Connect with us
Publicitate

Actualitate

22.02.2022: Marți 22 februarie 2022 – Zi unică în istoria omenirii

Publicat

Publicitate

22.02.2022: Ziua de marți, 22 februarie 2022, este considerată de numerologi una cu semnificație aparte, fiind unică în istoria omenirii, scrie abla24.ro. Pe de altă parte, este și un palindrom care apare o dată la 180 de ani.

22.02.2022 este dată palindrom, adică o dată care, citită și de la stânga la dreapta și de dreapta la stânga, este la fel. Dincolo de spectaculozitatea matematică a acestei date, numerologic vorbind această zi are o semnificație aparte.

22.22.22 – perioada de energii extreme

Publicitate

Combinația unică 22.22.22  (02/22/2022) deschide, potrivit numerologilor, un portal energetic de proporții enorme.

Anul 2022 ne oferă din start numărul angelic 222. Revoluționarul număr maestru 22 se repetă de câteva ori în această secvență. Pe lângă faptul că este dominată de cifra 2 – un simbol al echilibrului între bine şi rău, reprezintă și o zi în oglindă – 2202 este oglindirea lui 2022 – acest lucru fiind interpretat ca un punct de cotitură care va împarți lumea în două: înainte şi după.

Anul 2022 conține energiile numerelor 2, 4, 5, 20 și 22 și, desigur 222. Fiecare are propria însemnătate și semnificație, dar și conexiunea dintre ele te ajută să înțelegi ce urmează scrie sfatulparinților.ro

Publicitate

Numărul 2 reprezintă energia pur feminină, sensibilă. În față ei simțim că ne putem descurcă mai ușor cu intuiția, empatia, că acordăm mai multă atenție relației cu ceilalți. Numărul 2 este despre a înțelege dualitatea și despre cum să cooperezi cu diferențele dintre oameni.

Atenție deosebită pentru minutul 22:22 din 22.02.2022

O atenție deosebită trebuie să dăm și minutului 22:22 din 22.02.2022 când, potrivit acestora, este indicat să ne punem o dorinţă, relatează Antena 3.

Publicitate

Numărul 4 reprezintă baza, structura și chiar rigiditatea care îți conferă disciplină. Numărul 4 este despre pragmatism și muncă în scopul obținerii unor rezultate palpabile.

Numărul 6 reprezintă comunicarea, modul în care relaționezi cu prietenii, familia, cei dragi. Nu este vorba doar de comunicarea la nivel verbal, ci și cea nonverbal. Numărul 6 reprezintă responsabilitatea pe care o avem față de cei din jurul nostru.

Numărul 20 combină energia numărului 2 cu energia numărului 0. Împreună reprezintă sacrificiul pe care îl facem pentru ceilalți, astfel încât toată lumea să aibă de câștigat. Fiecare om are nevoie de acest sacrificiu.

Publicitate

Numărul 22, că și numărul 11, este considerat număr maestru. El reprezintă idealismul, spiritualitatea. În plus, el simbolizează acțiunea cu scopul împlinirii unui vis.

Numărul 222 are o putere aparte. El reprezintă materializarea visurilor. Ce dorești? Ce vrei să realizezi? E vremea să ieși din zona de confort și să faci ceea ce trebuie.

Numărul de cod 22222 – ziua manifestării

Ziua de 22 februarie 2022 amplifică energia numărului 2, activând codul 22222. Deși nu îl poți ignoră pe zero (care reprezintă potențialul infinit), forță creatoare a lui 2 este de nestăvilit. În această zi foarte puternică din punct de vedere numerologic, poți declanșa prin ritualuri specifice, foarță manifestării. Aliniază-te cu visurile și dorințele tale, pentru a le putea stimula să devină realitate. În această zi, orice este posibil!

Iată ce ai de făcut:

– setează-ți intențiile. Ce dorințe vrei să devină realitate?

– asumă-ți reponsabilitatea pentru energia pe care o degaji în lume

– fii conștient de adevărul că ceea ce face fiecare dintre noi influențează mediul înconjurător

– echilibrează-ți mintea, sufletul și corpul

– eliberează-te de frici și nesiguranță care te ține pe loc și nu te lasă să creezi

– gândește-te la ce anume ai putea face pentru mai multă profunzime în relațiile tale

– simte-te una cu natură

– conștientizează faptul că ești interconectat cu restul lumii

– fii conștient de relația pe care o ai cu ghizii spirituali, cu îngerii păzitori, cu Universul divin

– conectează-te cu persoanele asemănătoare ție că mod de gândire pentru a simți că aparții unei comunități.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Mai multe pe sfatulpărinților.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Pensiile pe luna mai 2024 vor fi plătite înainte de sărbători. Când vor ajunge banii la pensionari

Publicat

Publicitate

Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, vor ajunge la pensionari înainte de sărbători. Mai exact, pensiile pe luna mai, vor fi plătite în avans.

Guvernul va aproba proiectul de Hotărâre în acest sens, care a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Proiectul propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde de lei.

Publicitate

Astfel, urmează să fie virată suma de peste 1,961 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 339,359 milioane lei din bugetul de stat către Compania Naţională Poşta Română S.A pentru plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal.

De asemenea, va fi virată suma de 6,347 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 683,898 milioane lei din bugetul de stat, către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor menţionate aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card.

Sumele prevăzute vor fi virate de către Casa Naţională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024, inclusiv.

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti.

„O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii – şi cu Poşta Română – astfel încât toţi pensionarii să-şi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Directorul general al CN Poşta Română, Valentin Ştefan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că CNPR poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care primeşte banii.

Publicitate

„Răspunsul scurt este ‘da, până de sărbători putem livra pensiile’. Acum să vă dau câteva detalii…Data de 2 mai este zi lucrătoare.

În companie vom lucra. În doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a duce pensiile până de sărbători.

Acum, depinde când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii.

Publicitate

Există un întreg flux administrativ acolo. În funcţie de când vom primi banii, vom şti dacă vom ruga salariaţii să vină să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai fie că vorbim de 3.

De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să-i chemăm la muncă să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar, pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi.

Dacă ne intră din timp, nu e nevoie; dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a spus Valentin Ştefan.

El a explicat că Poşta primeşte de obicei banii de pensii cu câteva zile înainte de data de 1 a lunii.

În aceste condiţii, dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede.

Chiar dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători, a dat el asigurări.

Potrivit, directorul general al Poştei Române, aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţi în distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi.

Citeste mai mult

Eveniment

Care sunt MAȘINILE mai cele mai predispuse la ACCIDENTE. Studiu pentru posesorii de mașini cu motoare PUTERNICE

Publicat

Publicitate

Un studiu recent arată că mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente. De obicei, șoferii începători sunt sfătuiți să-și achiziționeze mașini mai ieftine, cu motoare mai mici, pentru a dobândi experiență în condus și pentru a reduce riscul de accidentare. Cu toate acestea, vehiculele puternice sunt echipate adesea cu sisteme de frânare mai avansate și au o manevrabilitate superioară, ceea ce le poate face mai ușor de condus în anumite condiții.

„carVertical, o companie de date auto, a efectuat cercetări pe baza datelor din rapoartele de verificare a istoricului mașinilor uzate pentru a afla dacă există o corelație între puterea medie a motorului unui vehicul și frecvența accidentelor.

Corelație directă între puterea motorului și rata daunelor

În cadrul studiului efectuat, carVertical a examinat rapoarte care prezintă istoricul vehiculelor pentru 43 de mărci de mașini. În toate cazurile analizate, mașinile cu motoare mai puternice erau mai predispuse la accidente.

Publicitate

46,4% dintre vehiculele Audi verificate pe carVertical cu puterea motorului de până la 100 kW au avut înregistrări de daune, în timp ce rata în rândul modelelor de peste 400 kW a fost mai mare – 55,6%.

Tendințe similare au fost observate și la mașinile Volkswagen unde 42,6% dintre modelele cu motoare de până la 100 kW au fost avariate, față de 48,9% la motoarele de 300-400 kW.

45% dintre vehiculele Ford cu motoare de până la 100 kW au avut înregistrări de daune și 55% dintre cele cu motoare de peste 400 kW.

Publicitate

1 din 3 mașini Renault (36,3%) echipate cu cele mai mici motoare a suferit un accident minor sau major. Procentajul mașinilor avariate a fost mai mare în rândul vehiculelor care aveau 300-400 kW sub capotă – 42,9%.

carvertical

Toyota este una dintre mărcile la care fluctuațiile sunt minore: 36% dintre modelele cu motoare mici au fost avariate, față de 39,5% dintre mașinile cu motoare de 200-300kW. Cu toate acestea, Toyota nu are modele echipate cu motoare de peste 400 kW, ceea ce ar fi putut duce la rate de daune mai mari.

Publicitate

BMW s-a remarcat dintre toate mărcile de vehicule analizate în cercetare: 60,3% dintre mașinile cu motoare de până la 100 kW au fost avariate, față de un incredibil 68,6% dintre vehiculele cu o putere mai mare de 400 kW.

„Deși toate vehiculele trebuie să respecte regulile de circulație, se pare că mașinile mai puternice ignoră limitele de viteză, iar șoferii lor își asumă riscuri mai mari. Nu există nici măcar o singură marcă auto pentru care vehiculele mai puțin puternice să fie mai predispuse la accidente”, spune Matas Buzelis, expert în automobile și directorul departamentului de comunicații al carVertical.

Unele mașini sunt de până la 7 ori mai puternice decât altele

Dintre toate mărcile de vehicule verificate pe carVertical, Bentley a avut cea mai mare putere medie a motorului – 415 kW sau 564 CP. Producătorul de mașini de lux este urmat de Maserati (268 kW/364 CP), Cadillac (264 kW/359 CP), Tesla (263 kW/358 CP) și Porsche (257 kW/349 CP).

Publicitate

În timp ce cercetarea a arătat că cumpărătorii de vehicule second hand preferă să verifice istoricul mașinilor care au motoare mai puternice și mașinile mici cu motoare mai puțin puternice sunt inspectate pe carVertical.

Mașinile Smart au cea mai mică putere medie a motorului – 59 kW sau 80 CP. La mică distanță se află și Dacia (72 kW/98 CP), Lancia (77 kW/105 CP), Fiat (83 kW/113 CP) și Suzuki (87 kW/118 CP).

Potrivit domnului Buzelis, existența accidentelor grave în istoricul unei mașini poate fi un semnal de alarmă pentru cumpărători. Prin urmare, este important să consultați un mecanic profesionist și să aflați dacă daunele suferite de o mașină îi pot afecta pe termen lung fiabilitatea”, se arată în studiu.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Primarul și viceprimarul comunei Roma, Mihai Asiminicesei și Cosmin Cîșlariu

Publicat

Publicitate

Cei doi lideri ai administrației publice din comuna Roma, Mihai Asiminicesei, primarul comunei Roma, și Cosmin Cîșlariu, tânărul viceprimar al acestei comune, au acceptat astăzi o discuție liberă la Interviurile Botoșani24.ro, interviuri care se desfășoară sub titulatura „Invitatul Zilei”.

Mihai Asiminicesei și Cosmin Cîșlariu au vorbit astăzi despre investițiile din comună dar și despre candidatura tânărului viceprimar la cea mai importantă funcție din această comună, după ce Mihai Asiminicesei a luat decizia de a nu mai candida pentru funcția de primar la alegerile din 2024.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Cișmea. Un bărbat de 44 de ani a fost rănit după ce a ajuns cu mașina într-un gard

Publicat

Publicitate

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localității Cișmea, în urmă cu puțin timp.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.

Aceștia au constatat că șoferul era în mașină, rănit, iar portierele autoturismului erau blocate. Cu ajutorul accesoriilor specifice, pompierii au deblocat portierele și l-au scos pe bărbat din interior. Acesta a fost preluat de echipajul medical și transportat la  la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Publicitate

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateriile autovehiculului.

Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.

“Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending