Connect with us
Publicitate

Eveniment

Accident pe Calea Națională din municipiul Botoșani. O persoană a fost rănită după ce s-au ciocnit două mașini

Publicat

Publicitate

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani. În eveniment au fost implicate două autoturisme. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere și una de descarcerare, dar și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat că nu erau persoane încarcerate. O femeie, în vârstă de 54 de ani, a fost preluată de echipajul medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateriile autovehiculelor.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Nu la Botoșani: Tot mai multe orașe amplasează coșuri de gunoi cu dozatoare de pungi pentru excrementele animalelor de companie

Publicat

Publicitate

Tot mai multe orașe din România încep să amplaseze coșuri de gunoi cu dozatoare de pungi pentru excrementele animalelor de companie.

Deși nu la Botoșani, soluția este agreată de tot mai multe municipalități, iar ultima dintre ele este din Alba Iulia, unde urmează să fie amplasate 15 coșuri stradale prevăzute cu dispensere de punguțe speciale pentru excrementele animalelor de companie, relatează alba24.ro.

Primăria Alba Iulia a cumpărat pe 18 iunie, prin achiziție directă pe platforma SEAP, 15 coșuri stradale cu suport de pungi pentru excrementele animalelor de companie. Valoarea celor 15 coșuri stradale a fost de 8.100 de lei, fără TVA, ofertantul fiind Elkoplast Romania.

Potrivit documentației, coșurile sunt confecționate din polietilenă de înaltă densitate – HDPE. Sunt rezistente la intemperii, radiații UV cât și șocuri. Suprafața netedă a acestora asigura curățarea facilă.

Caseta suport pentru pungile de hârtie si flapsurile sunt realizate din otel inoxidabil. Pungile sunt fixate în interiorul containerului, atârnate de cârlige.

Dacă cumva municipalitatea de la Botoșani ar înțelege că și excrementele animalelor de companie au devenit o problemă, atunci trebuie să știe și faptul că capacitatea coșurilor stradale pentru deșeuri este de 50 de litri.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Tragedia de la Ibănești, cercetată de Inspecția Muncii de la București. Este considerat accident colectiv de muncă

Publicat

Publicitate

Tragedia de ieri de la Fabrica de Cașcaval de la Ibănești va fi cercetată de Inspecția Muncii de la București, fiind considerat accident colectiv de muncă.

Nu mai puțin de patru oameni au murit ieri după amiază după ce au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de lactate din localitatea Ibănești. Toți au decedat din cauza inhalării gazelor toxice emanate de cantitățile mari de acid sulfuric și amoniac, prezente în interiorul fosei adânci de șapte metri.

Practic, după ce unul dintre muncitori a căzut în bazinul de decantare, alți doi au încercat fără succes să îl scoată, pentru ca într-un final să intervină inclusiv administratorul societății, cel care avea să moară și el din cauza gazelor toxice.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la fața locului care au făcut tot posibilul pentru menținerea în viață a acestora.

Din păcate două dintre persoane au murit pe loc iar alte două la unitățile UPU din Botoșani și Iași.

După cum am precizat și ieri, la Botoșani a fost deschisă o amplă anchetă privind uciderea din culpă iar cazul a fost preluat și de către Inspecția Muncii de la București care cercetează securitatea în muncă.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Slujbă impresionantă la biserica din municipiul Botoșani ocrotită de Sfânta Treime

Publicat

Publicitate

„În Biserica slavei Tale stând, în cer ni se pare a sta” ar fi putut spune, luni, zeci de credincioși din municipiul Botoșani, care au participat la sărbătoarea bisericii  ce poartă hramul „Sfânta Treime”, situată „în capătul liniei 1”. În paraclisul de la demisolul acestei impunătoare clădiri, într-un spațiu destul de generos, nu aveai unde să arunci un ac. Credincioșii s-au rugat împreună la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de părintele paroh, Gheorghiță Bădărău, alături de sobor de preoți, din care au făcut parte pr. Grigore Diaconu, fost protopop de Botoșani, pr. Gheorghe Andrișescu și pr. Eugen Vornicu de la Parohia Pacea.

La strană, răspunsurile duhovnicești au fost oferite de un cor format din cântăreți bisericești de la mai multe parohii.

Atmosfera din timpul slujbei a fost de nedescris, credincioșii prezenți identificându-se cu cântăreții bisericești, vocile lor alcătuind o strană imensă unde Dumnezeu, unul în ființă, dar întreit în persoane, a fost slăvit din adâncul inimilor.

Un moment aparte a fost cel oferit de Anastasia Podovei care a interpret priceasna „Se aude clopotul bătând”.

Momentele liturgice au fost urmate de rostirea rugăciunilor de dezlegare rostite de cei patru preoți care au invocat mila lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor credincioșilor prezenți la slujbă.

Parohia Sfânta Treime din Botoșani a luat ființă la data de 1 mai 1995, prin Decizia IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. În toamna anului 1995 a început construcția unui paraclis din lemn, în care s-a slujit începâand cu data de 7 aprilie 1996 si care a fost sfintit la data de 1 iunie 1996, de catre PS Episcop Calinic Botosaneanul. În martie 1998 au inceput sapaturile pentru biserica mare, care este prevazuta cu demisol. Sfintirea locului bisericii mari s-a facut la data de 28 iunie 1998 de catre PS Episcop Calinic Botosaneanul.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Poliția de frontieră: Minori neînsoțiți sau fără documente justificative, întorși de la graniță

Publicat

Publicitate

Echipele Poliţiei de Frontieră au efectuat săptămâna trecută peste 33.000 de verificări în aplicaţia eDAC, iar în cadrul controalelor efectuate pe aeroporturi au descoperit mai mulţi cetăţeni care au încercat să iasă din ţară, deşi nu îndeplineau condiţiile legale.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează într-un comunicat de presă că în săptămâna 17-23.06.2024 poliţiştii de frontieră au efectuat peste 33.000 de verificări în aplicaţia eDAC pentru stabilirea valabilităţii condiţiilor de călătorie şi a documentelor de călătorie ale persoanelor şi au fost depistaţi minori neînsoţiţi sau fără documente justificative, dar şi cetăţeni români, adulţi, care aveau documentele de călătorie anulate.

În toate cazurile, persoanelor respective le-a fost întreruptă călătoria şi au fost dispuse măsurile legale.

Astfel, în data de 19.06.2024, o patrulă mixtă, formată din poliţist de frontieră şi poliţist din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Aeriene din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Craiova, a verificat un tânăr care intenţiona să călătorească în direcţia Italia, Roma. Deoarece acesta era neînsoţit, lucrătorii noştri l-au legitimat şi au constatat că este minor şi nu are 16 ani împliniţi.

O situaţie asemănătoare a fost constatată şi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, unde un minor neînsoţit a fost depistat în apropierea unei porţi de unde se îmbarcau pasagerii unei curse în direcţia Frankfurt.

O altă situaţie a fost constatată de poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Iaşi, care au verificat o persoană de sex feminin, cetăţean român, care o însoţea pe fiica sa minoră şi care doreau să călătorească în direcţia Charleroi – Belgia. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că mama nu deţine documente justificative pentru a ieşi din România împreună cu minorul, iar călătoria acestora a fost întreruptă.

Publicitate

În data de 22 iunie, patrulele Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti care efectuau verificări în zona terminalului Schengen au legitimat trei cetăţeni români care intenţionau să călătorească în direcţia Hamburg, respectiv Roma. În urma verificărilor efectuate în baza de date cu aplicaţia eDAC s-a constatat faptul că documentele prezentate de aceştia erau anulate.

Poliţiştii au reţinut actele în cauză, iar pentru că persoanele nu au deţinut alte documente de călătorie valabile, nu li s-a permis ieşirea din ţară.

* * *

Publicitate

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră reaminteşte că de la integrarea în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, poliţiştii de frontieră, împreună cu colegi de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, efectuează acţiuni de control punctuale şi inopinate în incinta aeroporturilor şi porturilor pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale.

Pentru operativitate, sunt utilizate dispozitive mobile care folosesc aplicaţia eDAC, conectată la bazele de date relevante ale autorităţilor române şi a celor din Spaţiul Schengen. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending