Connect with us
Publicitate

Actualitate

Actele NECESARE pentru înscrierea la LICEU 2024, după repartizarea computerizată. A doua etapă

Publicat

Publicitate

După repartizarea computerizată, în perioada 25-20 iulie, elevii depun sau transmit dosarele de înscriere la liceele la care-și vor continua studiile, relatează alba24.ro. Pentru înscrierea la liceu sunt necesare mai multe documente.

Potrivit broșurii de admitere la liceu 2024, înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

  • cererea de înscriere
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, conform cu originalul
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a (de la școală)
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale)
  • fişa medicală.

Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere se consideră retraşi. Locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru a doua etapă de admitere în învățământul liceal.

Admitere liceu 2024. Situații speciale

În perioada 31 iulie – 2 august 2024, comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată:

  • situaţii medicale speciale
  • schimburi de elevi
  • redistribuirea candidaţilor gemeni
  • distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu
  • corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Nu se va depăşi numărul maxim de elevi la clasă şi se va respecta, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere.

Publicitate

A doua etapă de admitere în învățământul liceal. Calendar

pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025

Calendar a doua etapă de înscriere liceu 2024

  • 2 august 2024: afișarea locurilor rămase libere (la centrul de admitere)
  • 5 august 2024: înscrierea candidaților la probele de aptitudini/limbă modernă/maternă
  • 6-7 august 2024: desfășurarea probelor de aptitudini/limbă modernă/maternă
  • 8-9 august 2024: afișarea rezultatelor la probele de aptitudini. Rezolvarea eventualelor contestații
  • 12-14 august 2024: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care:
    • au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen
    • au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua
    • care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat
    • candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
    • Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.
  • 19 – 20 august 2024 Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București

Repartizarea elevilor după derularea celor două etape de admitere

După derularea celor două etape de admitere prevăzute în calendar, dacă se mai înregistrează solicitări de înscriere în clasa a IX-a în învățământul liceal de stat ale candidaților din seria curentă, precum și ale candidaților din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024—2025, inspectoratul școlar, prin comisia județeană de admitere/a municipiului București, îi repartizează pe acești candidați, în intervalul 28 august 2024 — până la data începerii cursurilor anului școlar 2024—2025.

Publicitate

Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere; pe absolvenții clasei a VIII-a, care nu au susținut evaluarea națională, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V—VIII.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat de 54 de ani a luat o amendă uriașă pentru că a abandonat câțiva pui de pisică în zona Gării din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Un bărbat de 54 de ani, din municipiul Botoșani, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 12.000 de lei, pentru faptul că a abandonat animale.

Acesta a fost surprins, în luna august 2024, în timp ce abandona mai mulți pui de pisică în zona cu vegetație a Gării din municipiul Botoșani.

În luna august a.c., în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, au fost aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 130.000 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, nerespectarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân și pentru nerespectarea legislației privind protecția animalele , în special a condițiilor de viață și bunăstare a animalelor.

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer din Dângeni, prins de polițiști după o urmărire ca în filme pe drumurile comunei

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii din Vlăsinești, in timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DJ 294, în comuna Dângeni, au efectuat semnal de oprire unui autoturism,al cărui conducător auto nu s-a conformat și a schimbat brusc direcția de deplasare, mărind viteză.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar în aproximativ un kilometru s-a reușit oprirea sa.

A fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Dângeni.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată din luna ianuarie a.c.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 77 de ani din comuna Ungureni, bătut de un consătean, în plină stradă. Polițiștii au emis ordin de restricție

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii din Vlăsinești au fost sesizați de către un bărbat, de 77 de ani, din comuna Ungureni, cu privire la faptul că a fost agresat de un consătean.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta, în timp ce se afla pe drumul public, din comuna Ungureni, pe fondul unui conflict spontan avut cu un alt bărbat, ar fi fost lovit de către acesta din urmă, fiindu-i provocate leziuni.

Victima a solicitat emiterea unui ordin de protecție, iar în urma completării formularului de risc, a rezultat faptul că se impune emiterea unui astfel de instrument de protecție.

Ordinul a fost emis pentru o perioadă de 5 zile, iar persoana bănuita de comiterea faptei are obligația de a nu se apropia de victimă la o distanță mai mică de 50 de metri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Zeci de botoșăneni au pornit în primul pelerinaj pedestru închinat sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, la hramul Mănăstirii Vorona

Publicat

Publicitate

Zeci de credincioși din Botoșani au pornit, sâmbătă dimineață, într-un pelerinaj pedestru până la Mănăstirea Vorona, încercând să arate tuturor că în fața credinței distanțele și dificultățile sunt nesemnificative.

Cu mic cu mare, de la copilași de câțiva anișori, până la bunici, pelerinii au pornit la pas de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Botoșani, cu Teofil în fruntea lor, un băiețel de câțiva anișori care duce în mâini, cu evlavie și responsabilitate, icoana Maicii Domnului. Vor trece prin parohiile Curtești, Băiceni, Orășeni Deal, Orășeni Vale, Mesteacăn (hotar), și Vorona Nouă, până la Mănăstirea Vorona unde vor participa la Slujba Privegherii Nașterii Maicii Domnului Domnului. În fruntea pelerinilor se află părintele Andrei Anușcă, preot paroh al Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Vorona Centru, președinte ATOR Botoșani și părintele Teodor Astancăi, responsabil Pelerinaje al Sectorului de misiune, prognoza și statistică pastorală al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Prima ediție a Pelerinajului pedestru, organizat de Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu Protopopiatul Botoșani, cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Vorona, se dorește a fi o expresie a tradițiilor creștine adânc înrădăcinate în cultura și spiritualitatea românească.

Pelerinii poartă steaguri și icoane cu chipul Maicii Domnului și sunt însoțiți de rugăciune și comuniune spirituală.

Pelerinajul cuprinde un traseu de aproximativ 23 km.

De ce se organizează pelerinajul pedestru?

Publicitate

– pentru a redescoperi vechile tradiții când în perioada marilor hramuri pelerinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune
– este oportunitate pentru a ieși din confortul zilnic și mediul virtual și totodată de a întâlni locuri, oameni, pe Dumnezeu și pe sfinți.
– un exercițiu de normalitate a omului în vremuri aglomerate.

Pe traseu se va alătura și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

Publicitate

Pelerinajul pedestru de o zi este pentru toate vârstele, nu doar pentru tineri.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending