Connect with us
Publicitate

Eveniment

Accident la Dângeni. Un bărbat s-a dat peste cap cu mașina. A ieșit pe picioarele lui și a fost dus la spital

Publicat

Publicitate

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a răsturnat cu mașina. Evenimentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe raza localității Dângeni.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni, dar și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Pompierii au constatat faptul că autoturismul era răsturnat pe cupolă, iar șoferul era ieșit din interior. Acesta au fost preluat de echipajul medical.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor.

“Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO IPJ Botoșani: Activități dedicate Zilei Mondiale a Animalelor

Publicat

Publicitate

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie, ziua Sfântului Francisc de Assisi, protector al ecologiei și al animalelor despre care se spune că era capabil să comunice cu necuvântatoarele și să îmblânzească lupii. În anul 1931, ziua de 4 octombrie a fost adoptată oficial ca Zi Mondială a Animalelor în cadrul Congresului Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia.

 

Pentru a sensibiliza oamenii cu privire la animale, acest eveniment este sărbătorit în diverse moduri, în țările lumii. Ziua Mondială a Animalelor promovează recunoașterea tuturor animalelor-domestice, sălbatice, cu stăpân sau fără, ca ființe cu drepturi. Este o zi importantă care are ca scop promovarea drepturilor animalelor și susținerii bunăstării lor.

 

Acest moment a fost marcat și de polițiștii botoșăneni prin activități de promovare a drepturilor animalelor.

 

Publicitate

Astfel, astăzi, 4 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități de informare cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 din municipiul Botoșani.

 

La activitate au participat peste 100 de elevi, acestora fiindu-le prezentate informații despre drepturile animalelor și responsabilitatea deținerii de animale de companie.

Publicitate

 

Totodată, a fost evidențiată importanța acestora în dezvoltarea armonioasă si echilibrată a personalității copiilor.

 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor derulează în permanență activități specifice pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, cu privire la necesitatea respectării unor reguli care să asigure un mediu sănătos pentru to

ate animalele.

Citeste mai mult

Eveniment

Recomandarea săptămânii la Cinema Unirea din Botoșani: ”Profesorul care a promis marea”

Publicat

Publicitate

𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬 𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 / El maestro que prometió el mar. Antonio pare un simplu învățător. Un om, ce a pătruns într-un sat mic, izolat, din Burgos, Spania, cu zâmbet larg așternut pe chip și dorința de a învăța copiii.

În realitate însă, învățătorul nu poartă în el nimic din ceea ce ar fi putut să fie comun celorlalți oameni din comunitatea în care încerca să se integreze, fără însă a se schimba pe sine. Fără a se supune rigorilor și fără a crede în lucruri, ce nu făceau parte din ființa lui creatoare și boemă.

 

Se întâmpla în 1935, când lumea cea mare nu exista pentru micile comunități închise într-o cochilie conservatoare, cu principii religioase puternice, în care preotul și primarul erau cele două voci care dictau.  Două trompete ale regimului, care stabileau calea pe care oamenii simpli și creduli, temători în a-și expune părerile, trebuiau să o urmeze, dacă nu doreau să atragă oprobriul mulțimii.

 

Pare că singurul scop a lui Antoni este acela de a-i învăța pe copii să viseze, să aștearnă pe hârtie gândurile, cu ajutorul unei tiparnițe, să valseze printre frunze uscate, în muzica pădurii și să-și imagineze cum arată marea. „Marea: imaginată de copiii, care nu au văzut-o niciodată: Marea cea mare și uriașă, dar mai presus de toate adâncă. Marea pe al cărei țărm trebuie să fie nisip. Marea lângă care trebuie să fie o colibă unde să te usuci când ieși din apă. Marea, cea care trebuie să fie limpede. Marea cu apă mai caldă decât a râurilor, cu merluciu și cod și tot felul de pești în ea. Eu nu am văzut niciodată marea. Profesorul a spus că ne va duce să vedem marea”.

Publicitate

 

Descoperă o poveste despre memorie și puterea revoluționară a educației.

 

Publicitate

PROFESORUL CARE A PROMIS MAREAdin 𝟒 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞

Cinema Unirea Botosani

🎟️Bilete și program https://eventbook.ro/hall/cinema-unirea-botosani

☎️0722557556

Citeste mai mult

Eveniment

RO-ALERT: A fost semnalată prezența unui URS pe raza comunei VORONA

Publicat

Publicitate

Atenție! A fost semnalată prezența unui URS pe raza comunei Vorona, în pădure – zona”RUNC”. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani va transmite mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești, Flămânzi, Tudora și Frumușica.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să:

– evite deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară;

– păstreze distanța față de animal.

 

Publicitate

‼️ Nu încercați să vă fotografiați sau să îl hrăniți!

 

Protejați animalele din gospodărie, fără să se expună pericolului.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Preot nou în Parohia Boscoteni. Preotul Mihai Cracană a fost hirotonit de PS Nichifor Botoșăneanul

Publicat

Publicitate

Credincioșii din Parohia ,,Schimbarea la față” din Boscoteni  au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Nichifor Botosaneanul..Ierarhul a slujit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, potrivit rânduielii, părintele Mihai Crăcană, care este și profesor de religie, a fost hirotonit pe seama parohiei amintite.

Părintele Mihai este absolvent al Facultății de Teologie din Iași și este profesor de religie de zece ani. Este căsătorit cu preoteasa Magdalena, fiică de preot și au împreună doi copii, Matei și Sara.

 

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending