Connect with us
Publicitate

Eveniment

FC Botoşani – Sepsi OSK. Bilete pentru play-off

Publicat

FC Botoşani – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, luni, 24 ianuarie – ora 17.30, informează lpf.ro.

21 noiembrie 2021, FCSB – FC Botoşani 3-1 a fost singura înfrângere suferită de moldoveni în ultimele șapte etape, interval în care au mai înregistrat două succese şi patru rezultate de egalitate.

Covăsnenii nu au mai pierdut în campionat din 25 octombrie 2021, CFR Cluj – Sepsi OSK 2-0. Au urmat patru victorii şi patru remize.

FC Botoşani a înscris cel puţin un gol în 16 dintre cele 21 de partide disputate în ediţia curentă.

Nouă dintre cele 21 de goluri marcate de Sepsi OSK au avut la bază o fază fixă.

FC Botoşani şi Sepsi OSK s-au mai întâlnit de 13 ori în principala competiţie internă, de șase ori s-au impus moldovenii, de două ori au câştigat covăsnenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 28 iulie 2017, FC Botoşani  -Sepsi 5-1, goluri marcate de Andrei Miron, Laurenţiu Buş – dublă, Mihai Roman I, Lorand Fulop, respectiv Patrick Petre.

Întâiul rezultat de egalitate s-a consemnat pe 23 aprilie 2018, FC Botoşani – Sepsi OSK 2-2 (Plămadă, Tincu / Petrovikj, Simonovski).

Singurul succes din contul covăsnenilor pe terenul gazdelor din această rundă: 15 martie 2021, FC Botoşani – Sepsi OSK 1-2.

Cea mai recentă confruntare directă: 29 august 2021, Sepsi OSK – FC Botoşani 1-1, marcatori Andres Dumitrescu, respectiv Andrei Chindriş.

16 dintre cei 27 de jucători utilizaţi de Marius Croitoru în acest sezon sunt străini. De partea cealaltă, Sepsi OSK s-a bazat pe 26 de fotbalişti, 13 dintre ei fiind autohtoni.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

foto: lpf.ro

Sursa: lpf.ro

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Una dintre cele mai mici parohii din județul Botoșani va avea un nou preot

Publicat

Începutul primăverii calendaristice aduce bucurie în sufletele enoriașilor dintr-o parohie botoșăneană care ca avea un nou preot. În cadrul Sfintei Liturghii, noul păstor duhovnicesc va fi hirotonit de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.

Sâmbătă, 2 martie, în Parohia Unguroaia din Protopopiatul Botoşani, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul va sluji Sfânta Liturghie, în cadrul căreia îl va hirotoni preot pe diaconul Ovidiu Lungu care va fi numit paroh al acestei comunităţi.

În Parohia Unguroaia sunt 18 familii ortodoxe și 36 de familii de penticostali, cu o situație materială precară.

Satul Unguroaia face parte din comuna Cristești și este situat la o distanță de 5 km de centrul comunei și la 23 km de municipiul Botoșani.

Accesul în sat se face pe un drum pietruit care  se ramifică din drumul ce leagă centrul comunei de satul Oneaga. Pe vreme ploioasă, drumul  pune probleme serioase șoferilor.

În sat există o școală cu clasele I-IV și un punct sanitar. Nu există magazin sau vreo altă unitate comercială, iar mijloacele de transport public nu circulă prin sat, ci pe drumul comunal Cristești – Oneaga.

Bătrânii din comuna Cristești spun că satul Unguroaia datează de la înființarea comunei și nu a avut biserică niciodată, fiind filie a Parohiei ”Sf. Ilie” Cristești până în anul 1990.

Datorită programului inițiat de IPS. Mitropolit Daniel, ca nici un sat din Mitropolia Moldovei să nu fie fără biserică și cu sprijinul PS. Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, în anul 1999, s-a ridicat un paraclis cu hramul ”Sf. Arhangheli”,  în vecinătatea școlii care funcționa atunci.

În anii care au urmat, oamenii care locuiau în vecinătatea paraclisului fie s-au mutat, fie au decedat, iar casele au fost demolate rămânând o singură casă folosită de ciobanii din zonă. Școala a fost dezafectată, o școală nouă construindu-se în zona populată a satului. Astfel paraclisul a rămas izolat, în afara satului.

La inițiativa IPS. Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în anul 2011 s-au început demersurile pentru construirea unei biserici în intravilanul satului Unguroia. Terenul pentru noua biserică a fost donat de către dl. Aciobăniței Ioan, dna. Aceobăniței Maria și dna. Cocriș Elena. Proiectul și documentațiile tehnice au fost întocmite de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Sectorul de Patrimoniu și Construcții Bisericești, iar autorizațiile și avizele necesare au fost obținute prin efortul Protopopiatului Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Arafat: 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi montate în locuințele românilor. Botoșani nu este pe listă

Publicat

Raed Arafat, a anunțat începerea unei campanii naționale de siguranță, menită să crească nivelul de protecție al cetățenilor în fața riscurilor de incendiu și intoxicare cu monoxid de carbon. În cadrul acestei inițiative, vor fi montate gratuit 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în locuințele din România, cu sprijinul partenerilor E.ON și Delgaz Grid.

Detectoarele vor fi montate de angajați ai ISU, cu acordul proprietarilor.

„În fiecare judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autorităţile publice locale vor alege în 10 şi 15 localităţi. În cele 10 – 15 localităţi urmează ulterior să se discute cu cetăţenii şi cetăţenii doritori, nu este obligatoriu, să se instaleze la ei astfel de detectoare, pot obţine un detector de fum şi eventual de monoxid de carbon, aici depinde de evaluarea nevoilor”, a explicat Arafat.

Campania “Detector pentru viață”, este programată să înceapă în săptămâna dedicată Protecției Civile. Vor fi organizate diverse activități educative, inclusiv cursuri de prim-ajutor și zile cu porțile deschise la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Cine sunt românii care vor primi gratuit detectoare de fum și monoxid de carbon
Raed Arafat a subliniat că prioritatea va fi acordată locuințelor mai vechi, celor în care locuiesc persoane vulnerabile – bătrâni, persoane cu dizabilități sau familii cu mulți copii. Au fost alese mai multe județe cu comunități sărace, din toate regiunile țării, pe baza datelor statistice furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acestea sunt Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

Citeste mai mult

Eveniment

„Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească”, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi

Publicat

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi organizează ediţia a doua a Simpozionului–Concurs Județean „Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească”. Invitați vor fi reprezentanți ai Centrului Eparhial Iași din cadrul Sectorului Învățământ, pr. prof. Liviu Botezatu, Inspector disciplina religie, și alți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, pr. prof. Ionuț-Ștefan Apetrei, protoiereu al Protopopiatului Dorohoi, absolvenți ai seminarului, directori și cadre didactice. 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate referate care țin cont și de temele propuse în programul cadru stabilit de Sfântul Sinod pentru anul 2024 dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor, creații literare (poezie și eseu), cu tematica „Oameni de cultură din Țara de Sus: Mihai Eminescu, George Enescu, Ștefan Luchian, Nicolae Iorga ș.a.”.

Deasemenea, vor fi expuse portrete ale unor oameni de cultură din Țara de Sus şi va avea loc o lansare carte – „Preoția voastră să o pomenească Domnul Dumnezeu în Împărăția Sa” – de pr. Marius Onofrei. Organizatorii îşi propun să transmită prin acest eveniment cunoașterea și recunoașterea valorii personalităților marcante ale spiritualității și culturii din Țara de sus, care pot deveni inspirație şi teme de reflecție pentru tineri. Trecutul, atât de bogat și valoros spiritual și cultural deopotrivă, obligă atât actuala, cât și viitoarele generații la a căuta bunătatea, frumosul, valoarea, inovația, descoperindu-se pe sine, dar și unii pe alții într-o lumină a creștinismului trăit, nu doar scris.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Olimpiada Națională de Lingvistică „Marcus”, etapa județeană

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a organizat astăzi etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Lingvistică „Solomon Marcus” la Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani.

Competiția se adresează elevilor capabili de performanță, din clasele V-XII, provocați să rezolve probleme inedite, bazate pe „logică, analogie și conexiuni culturale”, într-o „abordare transdisciplinară a comunicării lingvistice și culturale”, conform regulamentului specific.

La secțiunea Exercițiu A (clasele V-VI) și Exercițiu B (clasele VII-VIII) elevii au avut de rezolvat două probleme în 3 ore, iar la secțiunea Performanță (clasele IX-XII) trei probleme în 4 ore.

Inspectorul Școlar General, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC a declarat că „lucrările care obțin la evaluarea județeană primele zece punctaje la fiecare dintre cele trei secțiuni, secretizate și scanate, sunt trimise către Comisia centrală, iar rezultatele inițiale vor fi afișate cel mai devreme în termen de 10 zile de la data trimiterii.”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending