Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alexandra Huțu: Au mai rămas cinci zile în care se pot înscrie la Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”

Publicat

Publicitate

Alexandra Huțu: Veteranii de război trebuie onorați zi de zi, nu doar pe 29 aprilie, de aceea reamintesc elevilor botoșăneni că au mai rămas cinci zile în care se pot înscrie la Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”

Sâmbăta trecută a fost Ziua Veteranilor de Război, zi care ne oferă prilejul de a cunoaște din ce în ce mai multe povestiri istorice, de la cei care le-au trăit în cel de-al Doilea Război Mondial. Însă, noi suntem obligați de conștiința patriotică să-i onorăm pe veteranii de război zi de zi, nu doar pe 29 aprilie, care se pot bucura astfel de prețuirea noastră.

În această idee, la sfârșitul lunii martie a debutat Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”, iar perioada de înscriere și trimitere a lucrărilor se finalizează în data de 10 mai. Festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări va avea loc pe 25 mai, la Cercul Militar Județean, iar dacă Bunul Dumnezeu va îngădui, vor participa și veterani de război din județ.

Publicitate

„Concursul are în centrul atenției veteranii de război din județul Botoșani, încurajând și facilitând astfel dialogul între generații. Ne-am gândit că prin intermediul acestui concurs generațiile tinere pot lua contact direct cu cei care au luptat pentru a apăra independența și integritatea țării. Așa cum am mai spus-o și în anii anteriori, trebuie să facem tot ce se poate pentru a ne valoriza veteranii de război, atât cât încă mai avem timp.”, a transmis deputatul Alexandra Huțu

Concursul a fost inițiat de Biroul parlamentar al deputatului Alexandra Huțu, în colaborare cu Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Botoșani, prof. de istorie Loredana Ciobanu, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani, preotul militar Teodor Cenușă, col. (r) dr. Sergiu Balanovici și Cercul Militar Județean și are scopul de a cultiva cunoașterea istoriei locale în rândul elevilor din clasele V-XII din județul Botoșani, de a stimula sentimentul de prețuire a acesteia și de a evidenția, în special, importanța dialogului între generații, precum și valoarea inestimabilă a veteranilor de război din comunitățile locale botoșănene.

„Trebuie să renunțăm la a-i sărbători pe veteranii noștri doar la evenimente oficiale și la a-i evoca doar în discursuri elogioase. Drapelul României, plachete și diplome aniversare, flori, dar și îmbrățișări și strângeri calde de mâini, pot fi oferite oricând veteranilor de război. Astfel, cei care au luptat pentru a apăra independența și integritatea țării, vor simți cu adevărat că suntem lângă ei, că îi cinstim prin prezența noastră. Iar concursul nostru vine în sprijinul acestui deziderat.”, a completat deputatul social-democrat

Publicitate

Înscrierea și transmiterea lucrărilor se pot face atât electronic, la adresa de email erouldelangaminebt@gmail.com, dar și prin predarea lucrărilor la fiecare dintre partenerii implicați în organizarea concursului.

Regulamentul Concursului de eseuri „Eroul de lângă mine” poate fi descărcat accesând link-ul https://drive.google.com/drive/folders/1ptsMdU87T7gLYNhVzj_PldYe1btXx4jx?usp=share_link

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Tânără rănită, dusă cu ajutorul pompierilor la ambulanță

Publicat

Publicitate

O tânără, în vârstă de 25 de ani, din localitatea Cătămărăști Deal, rănită după ce a căzut de pe bicicletă, a avut nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a ajunge la ambulanță. Evenimentul a avut loc în pădurea Ipotești, într-o zonă greu accesibilă dintre Lacul cu Nuferi și Observator, în această după-amiază.

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat sprijinul pompierilor.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o șenilata a ajuns, în cel mai scurt timp, la tânăra rănită și a adus-o, în siguranță, la ambulanța SAJ. Ulterior, pacienta a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Publicitate

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani

Publicat

Publicitate

Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani.
Ioan Butnaru a vorbit despre candidatura sa pentru un nou mandat de primar al acestei comune, dar și despre investițiile care se fac în această zonă din Nordul României prin Programul Național de Reconstrucție și Dezvoltare (PNRR), Programul Național „Anghel Saligny”, proiectele care se desfășoară prin AFM, PIM, POR sau cu bani de la Compania Națională de Dezvoltare. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Incendiu la Flămânzi. Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc. Două ore au luptat pompierii cu flăcările

Publicat

Publicitate

Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc, cel mai probabil, din cauza suprasolicitării. S-a întâmplat în această după-amiază, la un punct de trasformare din orașul Flămânzi. Localnicii au observat că iese fum din clădire și au sunat la 112 după ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au constatat faptul că ardea violent transformatorul și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se se extindă la celelalte încăperi ale clădirii, dar și la alte construcții din apropiere, inclusiv la Casa de Cultură din orașul Flămânzi. După stingerea incendiului, pompierii au răcit transformatorul, eliminând astfel pericolul de explozie care putea să apară că urmare a supraîncălzirii celor aproximativ 1000 de litri de ulei.

Intervenția a durat mai bine de două ore.

Publicitate

Specialiștii furnizorului de energie electrică urmează să remedieze defecţiunile.

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

3 Mai: Ziua soțiilor de militari

Publicat

Publicitate

Nu e uşor să fii soţie de pompier! Deloc! E mai greu decât să fii chiar pompier! Pentru că soţiile noastre poartă în suflet toată responsabilitatea familiei. Ele ne poartă de grijă atunci când plecăm, ele se frământă toată noaptea, până ne întoarcem sănătoşi, ele încurajează copiii şi îndepărtează grijile din jurul lor, când suntem în misiune, a dezvăluit maiorul Alin Găleată de la ISU BUCOVINA.

Dar cele mai grele momente pentru soţiile de pompier sunt acelea în care vin să-şi comemoreze soţii căzuţi la datorie sau pe cei care au pierdut bătălia cu boli necruţătoare, unele survenite la vârste la care nici la pensie nu apuci să te gândeşti…

Nu! Nu e uşor să fii soţie de pompier! Şi dacă pentru pompieri sunt atât de multe statui ridicate, sunt sigur că şi soţiile noastre merită adevărate monumente închinate lor, pentru viaţa pe care şi-o asumă alături de noi…

Publicitate

* * *

Ziua soțiilor de militari a fost decisă, la nivel internațional, în anul 1984.

La mulți ani cu sănătate jumătăților noastre, care ne-au fost alături si fără de care nu am fi putut suporta privațiunile serviciului militar!

Publicitate

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending