Connect with us
Publicitate

Actualitate

Profesorii riscă să nu primească 50% din creşterea salarială din noua lege a salarizării

Publicat

Profesorii ar putea să nu primească 50% din creşterea prevăzută în noua lege a salarizării, bani care ar urma să ajungă la cadrele didactice, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3 CNN.

În plus, nu avem rectificare bugetară. Este primul an din ultimii 20 de ani în care nu avem rectificare bugetară. Potrivit unor surse, această rectificare ar putea să fie în decembrie.

„Noi am avut mai multe întâlniri cu premierul, cu miniștrii de resort, cu dna. de la muncă, dna. Bucura Oprescu, cu ministrul nostru Ligia Deca, cu miniștri importanți pe aria aceasta a creșterilor precizate în ordonanța OUG 57.

Într-adevăr, nu avem legea salarizării gata, dar avem un proiect înaintat de Ministerul Educației și de cele trei federații din educație la Ministerul Muncii. Pe acela trebuie să-l luăm ca reper.

Nu trebuie să vă folosiți de surse, ne-a spus nouă, că legea salarizării nu va fi gata anul acesta”, a comentat Anton Hadăr, șeful sindicatului care se ocupă de învățământul universitar, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Administratie

Primăria comunei Mihai Eminescu a anunțat că a început pregătirea activităților specifice sezonului rece

Publicat

Primaria comunei Mihai Eminescu va anunta ca in baza Reglementarii tehnice “Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice”, indicativ AND 525-2013, elaborată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. din 17.06.2013,  incepand cu data de 16.11.2023 Unitatea Administrativ Teritoriala a inceput pregatirea activitatilor specifice sezonului rece.

Asadar, toti locuitorii comunei sunt rugati sa nu obstructioneze drumurile publice cu diverse materiale (lemne, materiale de constructii, resturi vegetale, etc) sau cu utilaje ori autovehicule.

In conformitate cu art.12 pct. 12 din Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr. 165/27.09.2022, ocuparea sau parcarea pe domeniul public (drumuri) a autovehiculelor de orice fel, care impiedica procesul de deszapezire in sezonul rece (15 noiembrie – 15 martie) se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.000 lei – 2.000 lei pentru persoanele fizice si 1.500 lei – 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Parcarea se va face in curtile sau garajele proprietarilor acestora.

Strazile pe care vor fi parcate autovehicule, nu vor fi deszapezite, iar proprietarii autovehiculelor vor fi sanctionati cu amenda conform regulamentului sus-mentionat.

Primaria comunei Mihai Eminescu va reaminteste ca Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 165/27.09.2023 il puteti gasi pe site-ul oficial al Primariei – http://comunamihaieminescu.ro/.

Citeste mai mult

Eveniment

România mai are de primit vaccinuri anti-COVID. Rafila: Noi nu mai vrem să luăm

Publicat

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 6 decembrie, că angajamentele contractuale asumate de România în 2021 sunt în vigoare, dar și-a exprimat speranța că se vor purta negocieri cu producătorii de vaccinuri anti-COVID, pentru că nu mai este nevoie de aceste doze comandate și plătite.

El a fost întrebat despre noua tranşă de vaccinuri anti-COVID de la Moderna, care a fost plătită din 2021, dacă este ultima şi dacă se ştie când va sosi. „Urmează în perioada imediat următoare să ajungă aceste doze, dar sigur că obligaţiile contractuale pe care şi le-a asumat România în prima jumătate anului 2021, ele decurg în continuare. Sper să ajungem la o soluţie negociată cu producătorii care revendică, până la urmă, îndeplinirea acelor contracte, dar lucrurile astea o să le vedem în timp”, a spus Rafila într-o conferință de presă, potrivit news.ro.

„Noi facem tot ceea ce este posibil, nu are rost să comandăm, chiar dacă a existat angajamentul acela guvernamental din anul 2021, să comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite”, a adăugat el. Întrebat dacă se poate modifica acest contract, Alexandru Rafila a spus: „Nu se poate modifica decât cu acordul ambelor părţi. Noi nu mai vrem să luăm vaccinuri, dar după cum ştiţi există două părţi semnatare a unui contract şi până acum nu avem acordul decât în cazul unuia dintre cei patru producători”. România a primit dozele în baza contractului UE România a primit dozele de vaccin, potrivit contractului semnat de Ursula von der Leyen cu toată Uniunea Europeană. În ianuarie 2021, președinta Comisiei Europene a anunțat că cele 27 de țări membre ale UE, inclusiv România, nu pot negocia separat contractele de achiziție a vaccinurilor.

„Singurul cadru în care negociem este în 27. Facem asta împreună şi, pe acest fundament de obligativitate juridică, niciun stat membru nu are permisiunea de a negocia în paralel sau de a avea un contract în paralel”, a afirmat atunci von der Leyen.

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Un bărbat din Suceava a rămas fără 9.000€, după ce i-a dat unui necunoscut toate datele de pe card

Publicat

Bărbatul a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, după ce a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit acestora, bărbatul din comuna Fântâna Mare a primit, în cursul zilei de marţi, un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 lei este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive, iar pentru anularea plăţii i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparţinut aparent unei unităţi bancare.

„Întrucât nu avea nicio tranzacţie realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar.

Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare şi codul CVV, precum şi ultimele şase cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informaţii pentru a putea bloca tranzacţia fictivă către agenţia de pariuri sportive. După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părţii vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro”, au precizat oficialii Poliţiei.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Citeste mai mult

Administratie

Primăria Bucecea: Anunț important despre un proiect care vizează dotarea școlilor din oraș

Publicat

Comunicat derulare proiect „Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Orasul Bucecea, Judetul Botosani”, cod F-PNRR-Dotari-2023-1986

Orasul Bucecea anunta finalizarea achizitiei pentru „APARATURA SALA SPORT”, din cadrul proiectului „Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Orasul Bucecea, Judetul Botosani”, cod F-PNRR-Dotari-2023-1986, proiect finantat de Uniunea Europeana – Urmatoarea Generatie UE, in cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare.

 

Proiectul este implementat de Orasul Bucecea, in calitate de beneficiar si se deruleaza in intervalul 13.09.2023 – 31.12.2024.

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea participarii la un proces educational de calitate, relevant, modern si inclusiv, prin modernizarea infrastructurii educationale existente si respectiv a dotarilor aferente. Se va obtine astfel un nivel superior de rezilienta si adaptabilitate a sistemului educational, care sa corespunda cu nevoile prezente si viitoare ale pietei muncii.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • Imbunatatirea capacitatii institutiilor de invatamant din Orasul Bucecea de a furniza un serviciu educational inalt calitativ prin dotarea corespunzatoare cu echipamente/mobilier/etc;
 • Cresterea gradului de relevanta a procesului educational;
 • Asigurarea unui mediu educational care sa incurajeze participarea la educatie si sa reduca riscul de abandon scolar;
 • Asigurarea transformarii digitale a scolilor si adaptarea acestora la standardele comunitare prin realizarea dotarilor corespunzatoare cu echipamente digitale relevante;
 • Asigurarea unui mediu educational inclusiv si nediscriminatoriu prin dotarea cu echipamente/mobilier relevant

 

Proiectul vizeaza dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Orasului Bucecea, dupa cum urmeaza:

 • 1 laborator de informatica
 • 28 sali de clasa dotate cu echipamente digitale pentru organizarea invatarii in mediul virtual

 

 • 28 sali de clasa dotate cu mobilier si materiale didactice
 • 1 laborator stiinte (echipamente TIC)
 • 1 laborator stiinte (mobilier si materiale didactice)
 • 1 sala de sport
 • 1 cabinet scolar
 • 1 cabinet asistenta psihopedagogica
 • 1 atelier de practica

 

Grupul țintă, direct influentat de activitatile proiectului, este format din elevii si cadrele didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si unitatile conexe eligible de pe raza Orasului Bucecea.

 

In urma finalizarii achizitiei pentru „APARATURA SALA SPORT”, s-au achizitionat:

 

Nr.

crt.

Produs Cantitate/buc
1. Banda de alergat electrica in SPORTline Gardian G8(13970) 1
2. Aparat extensie piept SPORTMANN(SM5036) 1
3. Aparat multifunctional HMS Tytan 7(17-50-007) 1
4. Banca aerobic SPORTMANN(SM1021) 12
5. Bicicleta Indoor Cycling in SPORTline Agneto(20070) 2
6. Set presopunctura inSPORTline Alavea(16119-3) 10

 

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.033.926,58 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.709.182,00 lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de 324.744,58 lei.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeana – urmatoarea Generatie UE, in cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending