Connect with us
Publicitate

Actualitate

125 de copii din comuna Havârna au beneficiat de consultații medicale gratuite oferite de Caravana cu Medici

Publicat

Publicitate

La invitația primarului comunei Havârna Rodica Baltă și a consilierului județean Cristina Breșug, Caravana cu Medici a poposit la sfârșitul săptămânii la Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havârna, a anunțat astăzi PSD Botoșani într-un comunicat.

22 de specialiști – medici primari, medici rezidenți și studenți – au oferit consultații pediatrice gratuite unui număr de 125 de copii din Havârna care au constat în examen clinic, ecografie abdominală, consult oftalmologic și stomatologic. Pentru ca cei mici să nu se plictisească în sala de așteptare, mai mulți voluntari social-democrați au pregătit câteva ateliere care au antrenat copiii în diferite activități, cum ar fi pictura pe figurine din ipsos, puzzle, lecturi sau colorat.

„Ne bucurăm nespus că cei 22 de medici voluntari au acceptat invitația noastră la acest eveniment deosebit, gândit în jurul copiilor și le suntem recunoscători. În urma consultului de specialitate au rezultat și anumite situații care necesită investigații mai amănunțite, iar alături de doamna primar și de doamna director a școlii ne vom implica pentru a sprijini aceste cazuri. Împreună cu colegii mei deputați Alexandra Huțu și Dan Șlincu, am asigurat cazarea și masa cadrelor medicale, care vor primi tot suportul nostru și pe viitor, atunci când vor veni din nou în județul Botoșani. De asemenea, colegii mei din PSD Botoșani Lorena Covaliu, Mioara Jurgiu, Diana Haralamb, Mirela Fasolă, Galia Hrimiuc, Andrei Zambalic și Cezar Aniței și-au asumat rolul de voluntari, petrecând ziua în lumea copiilor. Mulțumesc doamnei primar Rodica Baltă și doamnei director Roberta Mihalciuc pentru parteneriatul minunat, precum și tuturor colegilor care s-au implicat”, a transmis consilierul județean Cristina Breșug.

Publicitate

Asociația Caravana cu Medici este fondată din 2014, de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa de educație medicală și mentalitatea nepreventivă a românilor, luând astfel decizia să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

De la o simplă idee s-a ajuns la peste 13.700 de pacienți consultați, aproximativ 1.700 de voluntari, peste 150 de caravane și în jur de 50.200 kilometri parcurși.

Pe parcursul anului trecut, Caravana cu Medici a stabilit un nou record personal prin derularea a 35 de caravane în 21 de județe din țară.

Publicitate

Iată și câteva imagini surprinse cu această ocazie:

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Protecția drepturilor de autor, în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Publicat

Publicitate

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul protecției drepturilor de autor și drepturilor conexe.

 

Publicitate

Astfel, în cadrul activitățior desfășurate au fost verificați șapte agenți economici, din municipiul Botoșani, prilej cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru comunicarea publică,(ambientală)  fără autorizarea sau consimțământul titularului de drepturi recunoscute de lege operelor ori produselor purtătoare de drepturi conexe.

 

Respectarea prevederilor legale, în privința drepturilor de autor, asigură recunoașterea și protecția acestora, contribuind la un mediu echitabil și legal, în care creatorii pot beneficia de promovare și valorificare a muncii lor.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona Săveni organizat de Şcoala Gimnazială „Teofil Vâlcu” din Hăneşti

Publicat

Publicitate

Joi, 25 aprilie 2024, Şcoala Gimnazială “Teofil Vâlcu” din Hăneşti a organizat un schimb de experienţă cu directorii de şcoli din zona  Săveni. Tema dezbătută a fost una de actualitate: “Siguranţa în şcoli – aspecte legislative”.

Discuţiile au fost coordonate de prof. Carmen-Maria Hriţac, responsabilul Cercului pedagogic al directorilor din zona Săveni. După ce  a prezentat un scurt istoric al învăţământului din comuna Hăneşti, prof. Marinela Vieriu, directorul şcolii gazdă,  a adus în faţa participanţilpor  aspecte privind siguranţa în mediul şcolar precum şi o serie de exemple de bună practică.  Concluzia  care s-a desprins a fost aceea că promovarea accentuată a măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei, a bullying-ului şi a ciberbullying-ului, trebuie să reprezinte o prioritate.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de Creație.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Au învățat de la profesioniști! Mai mulți elevi ai Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au terminat stagiul de pregătire

Publicat

Publicitate

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, au terminat azi primul lor stagiu de practică.
După opt săptămâni alături de jandarmi cu experiență, viitorii subofiţeri au acumulat cunoștințe și deprinderi noi în domeniul pazei și protecției instituționale, care le vor fi de folos la absolvirea școlii.
Pe timpul stagiului de practică, în afara activităților de formare profesională, au avut ocazia să participe la activitatea de împădurire desfasurată în zona Ocolului Silvic Trușești, la ecologizarea pădurii Rediu, dar și la manifestările festive prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.
Nu în ultimul rând, ei au participat, în perioada 16 -26 aprilie, la campania ,,Donează sânge! Salvează o viață!”, organizată în parteneriat cu Patriarhia Română, împreună cu alți 17 ofițeri și subofițeri care s-au alăturat în mod benevol campaniei, din dorința de a-și ajuta semenii aflați în suferință.
Pentru cei 8 elevi, dar și pentru alți 18 colegi împreună cu care au făcut practica la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, urmează vacanța de Paște, după care se vor întoarce la Fălticeni pentru continuarea cursurilor.
Tot astăzi, la sediul școlii militare din Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire a promoției anterioare, iar locul rămas liber va fi ocupat de candidații care vor promova examenele de admitere în sesiunea aprilie – iulie 2024, conform precizărilor din anunțul de recrutare: https://www.jandarmeriabotosani.ro/fisiere%20pdf/Anunturi%20RU%202024/Recrutare%20SMSJ/ANUNT%20PRIVIND%20RECRUTAREA%20CANDIDATILOR.pdf.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending