Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doar șase cazuri noi de COVID la Botoșani, în ultimele 24 de ore. VIDEO: Declarații oficiale

Publicat

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în ultimele 24 de ore, în județ au fost înregistrate șase cazuri noi de COVID. Mai multe declarații au fost făcute astăzi pe această temă la Palatul Administrativ al județului.

Un caz de îmbolnăvire s-a înregistrat în Dorohoi, dar și în comunele Albești, Leorda, Suharău, Văculești, Coșula.

Rata de contaminare la nivelul județului Botoșani este 0, 30 la mia de locuitori. La nivelul municipiului Botoșani, indicele de infectare este 0,40 la mia de locuitori.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un soț bătăuș de 47 de ani, din municipiul Botoșani, a fost scos din locuință cu forța

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 47 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a avut un comportament agresiv la adresa soției sale.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din domiciliu având mai multe obligații, printre care și aceea de a nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri, față de locuință și de soția sa. În situația a în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, iar față de aceștia poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Măsurile de siguranță care se pot lua în cazul violenței în familie 

Măsurile de siguranţă au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea infracţionalităţii în general.

Publicitate

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea Ordinului de protecţie. Potrivit prevederilor art.23, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;

Publicitate

obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.

interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

 

Victima violenței în familie se poate adresa:

-Poliției pentru a depune o plângere;

– unei unități spitalicești, pentru a primi îngrijiri medicale;

  – Medicului legist pentru a obține certificat medico legal;

-Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a beneficia de servicii sociale complexe, mai ales în cazul în care sunt implicați copiii victimei.

Citeste mai mult

Eveniment

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani: „Nu voi renunța la acțiunea de evacuare a chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric sau din orice imobil al Primăriei”

Publicat

Publicitate

Nu voi renunța la acțiunea de evacuare a chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric sau din orice imobil al Primăriei, oricât de mult vor încerca unii candidați pentru Parlament să profite de voturile celor evacuați!”, a declarat Cosmin Andrei.

Crede cineva că avocata domnului Iftime care a blocat temporar acțiunea Primăriei în instanță și care candidează pe listele PNL Botoșani la Senat nu a avut nicio miză electorală? Eu nu cred. Dar indiferent câte presiuni de acest gen se vor face în campania electorală, nu voi renunța să pun în aplicare evacuarea chiriașilor amendați de cel puțin trei ori pentru încălcarea normelor legale de conviețuire. Am datoria să-i apăr pe toți ceilalți locuitori din municipiu care sunt terorizați de aceste persoane violente, puse mereu pe scandal și care nu apreciază beneficiul de a locui într-o locuință a municipalității”, a subliniat primarul municipiului Botoșani.

Citeste mai mult

Cultura

Scurtmetrajul „Tot ce rămâne”, regizat de un tânăr actor din Botoșani, a fost premiat la un festival din Polonia

Publicat

Publicitate
„Warsaw Film Festival”,  festivalul care găzduiește premiile Federației Internaționale a Criticilor de Film pentru producția de film întreprinzătoare din Europa Centrală și nu numai, și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară,în cadrul unei gale de excepție.
Din aproape 5.000 de înregistrări ale filmelor prezentate, peste 120 de titluri au fost în programul festivalului. Din această selecție juriul a ales un film regizat de tânărul actor Andrei Redinciuc, TOT CE RĂMÂNE, o producție care a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune (Best Live Action Short).
Scurtmetrajul TOT CE RĂMÂNE, scris de Andrei Redinciuc și Carol Ionescu, regizat de Andrei redinciuc și produs de Libra Film a avut premiera la Warsaw Film Festival. Subiectul filmului pune accent pe drama multor familii din zilele noastre. Elena, o femeie de 77 de ani, decide să-și pună fiul, care are dizabilități intelectuale, într-un centru de asistență socială. Decizia se dovedește a fi mai greu de suportat decât și-a imaginat ea

„Scurtmetrajul nostru TOT CE RĂMÂNE, produs de Libra Film Productions, a primit aseara(sâmbătă, 19 octombrie n.r)  Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune (Best Live Action Short) în cadrul Warsaw Film Festival.

Multumesc, multumesc si iarasi multumesc oamenilor extraordinari fara de care filmul n-ar fi fost niciodată posibil.
Actori: Coca Bloos, Cezar Antal, Alexandru Pavel, Angela Ioan, Smaranda Crăciun, Nicoleta Hancu, Matei Arvunescu
Scenariu: Carol Ionescu si Andrei Redinciuc
Director de imagine: Catalin Rugina
Scenografie si costume: Adeline Andreea Badescu
Asistenta costume: Emma Mateciuc
Focus Puller: Andrei Radulescu
Make-up and hair: Bianca Boeroiu
Color grading: Adriana Craciunescu
Video Assist: Adrian Dicu
Lumini si electrică: Alexandru Chiriac, Bogdan Ciausoiu
Echipament: Cutare Film, Ana Light & Grip”, a scris regizorul Andrei Redinciuc, pe pagina de socializare.

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii de liceu pot participa la o nouă olimpiadă națională. Care sunt condițiile. Înscrierile încep din 30 octombrie

Publicat

Publicitate

Elevii de liceu pot participa la o nouă olimpiadă națională. Înscrierile încep din 30 octombrie. Inițiativa a fost anunțată de Institutul Național de Statistică, iar concursul este organizat împreună cu Ministerul Educației, informează alba24.ro.Este vorba despre proiectul de tip grant Competiția Europeană de Statistică în România 2024-2025. România participă în premieră la acest concurs internațional.

 

Competiția este organizată de către Comisia Europeană (Eurostat), în anul școlar 2024-2025.

Competiția Europeană de Statistică în România (CES) 2024-2025 se adresează elevilor din învățământul secundar (liceu), a comunicat Institutul Național de Statistică (INS).

Obiectivul competiției este de a stimula curiozitatea și interesul elevilor privind utilizarea statisticilor oficiale. De asemenea, prin această inițiativă, profesorii sunt încurajați să utilizeze materiale și tehnici moderne în aplicarea statisticii în cadrul diferitelor discipline. Se evidențiază astfel și rolul și importanța statisticii în societate, potrivit sursei citate.

O nouă olimpiadă națională pentru elevii de liceu. Cum se organizează competiția de statistică

Competiția vizează două categorii de elevi din învățământul secundar:

Publicitate
  • elevii din clasele a IX-a și a X-a din sistemul național de învățământ (Categoria Junior)
  • elevii din clasele a XI-a și a XII-a din sistemul național de învățământ (Categoria Senior).

Vor fi organizate două runde ale competiției naționale în perioada ianuarie – martie 2025.

Etapa europeană care va avea loc în perioada aprilie- mai/iunie 2025.

Testările vor avea loc pe o platformă web dedicată. Nu va fi necesară prezența fizică în niciuna dintre etapele competiției.

Publicitate

În competiție vor fi înscrise echipe formate din 2-3 elevi de liceu (orice profil). Membrii unei echipe trebuie să fie din aceeași unitate de învățământ secundar. Pentru fiecare echipă, va fi  un profesor coordonator.

Nu este limitat numărul de participanți sau echipe din același liceu, nici numărul de echipe supravegheate de către un profesor coordonator. Un elev poate face parte dintr-o singura echipă.

Competiția națională va fi în limba română, iar cea europeană se va desfășura în limba engleză.

Ceremonia de premiere a echipelor câștigătoare și a profesorilor coordonatori va fi organizată în martie/aprilie 2025.

Olimpiada de statistică 2024-2025. Calendar etapa națională

  • 30 octombrie – 20 decembrie 2024: înregistrarea echipelor
  • 20 ianuarie – 7 februarie 2025: prima testare națională (test online cu 3 seturi de câte 10 întrebări fiecare)
  • 24 februarie 2024: publicarea rezultatelor la prima testare
  • 2-21 martie 2025: a doua testare națională (va fi analizat și interpretat în timp real un set real de date)
  • 7 aprilie 2025: publicarea rezultatelor

Echipele câștigătoare ale Olimpiadei Naționale pentru cele două categorii vor participa la Competiția Europeană, care se va desfășura online. În cadrul acesteia, echipele vor trebui să realizeze un videoclip în care vor selecta, prezenta și vor face referire la statistici oficiale pentru a susține un mesaj pe o anumită temă, potrivit edupedu.ro.

Olimpiada de statistică. Premii

La etapa națională, vor fi premiați elevii echipelor câștigătoare și profesorii coordonatori. Profesorii vor primi produse cadou în valoare de 400 de euro.

Elevii vor fi recompensați cu produse cadou în valoare de:

  •  300 de euro / elev (premiul I)
  • 200 euro/elev (premiul II)
  • 100 euro/elev (premiul III).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending