Connect with us

Eveniment

Activități derulate de structurile MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE în contextul alegerilor parlamentare

Publicat

Publicitate

Campania electorală pentru alegerile parlamentare, începută la data de 1 noiembrie, s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci continuarea propagandei electorale, inclusiv pe rețelele de socializare, poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei.

Potrivit deciziei Biroului Electoral Central, prin continuarea propagandei electorale se înțelege:
• afișarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip care se referă la alegerile parlamentare
• difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile parlamentare în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice sau private ori prin intermediul unor vehicule special amenajate.
• sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiți candidați.
De asemenea, până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen și participanții la acestea nu pot derula acțiuni de propagandă electorală.
Menținerea conținutului cu caracter electoral referitor la alegerile parlamentare, ce a fost publicat pe durata campaniei electorale pe paginile de internet și pe platformele online de socializare și care nu face obiectul unei promovări active, plătită pentru afișarea respectivului conținut ulterior încheierii campaniei electorale, nu constituie acțiune de continuare a propagandei electorale.
Pe parcursul campaniei electorale, structurile MAI au avut ca principale atribuții menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice, inclusiv cu ocazia evenimentelor cu caracter electoral, precum și cercetarea sesizărilor cu privire la posibile incidente electorale. Concluzia evaluării realizate la nivelul MAI este că din punct de vedere al sarcinilor MAI, campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a desfășurat în condiții de normalitate.
Astăzi, efectivele MAI vor asigura protecția pe timpul transportului buletinelor de vot și a celorlalte materiale electorale de la locurile de depozitare către secțiile de votare.
Președinții birourilor electorale ale secțiilor de vot, împreună cu membrii acestora, trebuie să fie prezenți la sediile secțiilor de votare, astăzi la ora 18:00, pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de votare. Totodată, președinții secțiilor de votare vor dispune fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot.
Începând de la acel moment, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de protecție la cele 433 de secții de votare, urmând ca mâine dimineață, la ora 6:00, secțiile să fie predate președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte.
În misiunile de astăzi sunt implicate peste 1.300 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
În ziua alegerilor, forțele de ordine vor fi angrenate, în principal, în misiuni de menținere a siguranței publice, de asigurare a protecției secțiilor de vot și de cercetare a sesizărilor privind incidentele electorale.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Mai multe comune din județ, dar și Cartierul Alfa Land, au rămas fără apă. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

Publicitate

În vederea  executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de aducțiune Botoșani-Flămânzi, în zona Complexului Comercial LIDL, S.C. Nova Apaserv S.A., anunță întreruperea furnizării apei potabile, astăzi, 08 ianuarie 2025, în intervalul orar 09:0015:00, către utilizatorii din Cartierul Alfa Land, Lebăda, localitățile Zăicești, Bălușeni, Cristești, Coșula, Copălău, Frumușica, inclusiv orașul Flămânzi.

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani își cere scuze față de abonații afectați și îi asigură că se va interveni cu operativitate pentru finalizarea lucrărilor, astfel încât disconfortul creat să fie cât mai redus.

Citeste mai mult

Cultura

„Povestea unui om de zăpadă”, la Teatrul „Vasilache”

Publicat

Publicitate

Micuții botoșăneni în această săptămână la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” la cea mai recentă premieră, „Povestea omului de zăpadă” , adaptare după H.C. Andersen.

Spectacolul poate fi vizionat în zilele de:

– joi – 9 ianuarie 2025, începând cu ora 18:00

– duminică – 12 ianuarie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30

 

Regia artistică este realizată de:  Florin Iftodescenografia îi aparţine lui:  Gelu Rîșca.

Publicitate

În distribuţie  Renata Voloşcu, Andrei Bordianu, Ioana Buta, Oana-Marilena Asofiei, Ana-Maria Apetrei, Alin Gheorghiu, Adelina Cojocariu şi Cristian Fluerariu

Vă plac oamenii de zăpadă, nu-i aşa? Dar ştiţi cum se nasc oamenii de zăpadă? Se nasc din jocul copiilor, la fel ca şi omuleţul de zăpadă din spectacolul nostru.

 

Spectacolul este recomandat copiilor peste 3 ani.

Preţ bilet 20 lei

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de miercuri şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Rădăuți Prut, după ce mai multe materiale combustibile s-au aprins de la soba supraîncălzită

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, ieri, într-o gospodărie din localitatea Rădăuți Prut. O anexă, lipită de casă, a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, după ce mai multe materiale combustibile s–au aprins de la soba supraîncălzită. În momentul producerii evenimentului, proprietara nu era acasă. Când s-a întors, aceasta a observant că bunurile din bucătăria de vară ard mocnit și a sunat după ajutor.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere, dar și pompierii voluntari din Rădăuți Prut. Aceștia au constatat faptul că ardea anexa și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, ISU Botoșani vă recomandă:

▪ nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

▪ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

▪ nu lăsați ușa sobei deschisă;

Publicitate

▪ nu supraîncălziți soba;

✔ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

▪ nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

✔ stingeți focul pe timpul nopții;

▪ nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Citeste mai mult

Eveniment

România achiziționează sisteme de luptă anti-dronă: Opt sisteme israeliene în valoare de 60 de milioane de dolari

Publicat

Publicitate

Ministerul Apărării Naționale a anunțat achiziția a opt sisteme de luptă anti-dronă de la o companie israeliană, pentru suma de 60 de milioane de dolari. Aceste sisteme vin în sprijinul eforturilor de modernizare a apărării României, fiind capabile să detecteze, localizeze, neutralizeze și, dacă este necesar, să aducă la sol drone ostile, scrie alba24.ro.

Detalii tehnice despre sistemele achiziționate

Potrivit TVR sistemele cumpărate sunt de tip multimisiune, modulare și sunt dotate cu un radar performant care poate detecta și monitoriza simultan până la 10.000 de obiecte – atât în aer, cât și la sol și pe apă. Acestea funcționează în orice condiții meteorologice, zi și noapte, și pot fi instalate de o singură persoană în doar 20 de minute.

Schimbarea legislației anti-dronă în România

Achiziția vine într-un context în care România dezbate modificarea legislației privind utilizarea dronelor. În prezent, legislația actuală nu permite atacarea aeronavelor fără pilot care intră ilegal în spațiul aerian al țării. Noua legislație ar urma să creeze competențe clare pentru autorități și să stabilească modalități concrete de contracarare a dronelor ostile.

Această achiziție face parte dintr-un plan amplu al Ministerului Apărării, care are active aproximativ 70 de programe de înzestrare pentru toate categoriile de forțe armate. Dintre acestea, 30 de programe sunt deja în derulare, iar alte 10 urmează să fie lansate în 2025.

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending