Connect with us
Publicitate

Eveniment

A început Campionatul Mondial de fotbal 2022. Ecuador învinge în meciul de deschidere, 2-0 cu Qatar

Publicat

Publicitate

Selecţionata Ecuadorului a învins echipa Qatarului cu scorul de 2-0 (2-0), în meciului inaugural al Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, duminică seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în Grupa A a competiţiei.

”La Tri” a debutat cu dreptul la CM 2022, câştigând fără nicio emoţie meciul cu echipa gazdă, o debutantă la Cupa Mondială. Ambele goluri ale sud-americanilor au fost marcate de atacantul Enner Valencia (16 – penalty, 31).

Valencia a marcat încă din minutul 3 al partidei, după o ieşire greşită a portarului Saad Alsheeb, însă reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid de arbitrajul video.

Publicitate

În min. 15, acelaşi activ Valencia a fost faultat în careu de Alsheeb şi tot atacantul lui Fenerbahce a transformat penalty-ul, marcând primul gol al Cupei Mondiale din Qatar (min. 16).

 

Publicitate

Foto: (c) Noushad Thekkayil / EPA


Enner Valencia a dublat avantajul echipei antrenate de argentinianul Gustavo Alfaro, cu o lovitură perfectă de cap la centrarea lui Angelo Preciado (31).

Valencia mai avea trei goluri marcate la Cupa Mondială din 1994.

Publicitate

Ecuadorul a controlat jocul în prima repriză, în care qatarienii nu au reuşit să ameninţe poarta lui Galindez decât o singură dată, la ultima fază înainte de pauză, prin Almoez Ali (45+5), care a reluat imprecis cu capul din 6 metri.

În partea secundă, Qatarul a încercat mai mult, în timp ce ecuadorienii au făcut un joc de conservare a rezultatului.

Tot sud-americanii au fost aproape de gol, însă Alsheeb a apărat şutul lui Ibarra de la 16 metri (55).

Publicitate

 

Foto: (c) Friedemann Vogel / EPA


Gazdele au avut acţiuni ofensive prin Pedro Miguel (62), care a trimis o lovitură de cap pe lângă ţintă, după o diagonală a lui Abdelkarim Hassan, şi Afif (75), cu un şut peste poartă de la 22 de metri. Poate cea mai bună ocazie a echipei antrenate de spaniolul Felix Sanchez a venit în min. 86, când Muntari a şutat fără preluare, dar peste poartă, după o lansare lungă. Astfel Qatarul a încheiat meciul fără a trage vreun şut pe spaţiul porţii.

Ecuadorul putea marca şi al treilea gol, însă Kevin Jose Rodriguez (90+5) a trimis cu capul pe lângă poartă, după un corner.

Cel mai bun rezultat al Ecuadorului la Cupa Mondială s-a înregistrat în 2006, când echipa a ajuns în optimile de finală.

Luni se va disputa celălalt meci al grupei, Senegal – Olanda (Al Thumama Stadium – Doha, 18:00).

În etapa a doua, pe 25 noiembrie, sunt programate jocurile Qatar – Senegal (Al Thumama Stadium – Doha, 15:00) şi Olanda – Ecuador (Khalifa International Stadium – Ar-Rayyan, 18:00).

Qatar – Ecuador 0-2 (0-2)
A marcat: Enner Valencia (16 – penalty, 31).
Al Khor, Al Bayt Stadium: 67.372 spectatori
Cupa Mondială 2022 – Grupa A

Au evoluat echipele:
Qatar: 1. Saad Alsheeb – 2. Pedro Miguel, 15. Bassam Hisham, 16. Boualem Khoukhi, 3. Abdelkarim Hassan, 14. Homam Ahmed – 10. Hasan Alhaydos (căpitan; 4. Mohammed Waad, 72), 12. Karim Boudiaf, 6. Abdelaziz Hatem – 11. Akram Afif, 19. Almoez Ali (9. Mohammed Muntari, 72). Selecţioner: Felix Sanchez Bas.
Rezerve neutilizate: 21. Yousof Hassan, 22. Meshaal Barsham – 5. Tarek Salman, 13. Musaab Khidir, 17. Ismail Mohamad, 8. Ali Asadalla, 20. Salem Al-Hajri, 23. Assim Madibo, 24. Naif Abdulraheem, 25. Jassem Gaber, 26. Moustafa Tarek Meshaal, 7. Ahmed Alaaeldin, 18. Khalid Muneer.
Ecuador: 1. Hernan Ismael Galindez – 17. Angelo Smit Preciado Quinonez, 2. Felix Eduardo Torres Caicedo, 3. Piero Martin Hincapie Reyna, 7. Pervis Josue Estupinan Tenorio – 19. Gonzalo Jordy Plata Jimenez, 20. Jhegson Sebastián Méndez Carabalí, 23. Moises Isaac Caicedo Corozo (21. Alan Steven Franco Palma, 90), 10. Romario Andres Ibarra Mina (16. Jeremy Leonel Sarmiento Morante, 68) – 13. Enner Remberto Valencia Lastra (căpitan; 5. Jose Adoni Cifuentes Charcopa, 76), 11. Michael Steveen Estrada Martínez (26. Kevin Jose Rodriguez Cortez, 90). Selecţioner: Gustavo Julio Alfaro.
Rezerve neutilizate: 12. Wellington Moises Ramirez, 22. Alexander Dominguez Carabali – 4. Robert Abel Arboleda Escobar, 6. William Joel Pacho Tenorio, 14. Xavier Ricardo Arreaga Bermello, 18. Diego Jose Palacios Espinoza, 25. Jackson Gabriel Porozo Vernaza, 8. Carlos Armando Gruezo Arvoleda, 9. Eduar Ayrton Preciado Garcia, 15. Angel Israel Mena Delgado, 24. Djorkaeff Neicer Reasco Gonzalez.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toţi din Italia); al patrulea oficial: Istvan Kovacs (România)
Cartonaşe galbene: Saad Alsheeb (15), Almoez Ali (22), Caicedo (29), Boudiaf (36), Mendez (56), Afif (78).

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Sursa: AGERPRES

Sursa foto ilustrativ: Digi24.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: O șoferiță din Suceava a scăpat cu viață după un accident spectaculos

Publicat

Publicitate

O șoferiță de 49 de ani a scăpat cu viață, după un accident violent, petrecut în Rădăuți, vineri, la primele ore ale dimineții. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum șoferița pierde controlul asupra direcției, iar autoturismul ei derapează pe carosabilul umed, lovește o mașină parcată și doboară un copac de pe marginea șoselei.

Impactul a fost extrem de violent, iar mașina s-a răsturnat cu roțile-n sus. La fața locului au ajuns pompierii care au scos-o afară pe femeia blocată în vehicul. Din fericire, a scăpat doar cu traumatisme ușoare și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Protecția drepturilor de autor, în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Publicat

Publicitate

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul protecției drepturilor de autor și drepturilor conexe.

 

Publicitate

Astfel, în cadrul activitățior desfășurate au fost verificați șapte agenți economici, din municipiul Botoșani, prilej cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru comunicarea publică,(ambientală)  fără autorizarea sau consimțământul titularului de drepturi recunoscute de lege operelor ori produselor purtătoare de drepturi conexe.

 

Respectarea prevederilor legale, în privința drepturilor de autor, asigură recunoașterea și protecția acestora, contribuind la un mediu echitabil și legal, în care creatorii pot beneficia de promovare și valorificare a muncii lor.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona Săveni organizat de Şcoala Gimnazială „Teofil Vâlcu” din Hăneşti

Publicat

Publicitate

Joi, 25 aprilie 2024, Şcoala Gimnazială “Teofil Vâlcu” din Hăneşti a organizat un schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona  Săveni. Tema dezbătută a fost una de actualitate: “Siguranţa în şcoli – aspecte legislative”.

Discuţiile au fost coordonate de prof. Carmen-Maria Hriţac, responsabilul Cercului pedagogic al directorilor din zona Săveni. După ce  a prezentat un scurt istoric al învăţământului din comuna Hăneşti, prof. Marinela Vieriu, directorul şcolii gazdă,  a adus în faţa participanţilpor  aspecte privind siguranţa în mediul şcolar precum şi o serie de exemple de bună practică.  Concluzia  care s-a desprins a fost aceea că promovarea accentuată a măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei, a bullying-ului şi a ciberbullying-ului, trebuie să reprezinte o prioritate.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de Creație.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending