Connect with us

Eveniment

16 iulie 2023, ziua MORȚII pe șoselele din România. Bilanț cumplit: 7 persoane decedate, dintre care doi copii

Publicat

Publicitate

Zi neagră pe șoselele din România. Nu mai puțin de șapte persoane, printre care doi copii și părinții lor, și-au pierdut viața duminică, în câteva ore fatale, pe drumurile din țară. 

Alte două accidente în lanț, în care au fost implicate în total 23 de persoane și 8 autovehicule, au avut loc exact în același loc: pe Autostrada A1, la ieșirea spre sectorul lipsă de la Margina.

Tragedie la Cerchejeni, în Botoșani. Moarte cruntă pentru un tânăr de 22 de ani

Un tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața, în această seară, după ce mașina pe care o conducea s-a izbit violent de un cap de pod. Tragedia s-a întâmplat pe raza localității Cerchejeni din județul Botoșani.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și două ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat că șoferul era scos din mașină. Echipajele medicale au început, imediat, manevrele de resuscitare. Din nefericire, tânărul nu a mai putut fi salvat.

Publicitate

Accident cumplit la Bacău: o întreagă familie și-a pierdut viața

Un accident feroviar cumplit a avut loc duminică la Bacău. Doi copii și părinții lor au murit pe loc, după ce mașina în care se aflau a fost spulberată de un tren.

Mama, care se afla la volan, era însărcinată și abia luase permisul.

În urma impactului, tatăl, mama, care era însărcinată în patru luni, și cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 11 ani, nu au avut nicio șansă și au murit pe loc.

Cel care a sunat la 112 a fost chiar mecanicul trenului, care a declarat că mașina nu a oprit la trecerea la nivel cu cale ferată.

Hunedoara: O mașină a spulberat 6 motocicliști: doi au murit și unul este grav rănit

Tot duminică, doi motocicliști au murit și unul a fost grav rănit în urma unui grav accident rutier care a avut loc pe DN 68 Hațeg-Caransebeș.

Șoferul mașinii a încercat să depășească o coloană de mașini, moment în care a lovit un grup de 6 motocicliști care se deplasa din sens opus.

În urma accidentului a rezultat decesul a doi motocicliști, de cetățenie maghiară și rănirea gravă a încă unui motociclist, de asemenea cetățean maghiar.

Victima a fost preluată și transportată de către un echipaj medical la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, dar medicii sunt rezervați.

Două accidente, unul după altul, la Margina

Un accident GRAV s-a produs în lanț, pe Autostrada A1, la Margina. 11 persoane (printre care și un copil) au fost implicate, aflate în 4 autoturisme și un un TIR.

O femeie a fost rănită și a fost dusă la spital.

La câteva ore după accident, la ora 15:40, la câteva sute de metri distanță de primul, s-a produs un al doilea accident.

În accident au fost implicate patru autoturisme, cu 12 persoane, dintre care, 8 adulți și 4 minori.

În urma evenimentului au rezultat trei victime, dintre care, o femeie a fost transportată către Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara și doi minori transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, în stare conștientă și cooperantă.

Pe lângă aceste accidente extrem de grave, au mai existat accidente minore, soldate cu răniri ușoare sau cu pagube.

Canicula face drumul mai greu

Există numeroase studii care explorează legătura dintre caniculă și accidente.

S-a demonstrat că există o corelație între temperaturile ridicate și creșterea numărului de accidente rutiere.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor, mai ales celor cu probleme de sănătate, ca în zilele caniculare să evite să conducă după-amiaza, când se ating cele mai ridicate temperaturi.

Căldura excesivă poate afecta capacitatea șoferilor de a se concentra, poate provoca oboseală și iritabilitate, conducând la erori de conducere și la creșterea riscului de accident.

Pe lângă aceasta, infrastructura precară și lipsa de educație a șoferilor reprezintă factori suplimentari de risc.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Târg de Crăciun, organizat  la Trușești. „Crăciunul, darul iubirii lui Dumnezeu pentru oameni!”, activitate a elevilor de la Liceul „Demostene Botez”

Publicat

Publicitate

„Crăciunul, darul iubirii lui Dumnezeu pentru oameni!”, a fost activitatea elevilor de la Liceul „Demostene Botez” Trușești și a Ansamblului Folcloric „Flori de Busuioc” în cadrul Târgului de Crăciun organizat  la Trușești.

Crăciunul e sărbătoarea care umple de nemurire viaţa noastră muritoare prin coborârea lui Dumnezeu la noi. Iisus a venit ca să ne ridice pe noi la Cer. Acum Cuvântul a devenit Om, iar lumina sfințitoare care s-a concentrat într-o stea, vestește omenirii că începe o nouă eră de iubire și generozitate. Dragostea lui Dumnezeu pentru noi a luat chip omenesc, pentru a ne arăta nouă smerenia și bunătatea, conștientizând că Iisus a ales cea mai smerită cale de a intra în lume.

Copiii, îngeri pământești au vestit Nașterea Domnului printr-o scenetă care a reușit să unească cerul cu pământul.Este vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea naşterii Mântuitorului cuprinde sufletele şi le înobilează. Copiii simbolizează pe îngerii care nu doar au fost prezenți la nașterea Domnului, ci au și vestit-o! Colindele – ca punți de lumină între pământ și cer – înlesnesc comuniunea directă cu Dumnezeu din ceruri. E necesar ca noi să prețuim, să păstrăm, să promovăm și să cântăm colindele, din neam în neam, din generaţie în generaţie, ca pe un odor sfânt, ca pe o dumnezeiască liturghie a iubirii lui Dumnezeu.

„Urăturile de Anul Nou, urăturile în versuri, fac parte din tradiția și obiceiurile populare ale satului românesc. Și astăzi se păstrează datina urătorilor care merg din casă în casă anunțând venirea unui nou an, iar urăturile vechi își găsesc locul în prezent. Asadar, acestea împreună cu jocul cu măști, care este, în fond, o formă tradițională de teatru folcloric, rămân și în prezent să aline sufletele. Să aveți sărbători cu bine, cu frumos în suflete, cu dragoste față de aproapele si bunăstare în casele tuturor!”, a declarat profesoara Cătălina Gania.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cum se taie porcul de Crăciun în gospodărie: Recomandări legate de igienă și respectarea legislației

Publicat

Publicitate

Sacrificarea porcului de Crăciun este o tradiție profund înrădăcinată în cultura românească, un moment plin de semnificație care aduce familiile împreună în pragul sărbătorilor. Totuși, pentru ca această datină să rămână o bucurie și o experiență autentică, este esențial să fie realizată cu grijă, respectând regulile, siguranța și valorile care o înconjoară, relatează alba24.ro.

Medicii veterinari reamintesc faptul că efectuarea analizelor pentru depistare trichinelozei este obligatorie.

Testul se face în cabinetele medicilor veterinari şi nu durează mai mult de trei minute.

Sacrificarea porcului de Crăciun. Recomandări: 

  • Asigurați-vă că sacrificarea porcului se face în conformitate cu legislația națională. În România, sacrificarea porcilor în gospodărie pentru consum propriu este permisă, dar trebuie notificată medicului veterinar local.
  • După sacrificare, solicitați medicului veterinar efectuarea examenului trichineloscopic pentru a evita riscul infestării cu Trichinella spiralis.
  • Sacrificarea ar trebui să se desfășoare într-un spațiu curat, ferit de praf, murdărie și de animalele de curte.
  • Pregătiți zona din timp, asigurându-vă că aveți acces la apă curentă și uneltele necesare pentru sacrificare și procesare.
  • Purtați echipament de protecție, precum mănuși și șorțuri rezistente, pentru a preveni accidentele și contaminarea cărnii.
  • Carnea și organele trebuie tranșate pe suprafețe curate și igienizate.
  • Depozitați carnea în condiții adecvate: la frigider pentru consum rapid sau la congelator pentru păstrare pe termen lung.
  • Nu consumați carne înainte de primirea rezultatelor examenului trichineloscopic.
  • Asigurați-vă că produsele obținute (cârnați, caltaboși, tobă etc.) sunt preparate și păstrate conform normelor de igienă.

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 19 decembrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 19 decembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 19 decembrie 2024:

Loto 6/49: 13, 25, 18, 39, 19, 41

Loto 5/40: 26, 18, 30, 7, 4, 14

Joker: 19, 24, 42, 8, 44 + 4

Noroc: 1 3 3 8 6 5 2

Publicitate

Noroc Plus: 0 6 4 3 0 2

Super Noroc: 7 6 7 2 0 3

Citeste mai mult

Economie

Vineri se DESCHIDE circulația pe Tronsonul 3 al Autostrăzii Moldovei A7. Ruta între Buzău și Focșani are o lungime de 36,1 km

Publicat

Publicitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că vineri se deschide circulația pe Tronsonul 3 al Autostrăzii Moldovei A7, pe ruta Buzău-Focșani, care are o lungime de 36,1 km.

Astfel, la finalul acestei săptămâni se va circula pe aproape întreaga de secțiune Buzău-Focșani a A7 (80 km).

De asemenea, Ministrul Grindeanu a mai adăgat că săptămâna viitoare se va deschide circulația pe încă 21 de km din A7, între Dumbrava și Mizil.

Astfel, până la finalul acestui an se va circula pe aproximativ 102 km ai A7, pe 5 dintre cele 13 loturi a căror construcție este finanțată prin PNRR.

“România va avea practic la finalul anului 2024 peste 1.270 km de drum de mare viteză (autostradă și drum expres).

Dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă a României reprezintă un pas vital pentru creșterea accelerată a performanțelor economice ale Moldovei în următorii ani”, a transmis Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending