Connect with us
Publicitate

Eveniment

Proiectil exploziv din timpul celui de-al doilea război mondial, găsit în pădurea Agafton

Publicat

Publicitate

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost descoperit ieri, în pădurea Agafton, de către un grup de pasionați de detecție metale. Realizând pericolul, aceștia au chemat în sprijin pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani. Echipa pirotehnică a constatat că este vorba de un proiectil exploziv, calibru 76 mm, în perfectă stare de funcționare și care putea exploda la orice atingere mecanică.

Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Informare preventivă

Publicitate

Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli:

✅ să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;

✅ să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;

Publicitate

✅ să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;

✅ să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

✅ să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;

Publicitate

✅ să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

Peste 60 hectare de vegetație distruse duminică, în incendii

Cinci incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, duminică, în județul Botoșani. Buhăceni, Știubieni, Broscăuți, Loturi și Unțeni sunt zonele unde s-au produs aceste incendii. Focul deschis în spații deschise și acțiunea intenționată sunt cauzele probabile ale producerii acestor evenimente.

Publicitate

Au acționat pompierii din cadrul Detașamentelor Botoșani și Dorohoi, Gărziilor de Intervenție Săveni și Trușești, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă. În total, în urma celor cinci incendii a fost distrusă vegetația uscată de peste 60 hectare.

Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

La volan sub influența alcoolului. Tânăr din Darabani, tras pe dreapta și dus la spital pentru recoltarea de probe

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control  la data de 8 mai 2024,  pe drumul public, din orașul Darabani, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Municipiul Dorohoi și localitățile Broscăuți și Șendriceni, fără apă

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a anunțat astăzi că urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, compania va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, începând cu ora 14:00, către utilizatorii din municipiul Dorohoi și localitățile, Broscăuți, Șendriceni.

Având în vedere că umplerea rezervoarelor de la Dealu Mare și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va furniza apă în municipiul Dorohoi în zilele de 09.05.2024, respectiv 10.05.2024, în intervalul orar 07:00-10:00.

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție accidentală produsă ca urmare a vechimii și uzurii conductei!” a transmis compania.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Adolescenta din Vlăsinești, căutată de familie, a fost găsită de polițiști

Publicat

Publicitate

Adolescenta de 14 ani, din Vlăsinești, a fost găsită de polițiști după mai multe ore de căutări.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, copila a fost identificată în cursul nopții, în orașul Săveni. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu.
A fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență pentru clarificarea tuturor aspectelor care au condus la părăsirea domiciliului.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO:Corul Parohiei Sf. Ioan Botezătorul din Botoșani, invitat să dea răspunsurile la strană într-o parohie din Raionul Rîșcani

Publicat

Publicitate

Duminică, Corul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botosani, a dat curs unei invitații a Parohiei „Sfânta Parascheva” Borosenii Noi, Raionul Riscani, Republica Moldova, pentru a da răspunsurile la Sfânta Liturghie. Astfel, cu binecuvântarea părintelui protopop Petru Fercal, au poposit la această parohie 30 de membri ai corului, coordonați de profesorul de psaltică Gheorghe Bulboacă.

Slujba emoționantă a deschis Festivalul raional al Cântecului Pascal „Lumina Învierii” în Parohia Sfânta Cuvioasa Parascheva din satul Borosenii Noi. Evenimentul a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii oficiată de preoții Protopopiei Rîșcani, membrii Corului „Sfântul Ioan Botezătorul”completând minunat cu răspunsurile la strană, reușind să creeze un popas duhovnicesc deosebit. La deschiderea festivalului, primarul Eugen Rîbac și parohul bisericii Sfântei Parascheva, părintele Ioan Pânzescu, gazdele evenimentului  au mulțumit tuturor participanților pentru prezență și au menționat importanța păstrării credinței creștine a strămoșilor.

Părintele Teodor Domniță, protoiereu mitrofor, protopop de Rîșcani și șeful Secției Cultură Rîșcani, Ulea Calistru, au apreciat prezența la festival a parohiilor și colectivelor artistice din raion. Festivalul a început cu o piesă de teatru cu specific religios, pusă în scenă de membrii teatrului de amatori ” Brăzdenii”, coordonați de Irina Bârlădeanu, reușind să transmită trăirea lor și o mică parte, dar foarte importantă, a învățăturii ortodoxe cu privire la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Publicitate

De asemenea Corul Sfântul Ioan Botezătorul a interpretat câteva cântări pascale în cadrul acestui festival.

Publicitate

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending