Connect with us

Actualitate

ADMITERE LICEU 2022: Ierarhia mediilor din Botoșani după rezultate la Evaluare Națională

Publicat

Publicitate

Ministerul Educației a publicat vineri ierarhia mediilor după rezultate finale la Evaluare Națională 2022 în Alba, pentru înscrierea elevilor la liceu.

Completarea fișelor pentru admiterea la liceu începe de luni, 4 iulie. În 14 iulie va fi repartizarea computerizată.

La admiterea în liceu, media generală de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 80%, iar media generală de absolvire a claselor V – VIII 20%.

Vezi AICI  Ierarhia candidaţilor din Botoșani după mediile la Evaluare Naţională 2022.

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion, a explicat joi, părinților și elevilor, cum ar trebui să completeze fișele de înscriere pentru liceu.

El a subliniat că este foarte importantă poziția elevului în ierarhie. Acesta reprezintă media finală a fiecărui elev calculată cu tot cu media din cei 4 ani de gimnaziu (care are o pondere de 20%).

“Ceea ce trebuie să ia în considerare elevii și părinții este poziția în ierarhie, mai puțin valoarea absolută a mediei pentru că repartizarea se face în funcție de poziția în ierarhie, și sfatul e unul simplu:

Publicitate
  • cu cât poziția în ierarhie e mai jos, cu atât numărul de opțiuni trebuie să fie mai mare pentru a nu risca să rămână nerepartizați chiar dacă va exista o etapă ulterioară de repartizare”, a spus Sorin Ion, potrivit edupedu.ro.

Vor fi organizate două etape de repartizare:

  • prima, în 14 iulierepartizarea computerizată la care participă doar elevii care au susținut Evaluarea Națională
  • a doua, în 4-5 august, pentru cei rămași nerepartizați (candidaţii din seria curentă, cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022-2023)

Cum se calculează media de admitere la liceu 2022

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

  • MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

Pentru profilul artisticpentru profilul sportiv şi pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere;

MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere;

MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel:

0,2 MA + 0,8 NP = MFA,

unde:

NP = nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică;

MA = media de admitere

MFA = media finală de admitere.

GHID Admitere liceu 2022 – cum se completează fișa de admitere și cum se face repartizarea computerizată

Fişa de admitere – cum se completează

Vezi AICI: Model Fișa înscriere liceu 2022

1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc.

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în nici un fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri.

În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis. Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă. Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii – eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişă martor” se transmite la şcoala de provenienţă.

Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corecţia.

7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei și Cercetării.

8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.

9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat, indiferent de media pe care o are”.

Admitere liceu 2022 – algoritmul de repartizare – exemple

1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.

2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.

3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere.

De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui.

4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B”.

Alte exemple

Andrei are media 8,93, iar Matei are 8,91. Algoritmul de repartizare a ajuns la Andrei, care are prima opțiunune 999, iar pentru aceasta nu mai sunt locuri, dar la a doua lui opțiune – 777 – mai este un loc. Realizatorii softului de repartizare spun că la specializarea 7777, în acest caz, întră Andrei, care deși are opțiunea a doua, are o medie mai mare decât Matei, care și-a marcat prima opțiune 777.

Pe Florin îl atrage foarte mult specializarea 777, dar nu e sigur că are media destul de mare ca să intre acolo. Ar fi bună și specializarea 888, crede el, unde e sigur că și media l-ar ajuta să intre. În ce ordine trebuie să treacă Florin opțiunile pe fișă?

Programatorii recomandă următoarea succesiune: Întâi 777, apoi 888. Ar fi o greșeală să treacă întâi 888, în acest caz Florin sigur nu mai intră la 777, chiar dacă media i-ar permite, deoarece 888 va fi evaluată de soft înainte de 777.

Departajare la medii egale

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  • media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  • nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională
  • nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională
  • nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

De reținut

  • Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni.
  • Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.
  • Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.
  • Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.
  • Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în niciun fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri disponibile.

Softul de admitere ia fiecare elev pe rând, pornind cu cel cu media cea mai mare și continuând în ordine descrescătoare. Pentru fiecare elev, este examinată la început prima opțiune de pe fișă.

Dacă mai sunt locuri, elevul este repartizat la acea specializare și se trece la următorul elev.

Dacă nu, se trece la a doua opțiune de pe fișa elevului, apoi dacă este nevoie la a treia și tot așa până este găsită o specializare cu locuri disponibile sau se epuizează opțiunile.

În cazul în care se trece în acest fel prin toate opțiunile din fișă dar nu mai sunt locuri disponibile la niciuna, elevul rămâne nerepartizat.

Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică.

Completează cât mai multe opțiuni pe fișă în ordinea corectă – de la cea mai atractivă la cea mai puțin dorită.

Pentru a evita situațiile neplăcute, asigură-te că toate datele trecute pe fișa de înscriere sunt corecte, recomandă programatorii.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (369)

Publicat

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

UN VOLUM AL REGRETELOR

Dacă vreți să-l întâlniți pe Girel Barbu trebuie să mergeți la Pinu. Veți întâlni o făptură de aer, stăpânită de un somn alb și care umblă mângâind lucrurile, un rob al conceptului de flow, un trup dominat de spiritul lui Zosima, un poet pentru sănătatea neamului sau chiar o emblemă a acestui spațiu arhetipal. La Pinu, acolo unde copilăriile ies din păduri pe aripile unor păsări( de regulă mierle), bunicii împletesc bice din razele lunii, merii aruncă cu mierle-n oameni, păsările (cuvintele) scurmă țărâna căutând rime, oamenii sădesc flori cu miros de cer, fluturii tipăresc versuri pe flori, greierii lasă poeme pe pajiști, din stele coboară bătrâni cărunți… Însă nimeni nu o spune mai bine după cum o face poetul: „La Pinu cerul este mai senin/ Și lumina lunii e mai dulce/ La Pinu îngerii încă mai vin/ În pat de micșunele să se culce./ La Pinu timpul dă în floare/ Și-i liniște s-o tai cu ața/ În fiecare casă sunt altare/ În care se sfințește viața./ La Pinu crucile-s mai cruci/ Pe care răstignitul e mai Hristos/ La Pinu veacul la răscruci/ E mult mai tânăr și frumos…”. Iar dacă veți întâlni un țăran rătăcit prin poeme, pe unul care zidește timp frumos, apoi acela tot Girel Barbu este.

Dacă vreți să citiți recentul volum al lui Girel Barbu, cu un titlu interesant în care eu văd o inducție metaforică, „S-a făcut lumea de coasă” (Editura „Rafet”, Râmnicu Sărat, 2025), și să vă lămuriți cu cine aveți de-a face, e bine să începeți cu poemul de la pagina 18 unde poetul are o primă convorbire cu Dumnezeu: „sărut mâna Doamne!/ cum nu mă cunoști?/ sunt Gheorghe a lu` Barbu/ de la Pinu/ satul acela dintre munți/ unde veneai demult/ la câte-un parastas/ sau la câte-o nuntă/ pe-atunci pe mine nu mă aduseseși pe lume/ poate de-aia nici nu mă știi./ eu te-am văzut prima dată/ la hramul bisericii sin sat/ nu îndrăzneam să te privesc în ochi/ (și tare îmi doream)/ eram mulțumit că te lăsai zărit/ doar așa pe la spate// acum că am îmbătrânit/ (iartă-mă Doamne de îndrăzneală) te întreb:/ „ce mai este prin cer, ce mai fac sfinții și îngerii?” Apoi, în fiecare poem, printre rânduri, descoperiți autorul în ipostazele unor fotografii mișcate: când într-o criză de suflet, când în una de viață. „Poem dintr-o bucată” este o astfel de fotografie: „trăim din ce în ce mai rar/ în restul timpului doar viețuim/ ne îndreptăm unde nu știm/ de viitor n-avem habar./ prezentul nostru-i tot mai bont/ nu poți cu el un petic vieții să-i cârpești/ nimic nu mai zărim la Orizont/ e-atâta beznă-n zare când privești/ pe unde calci pe unde treci/ nimic nu mai rămâne-n urmă/ atâtea gropi sunt pe poteci/ că-ți pare rău că ai ieșit din turmă.” Interesante sunt situațiile în care ne atenționează că aude sunând „goarna atee” pe care mulți n-o iau în seamă pentru că „viața-i cea mai reală minciună”. De aici și crezul programatic ce transpare din fiecare poem, remarcându-se nevoia de a deveni unealta propriului rost, cum ar zice Noica. Girel Barbu are de dus o poruncă, să iubească pe toată lumea. Poemele sunt un fel de sculpturi, stau pe pagini ca adevărate menhire ce ne conduc spre un expresionism arhetipal. Motivul păsării este evident („cânta de dimineață/ o mierlă la geamul meu/ că-mi venea/ să-i pun cântecul/ înfășurat într-un ștergar/ la icoană”; „la Pinu poezia e la ea acasă/ o scriu pe ram privighetori”; „scriu câte-o literă/ dintr-o poezie pe/ fiecare bob de grâu/ și le arunc la vrăbii”; ).

Poetul face și arheologie culturală, obligându-ne să descifrăm momentele de contopire a cerului cu pământurile sfinte ale Pinului, să interpretăm mesajele transmise de firul de iarbă sau de copacul din apropiere pentru a vedea legătura dintre subteran și teran. Volumul este o alcătuire de texte prin care Girel Barbu își exprimă regretul după o lume care se duce și durerea că nimeni nu reacționează („S-a făcut lumea de coasă/ oameni-s închiși în casă/ cu perdelele lăsate/ și cu ușile-ncuiate”).

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Percheziții în municipiul Botoșani la locuința unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuința unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, din municipiul Botoșani.

 

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 2.500 de pachete de țigarete de proveniență Duty-free și Republica Moldova, care nu aveau aplicate timbru de acciză – România.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

AJOFM Botoșani: „ADAPT-Formare și adaptare activă la cerințele pieței muncii”

Publicat

Publicitate

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA CONSULTANŢILOR ÎN DEZVOLTARE COMUNITARĂ Suceava în calitate de Partener, anunță lansarea proiectului „ADAPT-Formare și adaptare activă la cerințele pieței muncii” – cod SMIS 333438.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European Plus – Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 – 2027 și a fost depus în cadrul Apelului PEO/382/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A35 – Pachet de bază pentru persoanele fără/cu nivel scăzut de formare, derulat pe o perioadă de 17 luni : Iulie 2025 – Noiembrie 2026 și are o valoare totală de 2.486.706,66 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea accesului la un loc de muncă sau păstrarea locului de muncă pentru 320 persoane fără/cu nivel scăzut de calificare cu varsta intre 18 și 64 de ani din județul Botosani prin consolidarea capacității participanților de a se adapta la schimbările pieței muncii, facilitarea tranzițiilor între locuri de muncă sau domenii profesionale, precum și creșterea mobilității ocupaționale prin intermediul pachetelor de bază (servicii de orientare in cariera si consiliere profesionala, cât și evaluare / certificare competente sau programe de formare profesională).

Obiective specifice ale proiectului:

🔹 Obiectivul 1: Sprijinirea tranziției către ocupări sustenabile în vederea reducerii sărăciei și asigurării incluziunii sociale, asigurând oportunități echitabile pentru un numar de 320 de persoane fără / cu nivel scăzut de calificare din jud. Botodani prin oferirea de servicii de orientare in cariera si consiliere profesionala. Aceste servicii oferă ghidare către domenii și locuri de muncă relevante, cresc motivația și încrederea în sine, și promovează o mentalitate de învățare continuă.

🔹 Obiectivul 2: Promovarea ocupării sustenabile și de calitate prin facilitarea participării unui numar de 320 de persoane fără / cu nivel scăzut de calificare la programe de formare profesională / evaluare și certificare de competențe.Beneficiarii își vor dezvolta competențele tehnice și transversale, iar prin evaluarea și certificarea abilităților dobândite anterior vor putea accesa locuri de muncă mai bine plătite și mai stabile.

Publicitate

Activități și beneficii pentru participanți:

Toate persoanele din grupul țintă vor beneficia de sesiuni individuale de consiliere și orientare profesională, în cadrul cărora se va întocmi un plan personalizat de carieră. În baza acestuia, participanții vor putea urma un program de formare profesională din pachetul planificat a fi furnizat de fiecare dintre partenerii proiectului astfel :

 

 

1. pentru un număr de 196 persoane vor fi organizate gratuit cursuri de calificare/inițiere finanțate din bugetul proiectului în următoarele ocupații : muncitor constructor bârne, chirpici și piatră, ajutor bucătar, confecționer asamblor articole din textile , operator introducere, validare și prelucrare date;

2. pentru un număr de 60 de persoane se va realiza evaluarea și certificarea de competențe profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale (experiență în muncă) în umătoarele ocupații : zidar pietrar tencuitor, sudor, zugrav, electrician în construcții, confecţioner asamblor articole din textile,;

3. din grupul țintă, 64 de persoane vor participa la sesiuni de formare pentru dobândirea de competențe de bază în ocupațiile : lucrător bucătărie și retușier confecționer și zidar pietrar;

4. proiectul vizează, de asemenea și sprijinirea persoanelor care nu au absolvit nici un ciclu de educație școlară și/sau nu dețin competențe de bază în limba română, matematică sau IT. Astfel, un număr de minimum 64 de persoane cu nivel de educație ISCED 0 sau cu dificultăți în aceste domenii vor participa la sesiuni personalizate de formare pentru dobândirea competențelor menționate, facilitând integrarea lor socială și profesională.

 

Pentru înscrieri și informații suplimentare, doritorii sunt invitați la sediul AJOFM Botoșani, situat pe Str. Colonel Victor Tomoroveanu nr. 2, de asemenea, pot contacta echipa proiectului la numărul de telefon 0231 536 791/ 0231 536 792, prin e-mail la ajofm.bt@anofm.gov.ro .

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Final de competiție la Botoșani: Peste 150 de pompieri voluntari și privați din județele Moldovei au cules laurii

Publicat

Publicitate

Final de competiție la Botoșani: SVSU Lespezi și SPSU Egger România – Rădăuți, câștigătorii etapei interjudețeane a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Peste 150 de pompieri voluntari și privați din județele Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui, Bacău, Neamț, dar și din Republica Moldova, au participat, în ultimele trei zile, la etapa interjudețeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

 

Organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, concursul s-a desfășurat pe Stadionul Municipal Botoșani și pe Stadionul „Mecanex”.

 

La start s-au aliniat șase echipaje formate din membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la Săbăoani (Neamț), Rebricea (Vaslui), Văculești (Botoșani), Târgu Ocna (Bacău), Cârlibaba (Suceava) și Lespezi (Iași), dar și patru echipaje aparținând Serviciilor Private pentru Situații de Urgență ale Egger România – Rădăuți, SSG Fire & Rescue – Tașca, Neamț, Antibiotice S.A. – Iași și Dedeman – Bacău.

Publicitate

 

La această etapă, au participat, în calitate de invitați speciali, pompieri voluntari din Republica Moldova, care au impresionat prin pregătirea lor exemplară și spiritul de echipă.

 

Concurenții au avut de susținut trei probe practice, respectiv „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, toate contracronometru.

 

Lupta pentru locul I a fost una extrem de strânsă, iar fiecare secundă a contat în clasamentul final.

 

În urma desfăşurării competiţiei, la categoria SVSU, locul I a fost obţinut de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lespezi din județul Iași.

 

Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul SVSU Săbăoani din județul Neamț, iar pe cea de-a treia Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cârlibaba din județul Suceava.

 

La categoria SPSU, locul l a fost ocupat de echipajul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Egger România – Rădăuți. Locul II a fost adjudecat de SPSU SSG Fire & Rescue – Tașca, Neamț, iar locul III de SPSU Antibiotice S.A. Iași.

 

În calitate de câştigători ai etapei interjudețene, pompierii voluntari de la Lespezi și privați de la Egger România – Rădăuți vor participa la faza națională a concursului, care se va desfăşura în județul Mehedinți, în luna august.

 

Activitatea s-a încheiat cu o festivitate de premiere.

 

Prin desfășurarea acestor concursuri se urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență, precum și evaluarea nivelului de pregătire a capacității de intervenție a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

 

Competiția s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, Primăriei Municipiului Botoșani și a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Constanța, Brăila, Galați, Tulcea, Ialomița și Călărași.

 

Felicitări tuturor echipelor participante pentru determinarea, disciplina și fair-play-ul de care au dat dovadă în toate probele.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending