Connect with us
Publicitate

Administratie

Modernizări la ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC

Publicat

Publicitate

Consiliul Județean a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului de recuperare neuromotorie din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani. Valoarea proiectului reieșită din Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții este de 1,74 milioane lei. Din această valoare, peste 1,3 milioane de lei sunt atrase din PNRR, iar 423 de mii de lei sunt asigurați de către Consiliul Județean prin DGASPC Botoșani.

 

„Un nou proiect cu finanțare europeană intră în linie dreaptă, un proiect care se adresează persoanelor vulnerabile. Este de datoria noastră să asigurăm o infrastructură modernă și pentru recuperarea botoșănenilor cu probleme neuromotorii. Prin implementarea acestui proiect, în care dotările reprezintă aproape o treime din valoarea totală, vom crește șansele de recuperare neuromotorie a persoanelor cu dizabilități. Acordăm o atenție deosebită domeniului social, drept dovadă investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani în instituțiile din subordine, atât din fonduri proprii, cât și guvernamentale și europene”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitând totodată echipa care a lucrat la acest proiect.

 

De asemenea, se vor efectua lucrări de renovare energetică moderată, în sensul luării de măsuri de protecție termică suplimentară a elementelor anvelopei și de modernizare a instalațiilor. Vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și boilere pentru producerea apei calde, iar ca sursă alternativă de încălzire se vor monta pompe de căldură.

 

Publicitate

În urma aprobării indicatorilor tehnico-economici, comisia de achiziții din cadrul DGASPC Botoșani va scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor.

 

„Obiectivul nostru, al Consiliului Județean, este să demarăm și să ducem la bun sfârșit cât mai multe investiții, pentru a asigura cele mai bune condiții persoanelor care au nevoie de serviciile specialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului”, a spus, la rândul său, vicepreședintele Dorin Birta.

Publicitate

 

Valoarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a DGASPC din ultimii trei ani, implementate sau aflate în curs de implementare, se ridică la aproximativ

Modernizări la ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC15 milioane euro.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

A luat foc cimitirul din Dumeni, comuna George Enescu. Crucile de lemn s-au făcut scrum de la o lumânare lăsată nesupravegheată

Publicat

Publicitate

O gospodărie din localitatea Văculești a fost în pericol în această dimineață, în urma unui incendiu de vegetație uscată. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de prim ajutor SMURD. Aceștia au constatat că ardea vegetația uscată din curte care s-a extins și la gardul locuinței.

Pompierii au limitat extinderea flăcărilor la casa de locuit, o anexă și au salvat din calea focului două capre aflate în curte. Proprietara gospodăriei, o femeie de 76 de ani, a suferit un atac de panică, primind îngrijiri medicale la fața locului. Aceasta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă a incendiului o constituie scânteile purtate de vânt, provenite de la o sobă amplasată în curte.

Imediat după finalizarea intervenției de la Văculești, echipajul de pompieri a fost direcționat pentru stingerea unui alt incendiu de vegetație care s-a manifestat pe aproximativ 2000 de metri pătrați, în cimitirul din localitatea Dumeni, comuna George Enescu. Au ars o parte din monumentele funerare (cruci din lemn), altele au fost deteriorate, fiind afectați și câțiva pomi. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

În ultimele trei zile, pompierii botoșăneni au intervenit pentru stingerea altor cinci incendii de vegetație la Pomârla, Dumeni, Bădeuți, Lișmănița și Darabani.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente facem apel la responsabilitate din partea cetățenilor.

Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului. Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

Publicitate

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Marele Trofeu al Festivalului „Mamaia” 2024 a fost câștigat de Didi-Ionuț Cojocariu, economist și artist de lângă Botoșani

Publicat

Publicitate

După serile Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc „Mamaia” 2024, primite cu entuziasm de un public numeros de toate vârstele, care a ales să se bucure de întâlnire cu vedetele folclorului românesc și cu talentații concurenți, atât în Piațeta Perla din Mamaia, cât și în fața micului ecran, urmărind evenimentul transmis live la TVR Folclor, „Mamaia Folclor” 2024 și-a desemnat vineri, 30 august, câștigătorii, informează folclor.tv.ro.

Chiar dacă vremea a fost mai capricioasă cu evenimentul reluat după 12 ani, ploaia nu a speriat publicul iubitor de muzică populară, cultură și tradiții autentice, din toate zonele etnofolclorice ale țării.

Spectatorii au rămas alături de Gala Laureaților prezentată de cunoscuta realizatoare TVR Iuliana Tudor și interpretul de muzică populară din Teleorman, Gelu Voicu. Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul” a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Premiile au fost înmânate de membrii juriului concursului și al preseleției.

MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI a fost câștigat de Didi-Ionuț Cojocariu (Bucovina), un tânăr de 30 de ani, de profesie economist. Concurentul a interpretat melodiile „Mândră floare-i norocu” – Mina Pâslaru și „Pentru tine Mărioară” – Alexandru Dumbravă.

Secțiunea Soliști vocali:

PREMIUL I – Alexandra Georgiana Pițu (Muntenia). Concurenta a interpretat melodiile „Balada lui Toma Alimoș” – culegere din repertoriul zonal și „Pe ulița car` mi-e drag” – culegere din repertoriul zonal.

Publicitate

PREMIUL al II-lea – Mădălina Avădănei (Moldova). Concurenta a interpretat melodiile „Doină de Cătănie” – culegere din repertoriul zonal, folclorist Alexandru Vasiliu din Tătăruși și „Foaie verde baraboi” – creație bazată pe o colecție de folclor publicată.

PREMIUL al III-lea – Florin Mihalache (Banat). Concurentul a interpretat melodiile „Cucule te văd zburând” – doină din repertoriul lui Iosif Ciocloda și „Peste deal, peste poiene” – cântec din repertoriul Nicoletei Voica.

Secțiunea Soliști instrumentiști:

Publicitate

PREMIUL I – Papuc Viorel (Muntenia) – NAI.
Concurentul a interpretat melodiile „Doina de jale” – piesă din repertoiul Maestrului Gheorghe Zamfir și „Hora Staccato – Grigoraș Dinicu”.

PREMIUL al II-lea – Alexandru Costin Cioiu (Oltenia) – CAVAL
Concurentul a interpretat melodiile „Doina din caval” – Dumitru Zamfira și „Sârba de la Tismana” – Dumitru Zamfira

PREMIUL al III-lea – Alexandru Cristian Sărbușcă (Oltenia) – CLARINET
Concurentul a interpretat melodiile „Doina” – creație bazată pe o colecție de folclor publicată și „Hora și sârba” – creatie bazată pe o colecție de folclor publicată.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Ucraina, găsit împușcat în cap cu o armă de vânătoare, în municipiul Dorohoi

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, in juurl orei ora 08.00 polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, Municipiul Dorohoi, localitatea Loturi Enescu, privire la faptul ca la locuinta sa se afla un cetatean ucrainean decedat.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind identificat un tânăr, de 26 ani, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului, iar lângă acesta se afla o armă de vânătoare.

În acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili toate împrejurările producerii evenimentului.

Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Bălușeni. Șoferul a refuzat testarea cu etilotestul

Publicat

Publicitate

Vineri, un bărbat de 40 de ani, din comuna Bălușeni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism și ar fi efectuat manevra de mers înapoi, ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending