Connect with us
Publicitate

Administratie

Începe renovarea clădirii fostei grădinițe și a clădirii Consiliului local Brăești. 332.735 euro de la UE prin PNRR

Publicat

Publicitate

Liderii administrației publice locale de la Brăești au anunțat că au reușit în aceste zile să acceseze fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de 1.597.128 lei, o sumă echivalentă cu aproximativ 332.735 euro.

Primarul comunei Brăești, Adrian Nistor, a anunțat că la de 8.02.2023 a semnat contractele de finanțare pe componența C10 a programului PNRR, program prin care Uniunea Europeană finanțează acum proiectele administrației publice locale din România

Primul din cele două proiecte se referă la renovare energetică moderată a clădirii grădiniței Brăești, comuna Brăești, Jud Botoșani, proiectul fiind în valoare de 713.974 lei, și care se referă la reabilitarea fostei grădinițe.

Al doilea proiect pentru care liderii administrație publice locale au semnat contractul se referă  la renovarea energetică moderată a clădirii Consiliului local Brăești, pentru care valoarea din contractul de finanțare este de 883.154 lei.

“La aceste două proiecte se adaugă și două stații de încărcare pentru autovehicule electrice de tip plug-in. Proiectele se vor demara cât mai curând posibil, după finalizarea tuturor documentelor necesare”, a explicat primarul comunei Brăești, Adrian Nistor, într-un anunț public.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

MAE: Atenţionare de călătorie! Se anunță grevă în Grecia

Publicat

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Federaţia Maritimă Panelenă a anunţat organizarea unei greve de 48 de ore, marţi şi miercuri, astfel că feriboturile şi celelalte nave de transport pasageri vor rămâne andocate în porturile greceşti.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi http://salonic.mae.ro.

Totodată, cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa aplicaţia digitală “mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă şi în limba română pe pagina de Internet: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Elevii Liceului „Regina Maria” Dorohoi au făcut căsuțe pentru păsări și au învățat ce înseamnă colectarea selectivă

Publicat

Publicitate
Elevii clasei a IX-a C ai Liceului „Regina Maria” Dorohoi în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 21.10 2024, activități în cadrul Proiectului „Săptămâna Verde! Facem pământul să zâmbească!” sub îndrumarea dirigintei prof. Mariana Sandu.
Activitatea s-a desfășurat începând cu ora 9:00 în incinta Primăriei și în parcurile din jurul acesteia, ocazie cu care elevii au fost informați cu privire la colectarea selectivă, au realizat căsuțe pentru păsări care au fost montate în copaci și au colectat gunoaiele, efectuând astfel o campanie de ecologizare.
Având în vedere interesul acordat de elevi cu prilejul activităților, aceștia având ca Motto: „Verdele este mai multe decât o culoare, este un mod de viață!”, precizăm faptul că Primăria Municipiului Dorohoi va susține mereu astfel de acțiuni de educare și responsabilizare în ceea ce privește grija față de mediul înconjurător.

Citeste mai mult

Eveniment

Important pentru fermieri! APIA anunță că au intrat banii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează fermierii că s-a efectuat plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, acordat în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru cererile aferente trimestrului II 2024.

Suma plătită de APIA CJ Botoșani este de 6.306.309,00 lei și se acordă pentru un număr de 433 de beneficiari care au depus cereri pentru sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, după cum urmează:

 

Sector Cantitate de motorină (litri) Suma plătită (lei)
Vegetal 3.457.400,00 6.036.502,00
Zootehnic 136.593,00 238.481,00
Imbunătățiri funciare 17.940,00 31.326,00

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Trei cetăţeni indieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat peste râul Prut, au fost prinși de polițiști

Publicat

Publicitate

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile de frontieră din R. Moldova, au identificat, trei cetățeni care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat peste râul Prut și se îndreptau către interiorul teritoriului național.

Imediat, un echipaj din cadrul sectorului a reținut persoanele, iar în urma verificărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că aceștia sunt cetățeni indieni, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unor cetățeni romani.
Cercetările sunt în curs de desfășurare, în vederea stabilirii întregii arii infracționale, iar cei trei cetățeni indieni au fost preluați de către autoritățile moldovene în baza acordului de readmisie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending