, Tudora, Roma, Bălușeni, Santa Mare, Havârna, Mihai Eminescu, Văculești, Nicșeni, Frumușica și Dimăcheni.

„Modernizarea infrastructuri de iluminat public nu este nici pe departe un moft, ci o necesitate pe care primarii din județul nostru au înțeles-o pe deplin. Iar acestei afirmații îi stau mărturie cele 77 de proiecte depuse de 50 de primării din județ în perioada 2021-2023. În total, finanțările alocate de AFM în această perioadă însumează aproximativ 95 milioane de lei, adică aproximativ 20 milioane de euro, ceea ce reprezintă cu adevărat o sumă importantă ce contribuie la dezvoltarea comunităților locale botoșănene”, a completat deputatul social-democrat

Prin Fondul de Mediu primăriile își vor putea realiza cele mai moderne și economice sisteme de iluminat public.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer din Albești, dat jos de la volan pentru că duhnea a alcool

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282, în comuna Albești, un autoturism condus de un bărbat, de 65 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Noaptea trecută au fost organizate 12 filtre rutiere la intrările și ieșirile din Botoșani. Zeci de șoferi testați pentru alcool

Publicat

Publicitate

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier , împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani  și 3 Hlipiceni și cu polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutier care au drept cauză generatoare consumul de alcool sau de substanțe psihoactive.

 

Astfel, au fost organizate  12 filtre rutiere la intrările și ieșirile din oraș, precum și pe principalele artere rutiere, fiind controlate 87 de autovehicule. Dintre conducătorii auto,  62 au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv în 4 dintre cazuri.

Publicitate

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

 

La activități s-a beneficat de câinele specializat în depistarea droguriolor, din cadrul ServiciuluiTeritorial al Poliției de Frontieră.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Evazioniștii din măcelăriile din Botoșani au fost amendați pe capete după o acțiune a polițiștilor

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspectoratului Teritorial de Muncă au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul producției, procesării cărnii și a produselor din carne.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 23 de agenți economici, din municipiul Botoșani, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.200 de lei.

Publicitate

 

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a utiliza casele de marcat electronice și de a respecta normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Șofer din Tudora, prins beat la volan. Polițiștii l-au dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 208I, în comuna Tudora, un autoturism condus de un tânăr, de 32 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending