Connect with us
Publicitate

Administratie

Directorul ITM Botoșani, schimbat din funcție

Publicat

Leo Kohut, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani (ITM), a fost schimbat din funcție începând de astăzi, marți, 18.01.2022.

Decizia, care a ajuns de la începutul săptămânii, l-a luat prin surprindere pe Leo Kohuț, dar și pe ceilalți funcșionari ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani.

Leo Kohut deținea această funcție cu delegație după ce timp de mai mulți ani Ministerul Muncii și Protecției Sociale a amânat scoaterea postului la concurs.

Noul director este Daniela Lozneanu, numit tot cu delegație, este fostul subprefect al județului Botoșani, membru PSD, un apropiat al ministrului Muncii, Marius Constantin Budăi, care a luat această decizie.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Tineri din Dorohoi, prinși cu drogurile sub preș! Cum i-au „mirosit” polițiștii

Publicat

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate.

 

În interiorul autoturismului, în calitate de pasageri se aflau două persoane, de 21 și 38 de ani, ambii din aceeași localitate.

 

Întrucât aceștia aveau un comportament suspect, a fost efectuat controlul autoturismului, iar în interior, sub preșul din fața banchetei din spate, au fost identificate două plicuri din material plastic ce conțineau o substanță albă, sub formă de pulbere, susceptibilă a fi droguri.

 

În cauză cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate.

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Citeste mai mult

Eveniment

Cătălin Silegeanu: 16 aprilie 2024 – Lansarea proiectului inovator de la Hidroplasto

Publicat

Instalare dispozitive pentru tratarea rosturilor de dilatație pe un nou pod destinat pietonilor și cicliștilor peste fluviul Olt, care va conecta pistele pentru biciclete de pe străzile Nicolae Iorga și Lt. Paius David din orașul Sfântu Gheorghe, a demarat astăzi, 16 aprilie 2024, sub egida companiei Hidroplasto. În cadrul acestei inițiative, echipa a început implementarea tehnologiilor avansate pentru gestionarea rosturilor de dilatație ale podului.

Aceste rosturi de dilatație sunt cruciale pentru absorbția impacturilor externe asupra structurii. Produsele concepute de Hidroplasto sunt optimizate pentru a face față deplasărilor longitudinale între 30 și 550 mm, fiind capabile să atenueze mișcările induse de fluctuațiile termice, precum și de încărcăturile traficului, contribuind la deformarea și contracția structurale. Datorită sistemului de drenare și barierei contra vaporilor, aceste rosturi asigură și o etanșeitate eficientă.

 

Hidroplasto se angajează să asigure standardele cele mai înalte de calitate și durabilitate pentru componentele instalate, portofoliul său fiind alcătuit din sute de proiecte finalizate cu succes. Inovația, expertiza, entuziasmul și angajamentul constituie fundamentul acestor realizări impresionante, incluzând certificarea CE, precum și omologările necesare pentru dispozitivele lor. Compania este mândră să fie unicul producător din România care extinde garanția la 15 ani pentru dispozitivele proiectate și create în Botoșani. Angajamentul lor pentru sustenabilitate se reflectă și în furnizarea de soluții de durată pentru infrastructura națională, cum ar fi autostrăzi. Hidroplasto susține inițiativele locale și promovează producția autohtonă, dezvoltând soluții și produse pentru o infrastructură rutieră durabilă. Până acum, constructorii erau nevoiți să importe dispozitive de acoperire pentru rosturi de dilatație de la structuri mari, dar acum pot opta pentru un furnizor local care pune accent pe calitate și susține industria internă.

 

Unitatea de producție din Botoșani oferă o varietate de produse, incluzând accesorii pentru beton, distanțiere, sisteme de etanșare și hidroizolație a betonului, atât pentru interior cât și pentru exterior, toate certificată în România. De asemenea, compania produce profile extensibile, profile tip Kab pentru construcții complexe, profile de dilatație pentru diverse structuri și suporturi din neopren. Hidroplasto se distinge și ca cel mai important reciclator de PVC din țară, oferind PVC măcinat, regranulat și micronizat.

Cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați, situată în Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, și extinsă recent cu încă 3.500 de metri pătrați, fabrica investește continuu în echipamente, tehnologie, spații de producție și dezvoltarea profesională a angajaților, pentru a aduce o revoluție în standardele din sector. Informații suplimentare despre Hidroplasto pot fi găsite pe website-ul companiei, www.hidroplasto.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

Publicat

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilor județene au fost modernizate sau reabilitate, începând cu anul 2021.

Un județ cu o infrastructură rutieră precară nu poate emite pretenții de dezvoltare, motiv pentru care, împreună cu echipa PSD și cea de la Consiliul Județean, am conturat un program de modernizare a drumurilor județene de care ne-am ținut cu strictețe. Astfel, în cei trei ani și jumătate de mandat s-au modernizat și reabilitat 210 kilometri de drum județean. Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est a țării care a finalizat Drumul Strategic și a atras toți banii europeni. De asemenea, am asfaltat sectorul Prăjeni – Plugari, care asigură o alternativă mai rapidă drumului național spre Iași. Am modernizat Drumul «Mănăstirilor» și toate celelalte sectoare finanțate prin PNDL 2”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani, care este convinsă că senatorul Lucian Trufin este candidatul cel mai potrivit pentru a continua programul de modernizare a drumurilor județene.

În prezent, se lucrează la modernizarea celor cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au obținut finanțări prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Împreună cu doamna președinte Doina Federovici am văzut care este stadiul lucrărilor pe șantierele din județ. Voi continua programul de modernizare conturat de dumneaei și echipa pe care a condus-o. Sunt convins că, împreună, vom găsi soluții de finanțare și pentru celelalte sectoare de drum din județ care necesită lucrări de modernizare sau reabilitare. Voi munci zi de zi, așa cum am făcut-o din postura de primar și de senator, și voi colabora cu toți primarii, indiferent de culoarea politică a acestora. Cu o experiență de 12 ani la nivel local și de 8 ani la nivel legislativ, știu bine ce înseamnă administrația locală. Știu cum se scrie un proiect pentru a obține fonduri europene, cum să gestionez programele locale și naționale pentru asfaltarea drumurilor. Doar împreună cu botoșănenii putem să continuăm proiectele pentru județul nostru!”, a declarat senatorul social-democrat Lucian Trufin, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Doina Federovici a mai subliniat faptul că echipa PSD este garantul modernizării și dezvoltării județului și de aceea este nevoie de continuitate atât la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Botoșani, cât și în ceea ce privește reprezentanții județului Botoșani în Parlament: „Sunt convinsă că tandemul Lucian Trufin, președinte al CJ Botoșani, și Cosmin Andrei, primar al Municipiului Botoșani, este cea mai bună soluție pentru continuarea procesului de dezvoltare. Împreună cu echipele de consilieri PSD, vor reuși să implementeze toate proiectele începute în acest mandat, să continue ritmul susținut de atragere a fondurilor europene și să gândească noi proiecte pentru botoșăneni”.

În acest mandat, sub administrația PSD, în județul Botoșani a avut loc cel mai amplu proces de modernizare a drumurilor județene din ultimii 30 de ani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending