Connect with us
Publicitate

Eveniment

13 DECEMBRIE – Ziua informării preventive

Publicat

Publicitate

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de „Marţi, 13” o zi cu ghinion, dar se întâmplă uneori să ne facem și singuri „ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați. De aceea, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 pică marţea, aceasta să fie dedicată informării preventive.

Cu acest prilej, mâine vor fi organizate acțiuni de informare și educare preventivă în locurile aglomerate din municipiul Botoșani, dar și în celelalte localități din județ, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care au primit materiale informative în vederea distribuirii acestora către cetățeni.

De asemenea, prin intermediul spoturilor video din cadrul campaniilor ”RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, ”Siguranța NU e un joc de noroc!”, ”Nu tremur la cutremur!”, ”Scăpări de gaze”, „Nu încărca butelia la stația GPL!” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” pompierii readuc în atenția botoșănenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență.

Publicitate

Informații suplimentare:

 

Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și cu sprijinul E-on România, fiecare zi de marți 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”.

Publicitate

În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează următoarele campanii de informare şi pregătire a populaţiei:

1. “AI GRIJĂ la cea mai mare grijă: SIGURANȚA copilului tău”

Campania a fost iniţiată în luna decembrie a anului 2020, având ca obiectiv conștientizarea adulților asupra importanței supravegherii copiilor și a respectării regulilor de siguranță în locuințe.

Publicitate

Clipuri video: https://www.youtube.com/watch?v=uIQn9NnTm0s

2. F.O.C. – “Flăcările Omoară Copii”

Campania a fost iniţiată în anul 2012, având ca obiectiv reducerea numărului de incendii la locuinţe și, implicit, a victimelor din rândul copiilor.

Clip video: https://youtu.be/6i_AqMJ_TSw?t=2

3. RISC. Proiectul I – „Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale!”

Campania a fost iniţiată în anul 2013 şi are ca obiectiv reducerea numărului de incendii și explozii generate de improvizații la instalațiile electrice și de gaze naturale la locuinţele cetățenilor.

Clip video: https://youtu.be/p7zGgElCYOU

4. Campania RISC. Proiectul II – „Siguranța nu e un joc de noroc!”

Campania a fost iniţiată în anul 2014 şi are ca scop reducerea numărului de incendii generate de coșurile de fum la locuinţele cetățenilor.

Clip video: https://youtu.be/ixUc6UmdzHY

5. Campania RISC. Proiectul III – „Siguranța NU e un joc de noroc!”

Campania a fost iniţiată în anul 2015 şi are ca obiectiv reducerea numărului de incendii generate de improvizații și de suprasolicitarea instalațiilor electrice la locuinţele cetățenilor.

Clip video: https://youtu.be/Q14728rKBAM

6. Campania RISC. Proiectul IV – „Mai bine previi, decât să nu fii!”

Campania a fost iniţiată în anul 2016 şi are ca obiectiv informarea preventivă a populației cu privire la montarea detectoarelor de incendiu în locuința proprie, în scopul reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe.

Clip video: https://youtu.be/zr5E3WqSQCk

7. Campania RISC. Proiectul V – „Scăpările de gaze”

Campania a fost iniţiată în anul 2018 şi are ca obiectiv informarea, conștientizarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația în care sesizează scăpări de gaze, în scopul reducerii numărului de victime și implicit a pagubelor materiale generate de scăpările de gaze.

Clip video: https://youtu.be/krX33sB8Qh8

8. Campania „Nu încărca butelia la stația GPL!”

Clip video: https://youtu.be/c8P6c0g1Cmk

9. Campania „Nu tremur la cutremur”

Campania a fost iniţiată în anul 2015 şi are ca obiectiv de bază informarea, conștientizare și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur de magnitudine ridicată.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

COD GALBEN de ceață și polei pentru judeţul Botoșani

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață și polei pentru judeţul Botoșani. Din această cauză, pe drumurile din județ se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Avertizarea este valabilă până la ora 09:00

În funcție și de condițiile locale, fenomenul va favoriza formarea ghețușului.

Publicitate

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, vă recomandăm:
▪️conduceți prudent;
▪️reduceți viteza;
▪️măriți distanța dintre autovehicule;
▪️evitați orice manevră riscantă;
▪️dacă sunteți pietoni, fiți atenți la drum pentru a nu aluneca!

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Publicitate

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Cătălin Silegeanu, Candidat AUR la Senatul României: „Reconstrucția României, prioritatea noastră”

Publicat

Publicitate

Într-o declarație recentă, Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte al AUR Botoșani și candidat la Senatul României, a subliniat importanța unei formule de guvernare care să includă partidul AUR. El a accentuat faptul că valorile și prioritățile partidului nu sunt negociabile, acestea fiind esențiale pentru reconstrucția țării.

„În perspectiva unei formule de guvernare din care va face parte și AUR, este necesar să amintesc că noi avem valori de la care nu ne abatem și un număr de priorități pentru România, așa cum reies din programul nostru de guvernare, care nu sunt negociabile, pentru că ele dau posibilitatea reconstrucției țării,” a declarat Silegeanu.

Printre prioritățile programului de guvernare, el a menționat investițiile masive în sănătate, infrastructură și educație, subliniind necesitatea ca județele României să acceseze programele guvernamentale și fondurile europene disponibile. Silegeanu a subliniat că dezvoltarea reală necesită sprijin autentic pentru investitori și tinerii antreprenori, precum și simplificarea birocrației prin crearea de ghiduri online pentru a economisi timp și resurse.

Publicitate

„Trebuie să susținem, promovăm și protejăm produsele românești pe plan național și internațional,” a adăugat el, subliniind importanța unui mediu profesional și prietenos pentru tinerii antreprenori.

Silegeanu a criticat dur politicienii care, de-a lungul a 35 de ani, au făcut promisiuni fără acoperire, acuzându-i că au dus țara într-o situație dificilă. „Cetățenii le-au arătat politicienilor că de fapt, Sistemul sunt chiar ei, politicienii,” a spus el, adăugând că este timpul ca aceștia să conștientizeze răul făcut și să se retragă.

„Suntem o echipă tânără care a ales să facă politică mânați de convingerea că lucrurile se pot schimba în bine, doar dacă rămânem uniți în crezul nostru,” a continuat Silegeanu, evidențiind valorile fundamentale ale partidului AUR: Familia, Națiunea, Credința și Libertatea.

Publicitate

Printre principalele priorități ale partidului AUR se numără recuperarea resurselor naturale, refacerea sistemului energetic și bancar național, dar și investiții în cercetare și educație. De asemenea, Silegeanu a pus accent pe necesitatea repatrierii forței de muncă, subliniind că România are nevoie de toți cetățenii săi pentru a construi o nouă Românie. CMF: 11240014

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou

Publicat

Publicitate

Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou (†766) a pătimit din porunca împăratului Constantin Copronim (741-775) pentru că a apărat cinstirea icoanelor. Născut în Constantinopol, în timpul împăratului Anastasie (713-715), s-a călugărit la vârsta de 16 ani la Mănăstirea Sfântului Auxentie, în apropierea Calcedonului.

Fiind deprins din familie cu viaţa aspră şi cu faptele bune, la 30 de ani a fost ales stareţ. De aici, împăratul Constantin Copronim l-a luat şi l-a închis în temnița Pretorion. Alături de alte câteva sute de creştini, Sfântul Ştefan a trăit în închisoare ca într-o adevărată mănăstire. Aflând ce se întâmplă, împăratul l-a supus la grele chinuri şi bătăi. Unul dintre ucigaşi, luând un lemn, l-a lovit atât de tare pe Sfântul Ştefan în cap, încât l-a despicat. Şi aşa şi-a dat cinstitul său suflet în mâinile Domnului.

Astăzi pomenim şi pe Sfântul Mucenic Irinarh din Sevastia, care a fost călău. În timpul persecuţiei lui Diocleţian, primind poruncă de la Maxim, dregătorul Sevastiei, să omoare şapte femei creştine, sufletul lui Irinarh s-a luminat cu dumnezeiescul har al lui Dumnezeu văzând curajul cu care acestea îl mărturiseau pe Hristos, dar şi minunile pe care le săvârşeau.

Publicitate

Pentru aceasta, mărturisind şi el cu mult curaj pe Hristos Iisus şi descoperind că este creştin, a fost aruncat într-un iezer adânc. Irinarh a ieşit de acolo nevătămat şi a fost aruncat imediat într-un cuptor încins. Însă flăcările nu l-au vătămat pe sfânt. De aceea, din porunca tiranului i s-a tăiat capul, primind astfel cununa muceniciei alături de preotul Acachie, cel care îl botezase.

Citeste mai mult

Eveniment

Deputatul Marius Budăi a explicat cum a eliminat pragul la pensii, de 9,4% din PIB, pus în PNRR de către PNL și USR. Au fost implicate și sindicatele europene

Publicat

Publicitate

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani Marius Budăi a explicat, într-un interviu la publicația centrală DC News, cum a reușit să elimine pragul asupra pensiilor de 9,4% din PIB, pe care l-au scris în PNRR cei de la PNL și USR care se aflau atunci la guvernare.

Social-democratul le-a arătat oficialilor europeni că nicio altă țară europeană nu a scris în Planul său pentru Redresare și Reziliență un prag raportat la PIB care să limiteze creșterea pensiilor din sistemul public. Mai mult, procentul de 9,4% din PIB scris în PNRR-ul României de către PNL și USR era cu mult sub media statelor membre ale Uniunii Europene (12,5%).

Mi-am luat această sarcină de a elimina acest prag și am apelat chiar și la sindicatele europene și la alți miniștri ai muncii din alte state. Am avut și sprijinul unui prieten al României care a fost comisar european pe muncă până acum, domnul Nicolas Schmit. În acel moment, între 12,5% și 13% era nivelul cu plata pensiilor din Uniunea Europeană. Și nu am înțeles de ce unii au considerat că seniorii noștri trebuie să fie mai săraci cu cel puțin 3% decât media Uniunii Europene. Și asta nu pentru un an, nu pentru doi, ci pentru 50 de ani. Pentru asta să-i întrebați pe colegii de la PNL și de la USR”, a relatat Marius Budăi.

Publicitate

 

https://www.facebook.com/share/v/18AcUFH6xv/?mibextid=WC7FNe

CMF11240017

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending