Connect with us

Educație

ADMITERE LICEU 2022, a doua etapă: De azi, 1 august, încep înscrierile. Model de cerere, locuri libere, condiții și calendar

Publicat

De luni, 1 august, candidații care vor să participe la a doua etapă de admitere liceu 2022 pot depune cererile de înscriere. Repartizarea va fi joi, 4 august.

În perioada 1-3 august, candidații rămași nerepartizați în prima etapă pot depune cererile de înscrieri. Este vorba despre:

 • candidați care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen
 • candidați care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat
 • candidaţi absolvenți de clasa a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023 și care au participat la procesul de admitere în anii precedenți, având mediile de admitere, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ
 • absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională și nu li se poate calcula media de admitere
 • candidați absolvenți ai învățământului gimnazial care au studiat în străinătate și, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Națională 2022

Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

Vezi Model cerere înscriere etapa II admitere liceu 2022-2023

Vezi Model Declarație pe proprie răspundere a părintelui/reprezentatului legal

Cererea de înscriere: completarea cererilor cu codurile specializărilor se face cu respectarea situației locurilor libere. Codul pentru fiecare specializare se preia din Ghidul absolvenților clasei a VIII-a pentru admiterea în liceu (brosură).

Cererile de înscriere sunt însoțite de:

 • copie certificat naștere/ copie carte de identitate
 • copie foaie matricola cu mediile de absolvire a claselor V-VIII și/ sau – copie adeverință medie de admitere

În 4 august este repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Repartizarea se face pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023, astfel:

în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea computerizată și după rezolvarea situațiilor speciale

absolvenţii clasei a VIII-a cărora nu li se poate calcula medie de admitere, ci doar medie de absolvire a claselor V-VIII – în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea candidaților cu medie de admitere

în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere, în limita locurilor rămase libere pentru avsolvenții învățământului gimnazial cu studii gimnaziale efectuate în străinătate.

În perioada 8-12 august se depun dosarele de înscriere la unitățile de învățământ unde candidații au fost repartizați.

Acte necesare pentru înscrierea la liceu:

 • cererea de înscriere (cererea este un formular tipizat și se descarcă de pe site-urile liceelor)
 • copie după cartea de identitate (dacă este cazul) şi după certificatul de naştere
 • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională și media de admitere
 • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)
 • fişa medicală

Dacă se mai înregistrează cereri și după etapa a doua, inspectoratul şcolar, prin comisia judeţeană de admitere/a municipiului Bucureşti, repartizează aceşti candidaţi, în intervalul 22 august 2022 – până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023.

Admitere liceu 2022 – care au fost rezultatele la repartizare computerizată, prima etapă

În acest an, la repartizare computerizată pentru admitere la liceu, rezultatele au indicat medii mai mari de intrare și mulți elevi care fie nu au prins loc la liceul dorit, fie nu au fost repartizați.

În județul Botoșani, au fost repartizați computerizat 2612 absolvenți.

Potrivit Ministerului Educației, cei care nu au fost repartizați în această etapă, nu au completat suficiente opţiuni.

La Botoșani, 97 de absolvenți nu au fost repartizați deoarece au completat un număr insuficient de opțiuni. Cea mai mare medie a unui elev nerepartizat este 7,41, cea mai mică fiind 2.

După repartizarea computerizată, au rămas 141 de locuri libere, locuri disponibile pentru repartizarea candidaților în a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, în perioada 4 – 5 august.

Liceele cu locuri libere sunt următoarele:

Colegiul Național “AT Laurian”, filologie – 15 locuri

Liceul “Dimitrie Cantemir” Darabani, mecanică – cinci locuri

Liceul “Alexandru Vlahuță” Șendriceni, protecția mediului – 14 locuri

Liceul “Petru Rareș”, mecanică – 14 locuri

Liceul “Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, agricultură – șase locuri

Liceul Bucecea, matematică informatică – 15 locuri

Liceul Bucecea, mecanică – 19 locuri

Liceul Bucecea, științe sociale (profil nou) – trei locuri

Liceul Coțușca, protecția mediului – nouă locuri

Liceul Todireni, științe sociale (profil nou) – șase locuri

Liceul “Anastasie Bașotă” Pomârla, științe ale naturii – 21 de locuri

Liceul “Anastasie Bașotă” Pomârla, științe sociale (profil nou) – opt locuri

Seminarul Teologic Dorohoi, filologie – șase locuri.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Darabani

Tristețe de nedescris la Cornești, în Darabani. Tânărul de 20 de ani care a suferit un accident săptămâna trecută a decedat

Publicat

Tânărul de 20 de ani din Cornești Darabani, care la sfârșitul săptămânii trecute a fost victima unui accident stupid a decedat, marți după-amiază, într-un spital din Iași.

Răzvan Zaharia, din Darabani, a suferit traumatisme severe la cap, iar cadrele medicale de la Clinica de Neurochirurgie din Iași nu au mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

Botoșăneanul a fost ținut în viață timp de patru zile cu ajutorul aparatelor, iar familia a sperat  că se va face bine.

Din păcat, marți după amiază, imediat după ora 16.00, inima lui Răzvan a încetat să mai bată, relatează Glasul Nordului.ro.

Răzvan Zaharia încerca să sudeze, vineri, o țeavă la un butoi cu diluant, iar la un moment dat s-a produs o explozie generată de gazele de diluant. În acel moment, a sărit capacul butoiului și l-a lovit direct în față. El a căzut inconștient la pământ, iar membrii familiei au sunat la 112 cerând ajutor.

Răzvan Zaharia a fost transportat de urgență la spital la Botoșani în comă, cu traumatism cranian și hemoragie. De aici, botoșăneanul a fost transferat la Iași, unde a și decedat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Actualitate

Oficial: Măsurile pentru plafonarea prețului la gaze și electricitate au fost aprobate. Se aplică de la 1 februarie

Publicat

Guvernul României a aprobat astăzi, votat marți, 25 ianuarie, ordonanța de urgență prin care se plafonează prețul la gazele și energie electrică furnizată de companii în România.

Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a declarat că guvernul a votat OUG-ul.

Acesta a precizat că măsurile vor intra în vigoare de la 1 februarie. Măsurile vor fi aplicate pe luna februarie și martie.

Ce măsuri intră în vigoare

Mai exact, kilowatt-ul pe oră scade la 0.80 de bani pentru energie electrică și 0.31, pentru kilowatt la gaze naturale.  Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Pentru IMM-uri plafonarea prețurilor va fi aplicată la un 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale

Potrivit premierului Ciucă, ”pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0.80 bani pe kilowatt oră, la energie electrică și 0.31 bani pentru kilowatt oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Am decis de asemenea ridicarea nivelului de comepensatie pentru a prelua cât mai mult din criza energetică, astfel efectele să fie resimțite mai puțin. Avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri vom plafona prețurile la 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale”, a declarat acesta.

Reprezentații PSD spuneau că OUG-ul nu va fi votat marți

Anterior votului, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, după o discuție cu Florin Cîțu, că noua ordonanță nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți. La scurt timp, Ciolacu a fost contrazis de Florin Cîțu, care a declarat că „ordonanța va fi dată azi”.

Ordonanța prevede amenzi de până la 200.000 de lei  în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

Atenție, șoferi! 11 autospeciale dotate cu aparate radar pe drumurile din Botoșani

Publicat

Șoferii botoșăneni trebuie să manifeste prudență și să se gândească de două ori înainte de a apăsa pedala de accelerație.
În această săptămână, zilnic, pe drumurile din județ, polițiștii rutieri vor fi prezenți cu 11 autospeciale dotate cu aparate radar.
Aceștia acționează preventiv, în cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, pentru prevenirea accidentelor rutiere care au viteza excesivă ca principală cauză de producere .

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

Sute de locuri de muncă oferite de angajatorii din Botoșani, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă

Publicat

Peste șase sute de locuri de muncă oferite de angajatorii botoșăneni, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Meseriil căutate sunt variate, multe fiind în construcții, dar se caută de asemenea ingineri, contabil-șef.

Oferta poate fi consultată integral AICI.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

Rafila: „Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională”

Publicat

„Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională. Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct”, a afirmat Rafila, după o vizită la Spitalul de urgenţă Floreasca.

El a precizat că este posibil ca, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, cererea de pastile de iodură de potasiu să crească.

“Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească, dar medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi care au dreptul să primească micro-comprimatele de iodură de potasiu”, a explicat ministrul. AGERPRES

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

Amplă acțiune a polițiștilor din Botoșani. Permise reținute, peste două sute de amenzi prin baruri, cluburi și pe șosele

Publicat

În zilele de 6 și 7 iulie 2022, polițiștii botoșăneni au acționat în județul Botoșani pentru prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative, fiind asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice și prevenirea faptelor de natură penală.

 

Aproximativ 100 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, însoțiți de câinele polițist, specializat în depistarea substanțelor psihoactive, precum și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani au acționat în weekendul care a trecut, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică și conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri sau substanțe psihoactive.

 

La acțiuni, au fost angrenați polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale și rutieră.

 

Activitățile au vizat zonele aglomerate și obiectivele economice din municipiul Botoșani, orașul Săveni, orașul Flămânzi și zona Secțiilor de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni și nr. 8 Flămânzi, forțele de ordine acționând pentru  prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi, precum și pentru depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice, consumă alcool sau droguri la volan.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate și legitimate peste 500 de persoane și  controlate peste 200 de vehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 66.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani au fost desfășurate activități de prevenire a braconajului piscicol pe râul Prut și în zona Lacului de Acumulare Stânca-Costești, fiind legitimate 45 de persoane și controlate 3 amabrcațiuni și 3 societăți de profil piscicol.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6.000 de lei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate