Connect with us

Eveniment

Tina Turner a murit. Regina Rock and Roll-ului s-a stins la 83 de ani. Anunțul purtătorului ei de cuvânt

Publicat

Publicitate

Regina rock ‘n’ roll-ului, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani. Tina Turner luase în calcul sinuciderea asistată, după ce și-a pierdut ambii copii.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.
A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone.

Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală suferită, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia”, transmite purtătorul de cuvânt.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model de urmat”, transmite el, potrivit Sky News.

Tina Turner a devenit faimoasă în anii ’60 ca solista formaţiei Ike & Tina Turner Revue, alături de soţul ei abuziv, Ike Turner.

Publicitate

După despărţirea de acesta în 1978, Tina Turner şi-a relansat cariera solo în anii ’80, cu albume de succes precum Private Dancer şi Foreign Affair şi hituri precum What’s Love Got to Do with It şi The Best.

Tina Turner a fost şi actriţă, jucând în filme ca Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome sau Last Action Hero.

În 1993, a fost lansat filmul biografic What’s Love Got to Do with It, bazat pe cartea ei de memorii I, Tina: My Life Story.

În 2009, s-a retras din activitate după turneul Tina!: 50th Anniversary Tour.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.

A primit 12 premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame şi în Grammy Hall of Fame.

A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o printre cei mai mari 100 de artişti şi cei mai mari 100 de cântăreţi din toate timpurile.

Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

Mai multe probleme de sănătate

De-a lungul anilor,  avusese mai multe probleme de sănătate. În 2018, cântăreaţa a dezvăluit în „Tina Turner: My Love Story” că a suferit de boli care îi pun viaţa în pericol. Mai mult, în 2013, la câteva săptămâni de la căsătoria cu Erwin Bach, Turner a suferit un accident vascular cerebral şi a trebuit să treacă printr-o perioadă lungă de reabilitare pentru a învăţa să meargă din nou.

În 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Regina Rock’n Roll-ului preferase să opteze pentru remedii homeopate, pentru a-şi trata hipertensiunea care îi provocase leziuni renale şi insuficienţă renală. I-a fost recomandat un transplant de rinichi, dar şansele de a primi un rinichi au fost mici şi a fost îndemnată să înceapă dializa. Turner evaluase şi sinuciderea asistată şi se înregistrase la Exit, o asociaţie care ghidează procesul, dar în cele din urmă soţul ei se oferise să doneze un rinichi, transplantat pe 7 aprilie 2017.

Tina Turner pierduse deja doi copii: fiul cel mare, Craig Raymond Turner, pe care l-a avut după 18 ani de relaţie cu Raymond Hill, saxofonistul trupei sale, Kings of Rhythm, a fost găsit mort la 59 de ani, pe 4 iulie 2018, când s-a sinucis. Fiul celălalt, Ronnie Turner, avut cu cel de-al doilea soţ, Ike Turner, a murit la vârsta de 62 de ani, pe 9 decembrie 2022, după o lungă luptă cu diverse probleme de sănătate, inclusiv cancer.

Sursa Mediafax.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Câți bani a cheltuit un roman pentru a transforma o Dacia 1300, într-o mașină electrică. Ce viteză maximă prinde

Publicat

Publicitate

Un român a investit 26.000 de euro pentru a-și transforma Dacia 1300 într-o mașină electrică.

Vehiculul, care a fost prezentat luni pe Bulevardul Eroilor din centrul Clujului, atrage privirile trecătorilor prin combinația dintre designul retro și tehnologia modernă. 

Mașina este dotată cu un motor electric de 40 kW și o baterie de 20 kWh, care îi oferă o putere de 41 de cai putere și o viteză maximă de 110 km/h. Deși funcționează cu o singură treaptă de viteză, mașina păstrează cutia mecanică originală, adaptată de la o Dacia Papuc diesel, potrivit Cluj24.ro.

Sursa foto: Cluj24.ro

Mașina a fost omologată la RAR și are o autonomie de aproximativ 155 km. Proprietarul a obținut și numere verzi de înmatriculare și a subliniat mândru că este vorba de o „Dacia 1300 electrică”.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Medicii pediatri din Iași cer autorităţilor interzicerea comercializării petardelor, după ce 30 de copii au ajuns la spital

Publicat

Publicitate

Medicii de la Spitalul pentru copii „Sfânta Maria” din Iaşi sunt îngrijoraţi de numărul foarte mare de copii ajunşi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cauza rănilor provocate de petarde, cel mai mic având 7 ani, şi au lansat un apel public autorităţilor să interzică vânzarea lor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru copii „Sfânta Maria”, medicul Cătălina Ionescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi, că din 24 decembrie 2024 în UPU au fost înregistraţi 30 de pacienţi, cu vârste între 7 şi 18 ani, care aveau răni sau arsuri provocate în timpul exploziei petardelor.

„Aceste leziuni au fost în general de tip arsuri, dar au fost leziuni şi la nivelul masei musculare şi al celui osos. De cele mai multe ori, pacienţii prezentau leziuni la nivelul mâinilor, dar au asociat şi leziuni cranio-faciale. Leziunile mutilante au fost prezente la nivelul mâinilor la jumătate din aceşti pacienţi. (…) Aceste leziuni mutilante au determinat spitalizare îndelungată a pacienţilor, iar în evoluţie lucrurile nu vor fi aşa cum trebuie.
Sunt copii care au avut leziuni mutilante la nivelul mâinilor, au rămas fără degete, au rămas fără ţesut muscular sau osos. Copiii au în general peste 11 ani, dar au fost două cazuri la copii de 7 şi 8 ani, restul având între 11 şi 18 ani”, a atras atenţia dr. Cătălina Ionescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria” a afirmat totodată că nu este suficientă mediatizarea acestor situaţii, ci ar trebui ca atât poliţia, cât şi politicul să adopte măsuri privind interzicerea comercializării petardelor.

„Părerea tuturor colegilor – de comun acord – este că degeaba prezentăm în presă, ci trebuie luate măsuri drastice, şi anume interzicerea comercializării acestor petarde. Din păcate, deşi s-au tot prezentat problemele determinate de aceste petarde, noi, ca instituţie care acordăm îngrijiri medicale, am postat pe pagina spitalului încă de dinainte de sărbători riscurile la care se expun copiii prin utilizarea acestor petarde, cazurile au continuat să vină şi au fost destul de grave. Având atât cazuistică şi pozele acestor copii, vom face adresă către forurile care răspund de aceste situaţii pentru a lua măsuri. Ne este teamă că până la Crăciunul viitor lucrurile se uită, dar vom face demersuri şi vom încerca din nou în decembrie 2025 să reluăm toate aceste discuţii tocmai pentru a nu se întâmpla sau repeta astfel de evenimente”, a mai declarat dr. Cătălina Ionescu.

Ea a precizat că în fiecare an, în perioada sărbătorilor, sunt întâlnite zeci de astfel de cazuri, motiv pentru care este nevoie şi de educaţie atât în rândul copiilor şi, mai ales, părinţilor.

Publicitate

„Educaţia copiilor şi părinţilor este esenţială, dar nu este suficientă. De aceea, mergem pe ideea că ar trebui să fie interzisă efectiv comercializarea lor. Eu cred că sunt mai multe instituţii care ar trebui să îşi facă treaba: şi noi, şi poliţia, şi politicul. (Anual – n.r.) e un număr constant de cazuri. Anul acesta au fost cazuri mai severe faţă de anul trecut. Imaginaţia copiilor este bogată, unii au aruncat pe petarde cu benzină şi atunci au suferit leziuni, alţii au pus petardele în diverse recipiente, au pus petarda în tuburi şi au încercat să sufle în acel tub”, a explicat dr. Ionescu. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Primele radare fixe care vor înregistra vitezomanii au fost activate. Amenda trimisă direct acasă prin sistemul e-Sigur

Publicat

Publicitate

Radare fixe pe A1, A2 și DN2. Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR. Șoferii care depășesc limita de viteză pe autostrăzile A1 și A2, precum și pe drumul național DN2 din județul Vrancea, vor primi amenzile direct acasă, scrie alba24.ro.

Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR, iar primele dispozitive de monitorizare au fost deja instalate pe aceste drumuri, potrivit unei postări de pe pagina oficială de facebook a Poliției Române.

Acestea sunt primele radare fixe pentru măsurarea vitezei implementate în România, ca parte a sistemului e-SIGUR, care are scopul de a supraveghea și crește siguranța pe șoselele principale din țară.

Cum funcționează sistemul e-SIGUR

„Camerele mobile (cunoscute sub numele de pistoale radar), amplasate pe marginea drumului, înregistrează activitatea din trafic în zona supravegheată. Înregistrările sunt trimise și analizate de polițiști.

Abaterile sunt sancționate conform legii, după identificarea conducătorului auto. Amenda este expediată direct la domiciliu conducătorului auto, fără a fi necesară oprirea în trafic”, scrie în postarea publicată de Poliția Română.

Publicitate

Urmează ca sistemul să fie extins treptat la nivel național, pentru a face traficul mai sigur peste tot.

Cum funcționează sistemul

După ce va analiza imaginile surprinse de radar, un ofițer de poliție va stabili cine este proprietarul vehiculului. Ulterior, va transmite prin poștă o solicitare prin care se cere confirmarea celui care a fost la volan la momentul înregistrării.

Proprietarul vehiculului are obligația de a transmite datele de identificare ale persoanei care a condus autoturismul în momentul în care a depășit limita de viteză.

După ce s-a stabilit identitatea șoferului, Poliția transmite tot prin poștă sancțiunea dispusă. În cazul în care a fost dispusă și reținerea permisului de conducere, șoferul are obligația de a preda documentul la secția de poliție care a dispus sancțiunea.

 

Citeste mai mult

Educație

Elevii se întorc la cursuri de miercuri

Publicat

Publicitate

Elevii se vor întoarce la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa de iarnă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă va avea o săptămână şi va avea loc în perioada 10 februarie – 2 martie, după cum vor decide Inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti.

Cursurile se vor desfăşura apoi până la vacanţa de Paşti, care este programată din 18 aprilie până pe 27 aprilie.

Anul şcolar 2024 – 2025 se va încheia pe 20 iunie, când va începe vacanţa de vară, care se va încheia pe 7 septembrie.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, Inspectoratele şcolare pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării parcurgerii integrale a programei şcolare, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending