Connect with us
Publicitate

Eveniment

(P) Cum va arăta programul pentru combaterea violenței în școli, anunțat de primarul Cosmin Andrei

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat programul pentru combaterea violenței în rândul elevilor prin organizarea de activități în toate școlile din oraș și prin implicarea directă a primăriei în prevenția și reducerea acestui fenomen.

Mulți părinți mi-au spus că sunt îngrijorați de creșterea fenomenului de bullying și că își doresc un sprijin din partea autorităților. Așa a apărut această inițiativă. Primăria va realiza activități regulate în școli, în coordonarea unor consilieri școlari și psihologi, care să le prezinte elevilor modalitățile non-violente de rezolvare a conflictelor și manifestarea respectului reciproc dintre copii. De asemenea, Primăria va finanța realizarea unei platforme online pe care să o pună la dispoziția unităților școlare și unde elevii să poată raporta anonim actele de violență sau de bullying, inclusiv pentru a semnala intervenția imediată din partea personalului școlar”, a explicat primarul.

Primarul Cosmin Andrei a precizat că acest program trebuie să se desfășoare în colaborare cu părinții elevilor, care vor primi de asemenea, informații utile despre cum îi pot proteja pe copii de acest fenomen.

Publicitate

Este foarte important ca în aceste activități de prevenție și combatere a violenței să implicăm direct profesorii, elevii și părinții acestora. De aceea prin comsilierii locali vom solicita în consiliile de administrație ale școlilor asigurarea prezenței permanente, prin rotație, a personalului școlar pe holurile sau în curtea școlii în timpul pauzelor dintre orele de curs, pentru a preveni actele de violență. La fel și atribuirea unor responsabilități elevilor din clasele superioare în prevenirea actelor de bullying din partea altor elevi. Totodată, Primăria va organiza periodic ateliere anti-violență în școli și analize pe baza unor chestionare anonime, aplicate în fiecare clasă, pe tema violenței, pentru evaluarea situației și pentru a propune intervenții în cazurile de risc”, a transmis primarul.

Cosmin Andrei a subliniat că este importantă o majoritate politică social-democrată și în Consiliul Local al Municipiului Botoșani în mandatul 2024-2028 pentru a putea pune în aplicare Programul „STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI”.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani. Proiect european câștigat de Cosmin Andrei

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență, urmează să înceapă programul pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a fiecărei unități de învățământ din oraș.

În actualul mandat am început programul pentru reabilitarea școlilor din municipiul Botoșani, care va continua până la modernizarea fiecărei unități de învățământ. Al doilea program pentru care am obținut finanțare europeană este cel pentru echiparea tuturor unităților școlare cu materiale didactice noi, inclusiv echipamente pentru digitalizarea claselor care să fie folosite de profesorii și elevii botoșăneni. În același timp în acest mandat am reușit să deschid și să dotez două noi cabinete medicale stomatologice școlare, unde copiii pot beneficia de consultații și tratamente de specialitate în mod gratuit la Liceul Alexandru cel bun și la Școala Nr. 13. Acest program îl voi continua și în următorul mandat”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Cele două proiecte, de reabilitare și dotare a școlilor din municipiul Botoșani fac parte din Programul „EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE” lansat în 2020 de primarul Cosmin Andrei.

Publicitate

M-am ținut de cuvânt și împreună cu echipa de la Primăria Botoșani am reușit să atragem toate fondurile europene disponibile pentru modernizarea unităților de învățământ din orașul nostru. Odată cu finalizarea programului de reabilitare a fiecărei școli, va începe programul pentru dotarea fiecărei unități școlare, astfel încât elevii și profesorii noștri să beneficieze de cele mai moderne condiții de lucru la clase. Sunt părinte și știu cât de important este ca toți copiii să poată învăța în școli noi și să beneficieze de laboratoare, calculatoare și echipamente digitale cât mai performante care să le ofere competențele adaptate la realitățile actuale de pe piața muncii”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Programul european câștigat de administrația Cosmin Andrei pentru școlile din municipiul Botoșani constă în asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare, laboratoarele și atelierele școlare și dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților școlare.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Amplu exercițiu organizat la Botoșani. Polițiști din trupele SAS din nouă județe și Republica Moldova vin la „BLUE GUARDIANS”

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a anunțat astăzi că în perioada 20-24 mai 2024 va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unităților de poliție de pe flancul nord-estic al României.

Acesta este organizat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, de la nivelul județelor Botoșani, Suceava, Maramureș, Iași, Vaslui, Galați, Tulcea, Bacău, București și din Republica Moldova.

Scopul exercițiului este de a realiza schimbul de experiență și bune practici între structurile de intervenție și acțiuni speciale române și cele din Republica Moldova, în vederea cunoașterii și înțelegerii diferitelor tipuri de amenințare,  elaborării strategiilor de combatere și neutralizare a acestora, precum și reziliența structurilor implicate.

Publicitate

“Activitățile se vor desfășura în Tabara Air Soft ”Codrii de Aramă”, Botoșani și Poligonul militar Copălău și vor consta în pregătire tactică, tragere cu toate categoriile de armament, iar la finanul activităților, vineri, 24 mai a.c., un exercițiu tactic realizat în baza unui scenariu stabilit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Economie

România, printre cele mai mari PREȚURI la energie electrică din Europa. Mai mari ca în Scandinavia, unde salariul este 5000 euro

Publicat

Publicitate

De câteva zile, prețurile din țara noastră sunt mult mai mari decât țările dezvoltare din Vest și de peste 10 ori mai mari, spre exemplu, decât cel din Scandinavia, unde salariul este în jur de 5000 de euro lunar. România are printre cele mai mari prețuri la electricitate din Europa, relatează alba24.ro.

Informația a fost publicată de Economedia, care citează date furnizate de Euenergy.live. Vineri, prețul mediu de piață al electricității din România era de 96 de euro/MWh.

Sâmbătă, scăzuse la 77 de euro / MWh, dar se păstra la valori mult mai ridicate decât Suedia, de exemplu, care avea un maxim de 5,70 euro.

Publicitate

”Cât despre motivele pentru care suntem noi cei mai scumpi din Europa, se poate considera faptul că, de câteva zile, a crescut ponderea producției de electricitate din cărbune și din gaz. Complexul Energetic Oltenia a reintrat în piață și produce în prezent peste 800 MWh, de două ori mai mult ca săptămâna trecută.

Și termocentralele pe gaz au urcat până la peste 600 MWh, de la 300 MWh, săptămâna trecută. Producția de energie în termocentrale este cea mai scumpă dintre toate energiile.

Publicitate

Spre comparație, țările din vestul Europei au beneficiat de aport mare de regenerabile, eoliene și vânt, care sunt cele mai ieftine.

Se vede cel mai bine în țările din Scandinavia, unde eolienele „fac legea”, în această perioadă, iar ele sunt cele mai ieftine țări din Europa la energie.

La noi, în schimb, în săptămâna în curs, fotovoltaicele și eolienele nu au produs atât de mult ca, spre exemplu, săptămâna trecută.

Publicitate

Pondere mai mică de regenerabile în piață înseamnă prețuri mai mari și importuri” se arată în analiza jurnaliștilor de la Economedia.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat dat jos de la volan la Rădăuți Prut. NU avea carnet de conducere

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control la data de 18 mai 2024, pe drumul național, DN 24 C, din comuna Rădăuți Prut, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca în funcție de rezultate, să fie dispuse măsuri legale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending