Connect with us
Publicitate

Actualitate

125 de copii din comuna Havârna au beneficiat de consultații medicale gratuite oferite de Caravana cu Medici

Publicat

La invitația primarului comunei Havârna Rodica Baltă și a consilierului județean Cristina Breșug, Caravana cu Medici a poposit la sfârșitul săptămânii la Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havârna, a anunțat astăzi PSD Botoșani într-un comunicat.

22 de specialiști – medici primari, medici rezidenți și studenți – au oferit consultații pediatrice gratuite unui număr de 125 de copii din Havârna care au constat în examen clinic, ecografie abdominală, consult oftalmologic și stomatologic. Pentru ca cei mici să nu se plictisească în sala de așteptare, mai mulți voluntari social-democrați au pregătit câteva ateliere care au antrenat copiii în diferite activități, cum ar fi pictura pe figurine din ipsos, puzzle, lecturi sau colorat.

„Ne bucurăm nespus că cei 22 de medici voluntari au acceptat invitația noastră la acest eveniment deosebit, gândit în jurul copiilor și le suntem recunoscători. În urma consultului de specialitate au rezultat și anumite situații care necesită investigații mai amănunțite, iar alături de doamna primar și de doamna director a școlii ne vom implica pentru a sprijini aceste cazuri. Împreună cu colegii mei deputați Alexandra Huțu și Dan Șlincu, am asigurat cazarea și masa cadrelor medicale, care vor primi tot suportul nostru și pe viitor, atunci când vor veni din nou în județul Botoșani. De asemenea, colegii mei din PSD Botoșani Lorena Covaliu, Mioara Jurgiu, Diana Haralamb, Mirela Fasolă, Galia Hrimiuc, Andrei Zambalic și Cezar Aniței și-au asumat rolul de voluntari, petrecând ziua în lumea copiilor. Mulțumesc doamnei primar Rodica Baltă și doamnei director Roberta Mihalciuc pentru parteneriatul minunat, precum și tuturor colegilor care s-au implicat”, a transmis consilierul județean Cristina Breșug.

Asociația Caravana cu Medici este fondată din 2014, de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa de educație medicală și mentalitatea nepreventivă a românilor, luând astfel decizia să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

De la o simplă idee s-a ajuns la peste 13.700 de pacienți consultați, aproximativ 1.700 de voluntari, peste 150 de caravane și în jur de 50.200 kilometri parcurși.

Pe parcursul anului trecut, Caravana cu Medici a stabilit un nou record personal prin derularea a 35 de caravane în 21 de județe din țară.

Iată și câteva imagini surprinse cu această ocazie:

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Lângă noi: Un bărbat din Suceava a rămas fără 9.000€, după ce i-a dat unui necunoscut toate datele de pe card

Publicat

Bărbatul a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, după ce a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit acestora, bărbatul din comuna Fântâna Mare a primit, în cursul zilei de marţi, un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 lei este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive, iar pentru anularea plăţii i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparţinut aparent unei unităţi bancare.

„Întrucât nu avea nicio tranzacţie realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar.

Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare şi codul CVV, precum şi ultimele şase cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informaţii pentru a putea bloca tranzacţia fictivă către agenţia de pariuri sportive. După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părţii vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro”, au precizat oficialii Poliţiei.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Citeste mai mult

Administratie

Primăria Bucecea: Anunț important despre un proiect care vizează dotarea școlilor din oraș

Publicat

Comunicat derulare proiect „Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Orasul Bucecea, Judetul Botosani”, cod F-PNRR-Dotari-2023-1986

Orasul Bucecea anunta finalizarea achizitiei pentru „APARATURA SALA SPORT”, din cadrul proiectului „Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Orasul Bucecea, Judetul Botosani”, cod F-PNRR-Dotari-2023-1986, proiect finantat de Uniunea Europeana – Urmatoarea Generatie UE, in cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare.

 

Proiectul este implementat de Orasul Bucecea, in calitate de beneficiar si se deruleaza in intervalul 13.09.2023 – 31.12.2024.

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea participarii la un proces educational de calitate, relevant, modern si inclusiv, prin modernizarea infrastructurii educationale existente si respectiv a dotarilor aferente. Se va obtine astfel un nivel superior de rezilienta si adaptabilitate a sistemului educational, care sa corespunda cu nevoile prezente si viitoare ale pietei muncii.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Imbunatatirea capacitatii institutiilor de invatamant din Orasul Bucecea de a furniza un serviciu educational inalt calitativ prin dotarea corespunzatoare cu echipamente/mobilier/etc;
  • Cresterea gradului de relevanta a procesului educational;
  • Asigurarea unui mediu educational care sa incurajeze participarea la educatie si sa reduca riscul de abandon scolar;
  • Asigurarea transformarii digitale a scolilor si adaptarea acestora la standardele comunitare prin realizarea dotarilor corespunzatoare cu echipamente digitale relevante;
  • Asigurarea unui mediu educational inclusiv si nediscriminatoriu prin dotarea cu echipamente/mobilier relevant

 

Proiectul vizeaza dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Orasului Bucecea, dupa cum urmeaza:

  • 1 laborator de informatica
  • 28 sali de clasa dotate cu echipamente digitale pentru organizarea invatarii in mediul virtual

 

  • 28 sali de clasa dotate cu mobilier si materiale didactice
  • 1 laborator stiinte (echipamente TIC)
  • 1 laborator stiinte (mobilier si materiale didactice)
  • 1 sala de sport
  • 1 cabinet scolar
  • 1 cabinet asistenta psihopedagogica
  • 1 atelier de practica

 

Grupul țintă, direct influentat de activitatile proiectului, este format din elevii si cadrele didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si unitatile conexe eligible de pe raza Orasului Bucecea.

 

In urma finalizarii achizitiei pentru „APARATURA SALA SPORT”, s-au achizitionat:

 

Nr.

crt.

Produs Cantitate/buc
1. Banda de alergat electrica in SPORTline Gardian G8(13970) 1
2. Aparat extensie piept SPORTMANN(SM5036) 1
3. Aparat multifunctional HMS Tytan 7(17-50-007) 1
4. Banca aerobic SPORTMANN(SM1021) 12
5. Bicicleta Indoor Cycling in SPORTline Agneto(20070) 2
6. Set presopunctura inSPORTline Alavea(16119-3) 10

 

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.033.926,58 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.709.182,00 lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de 324.744,58 lei.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeana – urmatoarea Generatie UE, in cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: Se circulă în condiții de iarnă în șapte județe din țară. Anunțul Infotrafic

Publicat

Centrul Infotrafic a transmis joi dimineaţă că se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare.

„Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheaţă sau polei. Măriţi distanţa de siguranţă între autovehicule şi evitaţi bruscarea comenzilor!”, recomandă reprezentanţii Infotrafic

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu într-o gospodărie din municipiul Botoșani. Cauza stabilită de pompieri

Publicat

Pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină în această dimineață pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din municipiul Botoșani.

La fața locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă, iar la sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la camera centralei și la acoperișul locuinței. Salvatorii au reușit să stingă flăcările în aproximativ o oră, limitând extinderea acestora la restul locuinței, dar și la gospodăria învecinată, aflată la mică distanță de focar. Au ars bunurile dintr-o anexă și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jarul căzut din soba pe materiale combustibile.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm să:

– asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană autorizată;

– nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– nu lăsați ușa sobei deschisă; – nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata apropiere a acestora;

– stingeți focul pe timpul nopții;

– nu lăsați copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire;

– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending